درمان افسردگی نوجوانان

درمان افسردگی نوجوانان

درمان افسردگی نوجوانان یکی از شایع ترین اختلالات سلامت روانی در کشور و یکی از جدی ترین دغدغه های سلامت روان می باشد. نکته مثبت این است که این اختلال یکی از درمان پذیرترین اختلالات به وسیله روان درمانی و یا دارودرمانی می باشد، بنابراین جای نگرانی نیست.

تحقیقات نشان می دهد که از هر چهار نوجوان یک نفر در طول دوران متوسطه در آغاز چهارده سالگی یک بار افسردگی را تجربه کرده است. این شرایط معمولاً در صورت عدم درمان ماه‌ها به طول می انجامد. این دسته از نوجوانان در معرض خطر بالاتری از خودکشی به عنوان یکی از علل اصلی مرگ و میر قرار دارند.

روانشناس افسردگی نوجوانان

در صورت عدم درمان افسردگی نوجوانان، احتمال اعتیاد به مواد مخدر یا کناره گیری از فعالیت های عادی و گروه های اجتماعی افزایش می یابد. لذا حتی در صورت کاهش رویداد افسرده کننده این قبیل مسائل  مخرب ممکن است همچنان ادامه می یابد.

تشخیص تفاوت بین فراز و نشیب های عادی دوران نوجوانی و نشانه های افسردگی می تواند دشوار باشد. مهم است که راه‌های ارتباطی را با نوجوان خود باز نگه دارید تا بفهمید که آیا قادر به مدیریت احساسات خود هستند یا برای مقابله با آن مشکل دارند. اگر علائم یا نشانه های افسردگی در زندگی آن ها مشاهده کردید از روانشناس کمک بگیرید. علائم افسردگی اغلب به خودی خود بهتر نمی شوند و تاخیر در درمان افسردگی نوجوانان ممکن است منجر به مشکلات مهم و اساسی تر شود.

طبیعی است که کودکان و نوجوانان گاهی اوقات احساس ناراحتی کنند. برای مثال، وقتی بچه‌ها یک رویداد دشوار مانند از دست دادن یکی از عزیزانشان را تجربه می‌کنند، ممکن است احساس غم و اندوه یا غم عمیقی را تجربه کنند یا برای مدتی حتی در هنگام انجام کارهایی که معمولاً از آن لذت می برند، نتوانند احساس شادی داشته باشند. با این حال این احساس طبیعی است که اندوه به مرور زمان کاهش یابد.

علت

افسردگی دارای یک علت پیچیده چندعاملی است که شامل ژنتیکی و اجتماعی می باشد.

علائم یا اختلالات بالینی نیز می توانند به عنوان پیش ساز افسردگی عمل کنند. به عنوان مثال، خلق و خوی نامناسب، اضطراب، و اختلال کم توجهی یا بیش فعالی همگی می توانند باعث ایجاد یا تشدید افسردگی شوند.

به عنوان مثال، مشکلات عصبی و رشدی می تواند منجر به شکست های اجتماعی و تحصیلی عمیق شود و به مرور بر باور، روابط بین فردی و آسیب پذیری در برابر افسردگی تأثیر بگذارد. درمان موثر طیف وسیعی از اختلالات روانپزشکی می تواند به طور بالقوه منجر به بهبود علائم افسردگی در طول زمان شود.

افسردگی یک اختلال خلقی است که باعث می شود غم و اندوه و علائم مرتبط با آن پس از یک رویداد دشوار شدیدتر یا طولانی تر از حد معمول باقی بماند. افسردگی همچنین می تواند بدون یک رویداد محرک رخ دهد. کودکان ممکن است افسردگی داشته باشند اگر علائم آن ها، که ممکن است شامل غم و اندوه باشد، بیش از ۲ هفته ادامه پیدا کند آن ها مبتلا به افسردگی شده اند.

برای مطالعه بیشتر:

علائم مهم افسردگی در نوجوان

نکاتی برای والدین نوجوان افسرده

درمان افسردگی نوجوانان

شیوع

افسردگی یکی از شایع ترین اختلالات در ایالات متحده است و میزان آن در میان کودکان و نوجوانان در سال های اخیر رو به افزایش بوده است. از هر ۵ نوجوان، ۱ نفر در دوران نوجوانی خود دچار افسردگی و هر سال از هر ۱۱ نوجوان، ۱ نفر دچار افسردگی شدید می شود، آمار خودکشی در نوجوانان نیز بسیار بالا و نیازمند بررسی ویژه می باشد. در صورت مشاهده علائم خودکشی یا صحبت در مورد خودکشی حتما با مشاور صحبت کنید.

علائم

  • اهمیت ندادن به آینده
  • عدم علاقه به نظافت شخصی یا ظاهر
  • درگیر شدن در مصرف مواد
  • تغییر قابل توجهی در وزن یا غذا خوردن
  • کمتر صحبت می کند و کمتر از حد معمول تماس چشمی برقرار می کند
  • حتی در کارهای ساده هم انرژی یا انگیزه کمتری نسبت به معمول دارد.
  • تمایلی به انجام فعالیت های سرگرم کننده ندارد.
  • صحبت در مورد مرگ یا خودکشی.
  • تمایل به استفاده از سیگار یا مصرف مواد مخدر.
  • بیشتر گریه می کند.
  • احساس گناه دارد.

درمان افسردگی در نوجوانان دختر

افسردگی در دختران نوجوان با نسبتی حدود دوتا سه برابر پسران گسترش می یابد. دلایل اصلی افسردگی در نوجوانان دختر، ناسازگاری والدین، افسردگی مادر (دراثر تعامل زیاد مادر با فرزند)، مهارت های اجتماعی ضعیف و بدبینی می باشد. والدینی که از هم جدا شده اند و باز هم مشاجره می کنند بالاترین نرخ کودکان افسرده را دارند (حدود۱۸درصد).

پیشنهاد مشاور: تمام علائم افسردگی در کودکان + درمان در خانه

برای درمان افسردگی در نوجوانان دختر چه کار کنیم؟ در صورت نگرانی با معلمان و متخصص اطفال مشورت کنید.، حتما از متخصصان سلامت روان نیز برای درمان افسردگی نوجوان خود کمک بگیرید.

درمان افسردگی نوجوانان در خانه

طیف وسیعی از اقدامات وجود دارد که می تواند به کاهش علائم افسردگی و درمان افسردگی نوجوانان کمک کند و به نوجوانان اجازه دهد در مدرسه و سایر زمینه های زندگی موفق شوند. درمان افسردگی نوجوانان زمانی موفق است که والدین درگیر آن باشند.

نوع افسردگی و شدت علائم بهترین راه درمانی را تعیین می کند. موثرترین درمان برای افسردگی نوجوانان روان درمانی و دارو درمانی است. نکات زیر به درمان افسردگی نوجوان می کند:

  • صحبت کردن با فرزندتان. به طور آشکار با فرزند خود در مورد احساسات او صحبت کنید. با گوش دادن بدون قضاوت آنها را تشویق کنید تا احساسات خود را به اشتراک بگذارند.
  • حمایت. اگرچه درمان افسردگی موثر است، اما ممکن است چند هفته طول بکشد. کودک شما ممکن است زمانی که بلافاصله احساس بهتری نداشته باشد، دلسرد شود. مطمئن شوید که آن ها از برنامه درمانی پیروی کرده و داروهای تجویز شده را طبق دستور مصرف می کنند.
  • کمک گرفتن. روانشناس کودک می تواند به تشخیص اینکه آیا کودک شما افسرده است یا خیر کمک می کند. در حال حاضر خودکشی عامل اصلی مرگ در میان نوجوانان است. اگر فرزند شما افسردگی داشته باشد، روانشناس درمان لازم را ارائه داده یا جلسات خانواده درمانی را توصیه می کند، بنابراین حتما با مشاور تماس بگیرید.
  • شناسایی علائم هشدار دهنده یا محرک ها. کودک شما باید افکار یا موقعیت هایی را که به طور کلی منجر به افکار خودکشی می شود، یادداشت کند . آن ها همچنین می توانند کارهایی را فهرست کنند که می توانند در زمانی که احساس افسردگی می کنند یا به خودکشی فکر می کنند انجام دهند تا به آن ها کمک کند احساس بهتری داشته باشند.

درمان افسردگی نوجوانان

زوج درمانگر

در صورت وجود اختلافات زناشویی به زوج درمان گر مراجعه کنید. اگر هر دوی والدین افسرده باشند ممکن است هر یک نیاز به درمان فردی به صورت جداگانه داشته باشند. گروه درمانی برای کودکان اثر خاصی بر کودکان دارای مهارت های اجتماعی ناکارآمد دارد. به ویژه، خانواده درمانی نیز بر کودکان بزرگتر یا نوجوانان بسیار مؤثر است. افسردگی در بین خانواده ها نسل به نسل می چرخد و ممکن است زمینه بیولوژیکی داشته باشد.

دارو درمانی

داروهای ضد افسردگی اهمیت خاصی در درمان افسردگی نوجوانان دارند زیرا باعث می شوند کودک با بهره مندی از دیگر مداخلات به سطوح کارکردی مورد نیاز دست یابد.

دو داروی اصلی مورد تایید FDA برای درمان افسردگی نوجوانان وجود دارد که فلوکستین و اسیتالوپرام می باشد. به طور کلی، اکثر داروهای ضد افسردگی بی خطر هستند، اما در برخی افراد می تواند عوارض جانبی منفی داشته باشند، بنابراین مهم است که این موارد را با ارائه دهنده خود در میان بگذارید و قبل از شروع درمان، مزایا و خطرات آن را بسنجید.

برای بسیاری از نوجوانانی که به داروی ضدافسردگی نیاز دارند، مزایای بهبود خلق و خو و فرصت برای کیفیت زندگی مثبت اغلب از خطرات آن بیشتر است.

هر فردی که از داروهای ضد افسردگی استفاده می کند باید به دقت تحت نظر باشد تا عوارض جانبی منفی، به ویژه در چند هفته اول درمان شناسایی شود. این می تواند شامل بدتر شدن علائم افسردگی، رفتارهای غیرمعمول یا افکار خودکشی باشد. بسته به نوع و شدت افسردگی، داروها ممکن است به صورت کوتاه مدت یا بلندمدت مورد استفاده قرار گیرند و در ابتدا ممکن است یک مورد آزمون و خطا برای یافتن دارو و دوز مناسب برای فرد باشد.

روان درمانی

روان درمانی که به عنوان گفتار درمانی نیز شناخته می شود، شامل ملاقات با یک درمانگر آموزش دیده یا متخصص بهداشت روان برای صحبت در مورد افکار، احساسات، روابط و مسائل مربوط به افسردگی و توسعه مهارت های مقابله ای است. درمان ممکن است به صورت یک به یک، با اعضای خانواده، در یک محیط گروهی یا ترکیبی از روش ها ارائه شود.

روان درمانی از طیف وسیعی از تکنیک ها مانند درمان شناختی رفتاری (CBT) و درمان بین فردی برای کمک به آموزش بیماران (و خانواده هایشان) برای درک بهتر خود و ماهیت افسردگی و توسعه راهبردهای مقابله ای برای مقابله با استرس های زندگی یا خلق و خوی ضعیف، استفاده می کند.

درمان افسردگی نوجوانان می‌تواند به او کمک کند تا روش‌های متفاوتی برای تفکر یا اقدام برای مقابله مؤثرتر با علائم افسردگی شناسایی کنند. همچنین می تواند به افراد کمک کند تا مهارت های ضروری زندگی مانند حل مسئله، درگیر شدن در رفتارهای سازنده تر و مدیریت موفقیت آمیز روابط را به دست آورند.

نویسنده: محسن دادخواه

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *