تنظیم خواب نوزادان

تنظیم خواب نوزادان

تنظیم خواب نوزادان و میزان خواب نوزاد یکی از مشغله های اساسی والدین می باشد که بسیاری از والدین در آن مشکل دارند در این مقاله نکات اساسی برای تنظیم خواب نوزادان ذکر شده است.

تنظیم خواب نوزادان

چرت های روزانه کودک می‌توانند زمانی برای استراحت شما باشند، اما همین فرآیند به خواب رفتن کودک شما در طول روز می تواند کاملاً برعکس باشد و آرامش را از شما بگیرد. در این مقاله می‌خواهیم شما را با نکات مهم در مورد تنظیم خواب روزانه کودک آشنا کنیم.

نوزادان تازه متولد شده عاشق خواب هستند، به طوری که بین چهارده تا هفده ساعت در روز را صرف تمرین آن می کنند. این یک علاقه جدی برای کودک است.

زمان می‌برد تا کودک شما برنامه زمانی منظم برای خواب خود در شب و روز برسد. در طول ماه اول کودکان معمولاً از صبح تا شب می خوابند و فقط هنگام شیر خوردن بیدار هستند و دوباره بین دوره های شیردهی نیز به خواب می روند.

برای مطالعه بیشتر:

بهداشت خواب کودکان

راهنمای جامع والدین برای خواب کودک (نوزادی تا یک سالگی)

میزان خواب نوزاد

همچنان که کودک بزرگتر می شود زمان چرت کودک طولانی تر شده و قابل پیش‌بینی تر می شود برای مثال:

چهار ماهگی تا یک سالگی:

پس از دوره نوزادی، کودک شما احتمالا دو بار در روز، یک بار در صبح و یک بار در اوائل بعد از ظهر می خوابد. برخی از کودکان همچنین در ابتدای شب نیز چرت می زنند. بسیاری از کودکان در حدود سه ساعت کامل در طول روز می خوابد.

تنظیم خواب نوزادان

یک سالگی و بزرگتر:

در این سن کودک شما احتمالاً خواب صبحگاهی خود را کنار گذاشته و تنها در یک بازه ی دو تا سه ساعت در بعد از ظهرها چرت میزند. در این دوره در نظر داشته باشید که نیم ساعت قبل از شروع ساعت خواب شبانه، کودک را به اتاقش ببرید تا بتواند با موقعیت سازگار شود. اکثر کودکان تا سن ۳ تا ۵ سالگی به بعد از ظهر را خواهند داشت.

با این وجود به یاد داشته باشید که هر کودک متفاوت است، بنابراین، برنامه زمانی خواب کودکان نیز ممکن است به طور قابل توجهی متفاوت باشد. برای این که خواب است گاهی کودک خود را آسان کنید نکات زیر را در نظر داشته باشید:

نکات اساسی در تنظیم خواب نوزادان

فضا را آماده کنید. یک اتاق تاریک ساکت و تقریبا خنک می‌توانند در به تنظیم خواب نوزادان شما موثر باشد. به طور کلی سعی کنید شرایط اتاق خواب را در حالت مناسبی قرار دهید.

۱. کودک را در حالتی که کمی خواب آلود اما بیدار است در تختش بگذارید

افتادن پلک، مالیدن چشمها و غر زدن کودک می توانند نشانه ای از این باشند که کودک شما خسته است. هرچه بیشتر تعلل کنید کودک شما خسته تر و بی حوصله تر می شود و همچنین به خواب رفتن وی سخت تر خواهد شد.

۲. از فشار وارد کردن و یا تشویق کودک خود برای خوابیدن دوری کنید

حتی اگر این تنها راه ممکن برای این باشد که کودک شما به خواب برود. اگر کودک شما تمایل به خوابیدن در آغوش شما بعد از شیردهی دارد کار آرامی را درست بعد از آن انجام دهیم مانند عوض کردن پوشک و یا خواندن یک داستان کوتاه.

۳. تخت خواب کودک را ایمن کنید

کودک روی پشتش بخوابانید و تخت خواب یا گهواره او را از چیزهایی که ممکن است خطرناک باشند پاک کنید.

۴. در عادات خواب مداوم و پایدار باشید

کودک شما خواب منظم روزانه خود را خواهد داشت اگر هر روز در همان ساعت و در همان زمان در روز، به خواب برود. البته بعضی از اتفاقات روزانه مثل مهمانی رفتن، قابل اجتناب هستند البته این اتفاقات گاه و بی گاه به عادت روزانه کودک شما آسیبی نخواهند زد.

اکثر کودکان هنگامی که برای خواب در رختخواب گذاشته می‌شوند گریه میکنند. اغلب بعد از گذشت چند دقیقه خودشان ساکت خواهند شد. اگر گریه کردن بیشتر از چند دقیقه طول کشید به سراغ او بروید و سعی کنید با حرف زدن او را تسکین دهید سپس به او فرصت دهید تا آرام شود.

اگر کودک شما درست بعد از اینکه تازه به خواب رفته بیدار می شود، و خودش را خیس نکرده، تشنه و یا گشنه نیست، آرام باشید و تشویق کنید که خودش به خواب رود. شما می توانید او را به آرامی نوازش کنید، ماساژ دهید و مقداری شیر بدهید.

۵. به یاد داشته باشید که کودکان در خواب معمولا فعال هستند

دست های خود را تکان می‌دهند، لبخند می‌زنند و انگشت خود را می مکند و اغلب بی قرار به نظر می‌رسند. مادران بیشتر اوقات این علائم را به عنوان علامت بیدار شدن او و نیاز به شیر خوردن در نظر می‌گیرند. به جای بلند کردن کودک خود درست بعد از دیدن این علائم، مقداری صبر کنید تا ببینید آیا کودک دوباره به خواب می‌رود یا نه. معمولا کودک به خوابیدن ادامه می دهد و لازم نیست اقدامی کنید.

برخی کودکان زمان شب و روز را گم میکنند، یعنی در روز بیشتر از شب میخوابند، یک راه برای تنظیم خواب نوزادان محدود کردن چرتهای روزانه است. حواستان باشد که کودک بیشتر از سه یا چهار ساعت در روز نخوابد. بعلاوه اگر کودک در انتهای روز به مدت طولانی بخوابد، در شب سخت تر به خواب خواهد رفت.

برخی مواقع برخی از کودکان از چرت زدن روزانه سرباز می زنند حتی در زمانی که نیاز به استراحت دارند. در این مواقع سعی کنید ساعت خواب کودک در شب را تنظیم کنید. تغییر ساعت خواب کودک مثلاً کمی زودتر یا دیرتر می‌تواند در بهبود چرت روزانه کودک موثر باشد.

کمک به کودک برای داشتن مقدار مناسب خواب در روز آسان نیست. اگر گاهی اوقات با چالش هایی در این موضوع رو به رو می شوید احساس بدی نداشته باشید. به یاد داشته باشید که به علائمی نگاه کنید و گوش بدید که نشان می دهند کودک شما خسته است و سعی کنید که عادات خواب روزانه وی را همیشه یکسان نگه دارید.

پیشنهاد مشاور: مشکلات خوابیدن در کودکان

تنظیم خواب نوزادان

نحوه خواب نوزادان

الگوهای خواب در سال اول زندگی کودک تغییر می کند، از جمله تعداد ساعات خواب مورد نیاز، مدت زمان خواب در طول روز و شب و میزان خواب نوزاد متفاوت است.

۰ تا ۳ ماهگی (خواب نوزاد تازه متولد شده): طبیعی است که نوزادان ۱۴ تا ۱۷ ساعت را سپری کنند.
۳ تا ۶ ماهگی: از حدود ۳ ماهگی، نیاز روزانه نوزاد به خواب به ۱۲ تا ۱۵ ساعت کاهش می یابد. در این زمان، خواب نیز شروع به تثبیت در دوره های طولانی تر می کند.
۶ تا ۱۲ ماهگی: از ۶ ماهگی به بعد، نوزادان بیشترین خواب خود را در شب انجام می دهند. با این حال، مسائل دیگری مانند دندان درآوردن و رشدر منجر به بیداری های شبانه شود.

خواب زیاد نوزاد نشانه چیست

نوزادان معمولاً هر ۲ تا ۳ ساعت یا بیشتر به تغذیه نیاز دارند، که بخشی از دلیل پراکندگی خواب نوزادان است. این به این دلیل است که معده آن ها بسیار کوچک است و فقط می تواند چند اونس شیر در بازه زمانی خاص بخورد و آنقدر سریع رشد می کنند که طولی نمی کشد که به شیر بیشتری نیاز دارند.

بسیاری از نوزادان بیش از حد خواب‌آلود هنوز هم وقتی گرسنه هستند برای تغذیه از خواب بیدار می‌شوند. سوال اصلی این است که آیا کودک با الگوی خواب طبیعی با سرعت ثابتی رشد می کند؟ اگر پزشک اطفال نگران سرعت رشد کودک شما است.

کاهش وزن برای نوزادان در چند هفته اول زندگی معمول است، اما نوزادان سالم برای به دست آوردن وزن بلافاصله دست به کار می شوند. نوزادانی که در بیدار ماندن و به اندازه کافی غذا خوردن مشکل دارند نمی توانند وزن ثابتی به دست آورند، در این شرایط متخصص اطفال می تواند کمک کرده و برنامه غذایی مشخصی بوده که به تنظیم خواب نوزادان کمک می کند.

یکی از شایع‌ترین نگرانی‌های سلامتی که خواب‌آلودگی می‌تواند نشانه‌ای از آن باشد. علاوه بر این، نوزادان ممکن است دچار کم آبی شوند، بنابراین مدفوع آن ها کمی تیره است. عفونت‌ها، از جمله عفونت‌های ادراری نوزادان، می‌توانند علائمی مانند خواب‌آلودگی اضافی را نیز ایجاد کنند، اگرچه خواب‌آلودگی معمولاً با علائم دیگری نیز همراه است.

به طور خلاصه می توان بیان کرد که اختلالات زیر باعث خواب زیاد نوزاد می شود:

  • قند خون پایین: نوزادان بی حال بیشتر می خوابد و انرژی ندارند بنابراین ممکن است قند خونشان پایین باشد. همچنین ممکن است در هنگام بیداری به صداها یا مناظر بی توجه باشند و تنها برای تغذیه از خواب بیدار شوند.
  • زردی: به دلیل سطوح بالای بیلی روبین در طول یرقان، نوزادان ممکن است بیشتر خواب آلود، خسته و کمتر به غذا خوردن علاقه مند شود.
  • عفونت/بیماری: نوزادان ایمنی کمتری دارند و بیشتر مستعد عفونت هستند. اگر نوزاد تب، سرفه یا تغییر رنگ پوست داشته باشد یا زیاد بخوابد و کمتر شیر بخورد، ممکن است به عفونت مبتلا شده باشد.
  • شیر ناکافی

درمان خواب زیاد کودک 

  • هنگامی که کودک در حال تغذیه است، مطمئن شوید که او کاملا بیدار است.
  • دمای راحت به خواب کمک می کند، بنابراین اتاق را خنک و تاریک نگه دارید (نه خیلی سرد و نه گرم)
  • تعداد ساعات خواب نوزاد را ثبت کنید تا تصویر واضح تری از الگوی خواب او داشته باشید.
  • قبل از خواب مطمئن شوید که کودک به خوبی تغذیه شده است. نوزادان کم تغذیه ممکن است به دلیل کمبود انرژی بیش از حد بخوابند.

منابع: How much sleep is too much for a newborn?

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *