فعالیت های کودکانه

۳۵ فعالیت که می توانید با فرزندتان انجام دهید


۳۵فعالیت که می توانید با فرزندتان انجام دهید.

زنگ های خطر بیشتر به صدا در آمده اند. امروزه کودکان به خاطر استفاده از بازی های ویدئویی، گوشی های هوشمند، تبلت ها، تلوزیون ها و کامپیوتر ها مضطرب، بی تمرکز، کم خواب و زود خشم هستند.

هر روز در محیط اجتماعی شاهد کودکانی هستیم که ناآرام، فراموشکار، بی تمرکز، مضطرب، کم حرف، بی ادب یا غمگین بوده و گوشه ی لب هایشان افتاده است.

خیلی از این کودکان بیش از حد در معرض نمایشگر های الکترونیک بوده اند، گاهی از زمانی که فقط ۲ سال داشته اند. آنها هرگز بازی های فعال کودکی، همچون «لی لی» «قایم باشک» «گرگم به هوا» را با پدر و مادرشان انجام نداده اند. این بازی های ساده پس از سال ها به جا مانده اند زیرا فعالیت های فیزیکی و تعامل با پدر و مادر یا همسن ها باعث رشد سالم مغز در کودکان می شود.

برای مطالعه بیشتر در زمینه بازی های کودکان:

خلاقیت در بازی

اهمیت بازی های خارج از خانه در کودک

اما امروزه، کودکان به وسیله نیروهای خارجی ، روبروی گوشی های هوشمند، بازی های ویدئویی و تلوزیون زندگی می کنند. آنها هر نوع وسیله ی الکترونیکی که می خواهند را بدست می آورند، اما این همه ی آنچه آنها برای رشد سالم نیاز دارند نیست- یعنی، تعامل های سرزنده و چهره به چهره ی مداوم با پدر و مادرشان. همانطور که پزشک کودک و روانشناس معروف، وینیکات، به خوبی بررسی کرده، نوزادان به الگو  پاسخ می دهند- و خود را در آینه رفتار والدین می بینند. می بینند که مادرشان در شبکه های اجتماعی کاری را انجام می دهند که در حالت عادی انجام نمی دهند. حتی ملیندا گیتس، همسر بیل گیتس،  راجع به تاثیرات منفی تکنولوژی بر کودکان امروزی هشدار می دهد. وی در ستون اخیر واشنگتون پست نوشته است:

«… به عنوان مادری که می خواهد مطمئن شود که کودکانش ایمن و شاد هستند، احساس نگرانی می کنم و به گذشته فکر می کنم که چقدر می توانستم کار ها را متفاوت انجام دهم. پدر و مادر ها باید خودشان انتخاب کنند که چه چیز برای خانواده شان موثر است، اما احتمالا من قبل از اینکه کامپیوتر را در دسترس فرزندانم قرار دهم، صبر می کردم.»

اخیرا، در پی بی اس نیوز، گیتس می گوید کودکان نیاز به گفت و گوی رو در رو با افراد و همدلی با آنان دارند. هرچند تکنولوژی برای کودکان فوایدی نیز دارد، اما به آنها مهارت های ارتباطی مهم را یاد نمی دهد. تکنولوژی آنها را برای  تعاملات در دنیای واقعی آماده نمی کند.

بازداشتن کودکان از نمایشگر های رسانه ها کاری نشدنی و غیر عادی نیست . بهتر است که به تدریج انجام شود، فعالیت های دیگر جایگزین استفاده از نمایشگر ها شود.

روانشناس بالینی سبین دوفو برنامه ای چهار گامی برای حذف یا کاهش نمایشگر ها از زندگی روزانه ی کودکان پیشنهاد می کند: ۱) عدم استفاده از نمایشگر ها در صبح. ۲) عدم استفاده از نمایشگر ها موقع غذا. ۳) عدم استفاده از نمایشگر ها قبل از خواب. ۴) عدم وجود نمایشگر در اتاق خواب کودکانتان.

در زیر، برای پدر و مادر ها یی که می خواهند نمایشگر ها را با فعالیت های دیگر جایگزین  کنند چند پیشنهاد داریم. این لیست فقط توصیه هایی را پیشنهاد می دهد. من مطمئنم که پدر و مادر ها می توانند ایده های جدید خودشان را خلق کنند.

۱- کودکتان را به پارک ببرید.

۲- با هم دوچرخه سواری کنید.

۳- فرزندتان را به کتابخانه ی عمومی ببرید. کمکش کنید کتاب هایی که علاقه دارد را بردارد.

۴- برای کودکتان یا همراه با او بخوانید.

۵- کودکتان را به ماهی گیری ببرید.

۶- باهم شیرینی بپزید.

۷- با هم خمیر بازی بسازید و سپس از شکل دادن به آن لذت ببرید. (دستور تهیه های آسان آنلاین برای خمیر بازی وجود دارد.)

۸- او را به پیاده روی یا پارک طبیعت ببرید.

۹- او را به استخر ببرید و به او آموزش دهید که شنا کند.

۱۰- تا مدرسه با او قدم بزنید یا دوچرخه سواری کنید (اگر امن و شدنی است).

۱۱- او را به باغ وحش ببرید.

۱۲- با او منچ بازی کنید.

۱۳- مونوپلی بازی کنید.

۱۴- یه قل دو قل بازی کنید.

۱۵- اتلو بازی کنید.(بازی تخته).

۱۶- بازی های با کارت انجام دهید.

۱۷- کتاب های رنگ آمیزی را با هم رنگ کنید.

۱۸- باهم نقاشی انگشتی انجام دهید. گودال شن بسازید (جعبه ی کوچک کیتی و ماسه از فروشگاه محله می تواند مناسب باشد) و اجازه دهید کودکتان با اشیای طبیعی همچون بلوط، سنگ، برگ و غیره آنرا تزئیین کند.

۲۰- کودکانتان را در گل کاری مشارکت دهید یا به او کمک کنید گیاه آپارتمانی بکارد و از آن مراقبت کند.

۲۱- او را به فروشگاه کشاورزی ببرید و همه ی گیاهان و میوه های متفاوت را به او نشان دهید.

۲۲- در خانه با هم ساز بزنید و برقصید.

۲۳- حباب بسازید.

۲۴- کودکتان را به ساحل ببرید و قلعه شنی بسازید.

۲۵- باهم کایت به هوا بفرستید.

۲۶- به او یاد دهید با کاغذ موشک بسازد.

۲۷- کمکش کنید برای اعضای خانواده خودش کارت تولد درست کند.

۲۸- قایم باشک بازی کنید.

۲۹- لی لی بازی کنید.

۳۰- سایه بازی کنید.

۳۱- باهم ذرت بو داده درست کنید.

۳۲- چوب- خط بازی کنید.

۳۳- کودکتان را به دشت و صحرا ببرید و او را تشویق کنید طبیعت را کشف کند.

۳۴- با جوهر و خودکار بازی کنید.

۳۵- بگذارید کودکتان در آماده کردن شام «کمک» تان کند یا لباس های کثیف را کنار بگذارد (حتی اگر برای خودتان کار چندانی نداشته باشد.)

منبع:ساینس دیلی

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *