چگونه قصه گوی خوبی شویم

چگونه قصه گوی خوبی شویم

همان گونه که خواندن امری مهم است اینکه قصه را به شیوه ای درست برای کودک بخوانید نیز بسیار اهمیت دارد. هفت تکنیکی که در زیر ارائه شده به شما کمک می کند که منظور ما را بهتر بفهمید و تبدیل به یک قصه خوان حرفه ای شوید.

۱- طول داستان:

قصه نباید زیاد کوتاه و نه زیاد طولانی باشد. قصه کوتاه ممکن است نتواند پیام اصلی داستان را بیان کند و قصه ای که بیش از حد بلند باشد نیز خسته کننده خواهد بود و کودک نسبت به آن بی تفاوت می شود. بنابراین طول قصه را در نظر بگیرید و آن را برای کودک خود تعریف کنید.

۲- محیط مناسب

محیطی مناسب را برای خواندن قصه انتخاب کنید. مکانی که برای خواندن قصه انتخاب می کنید باید به گونه ای باشد که کودک را در فضا و حال و هوای قصه قرار دهد

۳- مقدمۀ مناسب

اگر شما قصه ای را برای کودک تعریف می کنید اجازه بدهید کودکتان بداند که شما این قصه را از کجا و از چه کسی شنیده اید. به او بگویید که این قصه چگونه به شما
در زندگی تان کمک کرده و از آن چه درس هایی گرفته اید. سعی کنید از همان شروع داستان کودکتان را نسبت به قصه علاقه مند کنید.

۴- حالت های بدنی مناسب

زمانی که شما قصه ای را تعریف می کنید اطمینان حاصل کنید که حرکات دست و چهرۀ شما مناسب است. شما هم چنین می توانید تن صدای خود را تغییر دهید و از کودک خود نیز بخواهید که با شما همراهی کند به این شکل شما می توانید قصه را تا حد امکان جذاب و شنیدنی کنید.

۵- صدای بلند داشته باشید اما با آهنگی آهسته

مطمئن شوید که صدای شما رسا و بلند است اما سعی کنید با آهنگی آهسته قصه را تعریف کنید. صدای شما باید به گونه ای باشد که بتواند فضاو احساس داستان را به خوبی منتقل کند. تن، گام و شدت صدایتان را با توجه به تغییر اتفاقات در داستان تغییر دهید در جاهای مناسب مکث کنید تا کودک بتواند با شخصیت های داستان هم ذات پنداری کند.

۶- کودک خود را درگیر قصه کنید.

سعی کنید کودکتان را با عبارات مختلف و یا پرسیدن سوال درگیر داستان کنید مثلا «میدونی؟» یا «حدس بزن بعدش چه می شه؟» هم چنین می توانید از آنها بخواهید که حدس بزند پیام داستان چه بوده است. و به این شکل آنها بیشتر به مفهوم قصه توجه می کنند.

۷- طبیعی باشید

این مسئله که شما در نحوۀ قصه گویی خود حالت طبیعی داشته باشید بسیار مهم است. در این صورت شما می توانید اطمینان داشته باشید که قصه ای که تعریف می کنید نه برای خودتان و نه کودکتان خسته کننده و کسالت آور نخواهد بود و از چیزی که می خوانید لذت می برید.

قصه گویی عنصری اساسی و مهم در رشد کودکتان است. اجازه ندهید که کودکتان از بخش مهمی از دورۀ کودکی اش که همان گوش دادن به قصه هاست محروم شود.

فراموش نکنید اگر شما هم تکنیک هایی برای قصه گویی می دانید با ما هم در میان بگذارید.

هم چنین بخوانید:

ده فایده قصه گویی

بازی های قصه  گویی

منبع:فارس پاتوق

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *