آماده سازی کودکان برای ورود به دبستان۳
آماده سازی کودکان برای ورود به دبستان۳
در مقاله « آماده سازی کودکان برای ورود به دبستان ۱» عنوان شد که هفت توانایی به عنوان توانایی های پایه هستند که بر موفقیت و پیشرفت تحصیلی کودکان در دوره تحصیلی آنها به خصوص موفقیت در دبستان موثر می باشد، سومین توانایی که می بایستی در سال های پیش از دبستان تا قبل از ۷ سالگی بر آن کار و تمرین شود تا کودک ورزید شود مهارت گوش دادن نام دارد.
در مدارس دنیا از جمله کشور ما، روش تدریس همچنان سخنرانی است یعنی قسمت بیشتر مطالب درسی توسط معلم؛ گفته شود و دانش آمزان باید گوش دهند و درس را یاد بگیرند.
پس زمانی که فرزند شما وارد محیط مدرسه و کلاس می شود. معلم و مسئولین مدرسه از کودک انتظار دارند تا هر آنچه معلم می گوید گوش دهد، به سوالات معلم پاسخ دهد و از دستورها و آموزش های معلم پیروی کند.
اما اینکه فرزند شما یاد بگیرد به حرفهای معلم گوش دهد به سوالات او پاسخ دهد، از دستورات او پیروی کند از کی و از کجا شروع می شود؟
از سالها پیش و از خانه شروع می شود. شما از فرزندتان می خواهید اسباب بازی هایش را جمع کند، یا دندانهایش را مسواک بزند.
کلیدی ترین توانایی د رموفقیت تحصیلی فرزندتان آن است که گوش دادن و ارائه پاسخی مناسب را بیاموزد. این مهارت حتی بر روابط والد – کودک شما اثر بسیار مهمی دارد.
گاه شما حرف زده و او باید عمل کند؟ گاهی مواقع شما سوالی می پرسید و او بید پایخ مناسب دهد؟ « اسباب بازی هایت را جمع کن» « چرا لباست لک شده؟ یا کجا این طور شده؟»
هر اندازه برای شما والد عزیز سخت است به یک کودک ۳ یا ۴ ساله این مهارت را بیاموزید لازم است آگاه باشید تعلیم این توانایی به یک کودک ۱۳ یا ۱۴ ساله بسیار سخت تر خواهد بود.
آماده سازی کودکان برای ورود به دبستان۳
والد عزیز توجه داشته باشید که گوش دادن با شنیدن خیلی فرق می کند. شما می توانید نسبت به تمام اصواتی که به مغزتان می رسد را می شنوید و حس کنید بی آنکه زحمتی به خودتان بدهید. اما گوش دادن عملی فعالانه است نیاز به صرف انرژی دارد بایستی پردازش زبان کند تا مطلب را درک کند به علاوه بایستی اطلاعات و روابط بیان شده را بفهمد تا به درک مطلب برسد و همچنین مطالب را به خافظه بسپارد تا بتواند از آن استفاده کند یا بتنواند تفسیر و تفکر در مورد مطالب داشته باشد . بنابراین گوش کردن بسیار پیچید تر از شنیدن است و نیاز به تمرین و تکرار دارد
در فعالیتهای روزانه اصرار داشته باشید که فرزندتان گوش کند و پاسخ دهد. مادر:« اسباب بازی ها تو جمع کن» مادر:« شروع کردی ؟ اول کدوم رو سرجاش گذاشتی؟» ومنتظر پاسخ باشید.
هرگز به جای کودکان صحبت نکنید مثلا خاله می پرسد:« جمعه کجا رفتی؟» کودک سرش را پایین انداخته و جواب نمی دهد مادر می گوید: « خاله جون رفتیم پارک» این کار باعث می شود کودک نیاز به پاسخ دادن را متوجه نشود در مدرسه مادر نیست که سوالات معلم را جواب دهد. پس از امروز به فکر تقویت این توانایی در فرزندتان باشید.
منبع:تریبون آزاد
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.