ترک عادت انگشت مکیدن در کودکان

ترک عادت انگشت مکیدن در کودکان

ترک کردن عادت مکیدن انگشت شست توسط کودکان می‌تواند سخت باشد به عنوان والدین باید یاد بگیرید که برای جلوگیری از مکیدن انگشت در او چه کمکی می‌ توانید بکنید.

مکیدن انگشت شست یه عادت رایج بین کودکان است در برخی مواقع شاید شما فکر کنید آنچه انجام می دهید کافیست و یا احساس ناتوانی در کمک به کودک خود داشته باشید.

برای مطالعه بیشتر:

اختلالات عادتی مانند انگشت مکیدن کدامند؟

مراحل و نکات ترک ناخن جویدن

در این مقاله روش هایی را آورده ایم که کودکان را تشویق کنید که عادت را ترک کنند.

  • کودکان به طور طبیعی مکیدن وشیارزنی غیر ارادی را دارند که میتواند باعث شود که آنها انگشتان و انگشت شست را به دهانشان ببرند_در برخی مواقع حتی قبل از به دنیا امدن مکیدن انگشت شست باعث میشده که کودکان احساس در امان بودن بکنند- شاید هم سرانجام عادت مکیدن انگشت زمانی که در آرامش هستند یا به خواب میروند گشترس یابد.
  • بسیاری از کودکان عادت مکیدن انگشتانشان را در طول طفولیت یعنی بین سال های ۴_۲ سالگی ترک می کنند.
  • برای کودکان بزرگی که به مکیدن انگشت ادامه میدهند معمولا تهت فشار و سنگینی مدرسه به این عادت پایان میدهند. به یاد داشته باشید که اگر کودک مکیدن انگشتش را متوقف کرده است میتواند زمانی که در استرس است یا عصبانی میباشد به آن عادت بازگردد.
  • مکیدن انگشت معمولا تا زمانی که کودکان دندان های دایمی در نیاورده اند یک هشدار نیست. در این صورت مکیدن انگشت احتمالا شروع به تاثیر بر سقف دهان یا نحوی چینش خط دندان ها کند. مکیدن پرخاشگرانه انگشت شست میتواند منجر به تغییر شکل در دندان های کودک باشد.
  • آکادمی بیماری کودکان میگوید درمان های موجود برای کودکان بالای پنج سال که انگشتانشان را میمکند معمولا محدود است.
  • درباره ی مکیدن انگشت با کودکان صحبت کنید . به احتمال قوی شما در توقف این عادت موفق می شوید و اگر کودک شما میخواهد که این را ترک کند، این صحبت کردن کمک میکند که راه های در گیر در این باره را انتخاب کند .
  • در برخی مواقع بی توجهی به مکیدن انگشت برای ترک آن کافی است مخصوصا اگر کودک شما مکیدن انگشت را برای جلب توجه انجام می دهد.
  • اگر باور دارید که این تاثیر گذار نیس یکی از شیوه های زیر را امتحان کنید
  • _از پاداش مثبت استفاده کنید. کودک خود را جایزه دهید یا برای او جایزه کوچک فراهم کنید –مثل داستان هنگام خواب و یا رفتن به پارک- زمانی که او انگشتش را نمی مکد. در یک تقویم برای روزهایی که کودک شما به خوبی از مکیدن انگشتش اجتناب کرده است علامت گذاری کنید .
  • محرک ها را شناسایی کنید. اگر کودک شما مکیدن انگشت را پاسخ به استرس انجام میدهد علت اصلی را پیدا کنید و رآسایش او را به طریق دیگر فراهم کنید. مثلا با در آغوش گرفتن یا قوت قلب دادن . ممکن است شما به کودکتان بالش یا یک حیوان پلیشی تو پر برای فشار دادن بدهید.
  • آرام به وی یادآوری کنید. اگر کودک شما انگشت خود را بدون فکر بمکد (نه برای جلب توجه شما) مودبانه و آرام از او بخواهید تا آن را ترک کند. به کودک غر نزنید، سرزنش نکنید و مدام از وی انتقاد نکنید. برای پیش‌گیری از خجالت کشیدن کودک در مقابل دیگران، می توانید با یک سری علامت های شخصی و یا دست تکان دادن به کودک خود در مورد توقف انگشت مکیدن علامت دهید.
  • اگر شما درباره ی مکیدن انگشت و اثرات آن بر روی دندان های کودکتان نگران هستید . با یک دندانپزشک مشورت کنید برای برخی کودکان صحبت با یک دندانپزشک درباره اینکه این عادت را ترک کند اثر بخش تر از اینست که با پدر یا مادرش گفتگو کند.
  • در برخی مواقع شاید داندانپزشک گارد مخصوص دهان یا دیگر وسیله های دندانی را برای مقابله مکیدن انگشت پیشنهاد کند.
  • در موارد نادر، دکترها پیشنهاد استفاده از روش های غیر معمول را می‌دهند مثلا پوشاندن ناخن انگشت شست با سرکه یا دیگر مواد تند (تلخ مزه) یا باند پیچی انگشت.
  • برای برخی کودکان ترک عادت مکیدن انگشت شست بسیار مشکل است. به یاد بیاورید که زمانی که به مدرسه بروند فشار همسالان به طور معمول بچه ها را از عادت مکیدن به هنگام روز باز میدارد.
  • ضمنا تلاش کنید که نگران نباشید . تحمیل کردن فشار بیش از حد بر روی کودکتان برای ترک مکیدن ممکن است فرآیند ترک را به تاخیر بیندازد.

منبع:مقالات کانون مشاوران ایران

ترجمه: بابک میرزازاده، دانشجوی روان شناسی، دانشگاه پیام نور تبریز

2 پاسخ
  1. daisy
    daisy گفته:

    یکیاز بچه های فامیل سه سالشه.و از وقتی از شیر گرفته شده علاقه خاصی به مکیدن انگشت داره به طوری که بدون این کار نمی تواند بخوابد.به هر روشی سعی شده که او را از این کار منصرف کنیم نتوانستیم .لطفا راهنمایی کنید.

    پاسخ
    • روانشناس کودک
      روانشناس کودک گفته:

      با سلام. مکیدن انگشت در کودکان نشاندهنده اضطراب می تواند باشد. هم چنین کودک ممکن است از زمان گرفته شدن از شیر دچار اضطراب جدایی و دلبستگی ناایمن شده باشد. این مسئله گاها در کودکان رایج است. باید سعی کنند نسبت به این رفتار کودک بی توجه باشند و مدام به کودک بابت مکیدن انگشت تذکر داده نشود. این رفتار عادت شده و تذکر مداوم باعث کاهش اعتماد به نفس کودک می شود.

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *