تشخیص تیزهوشی (استعداد) کودک

 

 

تشخیص تیزهوشی (استعداد) کودک  

 

تشخیص تیزهوشی (استعداد) کودک

 

این مقاله با این هدف نوشته شده تا به شما والدین کمک کند، به شکل اولیه خودتان به زمینه ای که کودکتان در آن توانمند تر است پی ببرید. اما قبل از آن لازم است بدانید که طبق کدام نظریه در حال بررسی توانمندیهای کودکتان هستیم.سپس پرسشنامه ای ارائه شده که با پاسخگویی به آن می توانید زمینه تیزهوشی کودک  را به شکل اولیه مشخص کنید. در ادامه برای هر یک از تیزهوشی ها مشاغل و فعالیت های لذت بخش معین شده است. امید است مقاله حاضر بتواند موثر واقع شود.

در مورد هوش تصورات متفاوتی بین افراد، وجود دارد، برای مثال عده ای می اندیشند که هوش از ابتدای تولد تا زمان مرگ ثابت و یکسان است و عده ای دیگر معتقد هستند فقط یک هوش وجود دارد، اما نظریه پردازی به نام گاردنر نظریه اش هشت نوع هوش معرفی می کند، که عبارتند از:

  1. هوش زبانی
  2. هوش منطقی- ریاضی
  3. هوش فضایی
  4. هوش بدنی جنبشی
  5. هوش موسیقی
  6. هوش طبیعت گرا
  7. هوش بین فردی
  8. هوش درون فردی

هر انسانی در این هشت نوع هوش سطوح متفاوتی از توانایی را به نمایش می گذارد و بین انسانها در این هشت نوع هوش تفاوتهایی وجود دارد.

این هدف را دنبال می کنیم تا شما والدین به واسطه پاسخ به پرسشنامه ای که ضمیمه گردیده است تا حدودی به زمینه هوشی کودکتان پی ببرید. نظریه گاردنر با نظریه های سنتی هوش متفاوت است. طبق نظریه هوش های چندگانه گادرنر، برای آموزش باید سایر توانایی ها و استعدادهای کودک را همراه با هوش زبانی و منطقی ریاضی ( که به مدت طولانی تنها تاکید مراکز و مدارس بر آنها بوده است) مدنظر قرار دهیم. در جدول زیر به چند تفاوت مدل های سنتی هوش با مدل هوش های چندگانه گاردنر اشاره می شود.

در نظریه هوش های چندگانه گاردنر آموزش دادن یک فرد  با تاکید و در نظر گرفتن توانایی های یادگیری فرد و آموزش با تاکید بر نقاط قوت کودک، ساختار دادن به محیط یادگیری او و سنجش رشد و پیشرفت کودک در طی زمان است.

انجمن ملی آموزش کودکان پیش دبستانی برای به کارگیری روش های متناسب با رشد مربیان را تشویق می کند تا با ایجاد طرح ها وانطباق با سبک ها و توانایی های یادگیری هر کودک. به نیازهای آنها پاسخ دهند. پاسخ دهی به هر کودک به صورت انفرادی ،پایه و مبنایی بر روش های آموزشی متناسب با سطح رشد هر کودک است.

چون کودکان سه، چهار و پنج ساله نیمرخ نقاط قوت و ضعف شان متفاوت است. بنابراین فراهم کردن  و پیوند دادن آنها با انواع تجربیات یادگیری که روش های خاص دانستن و با هوش شدن را در آنها تقویت می کند، اهمیت زیادی دارد.

اما به یاد داشته باشید که هوش های چندگانه در سنین مختلف ظاهر می شود به نحوی که اگر کودک فعلا در یک زمینه با استعداد نیست، ممکن است با بزرگتر شدن. در این حوزه با هوش تر از سایر حوزه ها گردد. علاوه بر این ، همه این هوش ها را می توان با فعالیت و تجربه رشد و ارتقا داد.

قبل از آنکه به تعریف و شرح هر هوش در نظریه چندگانه گاردنر بپردازیم. از شما والدین گرامی تقاضا می شود به پرسشنامه زیر پاسخ دهید ( هر چند روانشناسان بررسی دقیقتر و همه جانبه تری برای معین کردن زمینه استعدادی فرزندتان انجام می دهند) اما پاسخ به این پرسشنامه از طرف شما تا حدودی می تواند راهگشا باشد.تشخیص تیزهوشی کودک  

جایگاه پرسشنامه

اکنون پاسخ های خود را بررسی کنید، تعداد پاسخ ها در هر هوش که (همیشه و اغلب) زیاد دارد  با استعداد بیشتر در فرزندتان همراه است و آنهایی که (گاهی، هرگز ) بیشتر است استعداد ضعیف تر است .اکنون شرح مختصری از هوش ارائه می شود سپس افراد مشهوری که این هوش ها را داشته اند. مشاغلی که مناسب هر کدام از این هوش ها است ارائه می گردد.

هوش زبانی: باهوش در زبان

فردی که در زبان با هوش است، در به کارگیری کلمات به طور موثر چه شفاهی (مثل داستان گو، سخنران، سیاست مدار) و چه نوشتاری (مثل گفتن شعر، ویراستاری، روزنامه نگاری) ظرفیت بالایی دارد. تمرکز آموزش سنتی بیش تر این نوع هوش بوده است و انتظار بر این بوده است که کودکان اطلاعات را از طریق گوش کردن، خواندن، صحبت کردن و نوشتن جذب کنند.

کودکی از زبان باهوش است لذت می برد از: خواندن کتاب، نوشتن املا، گوش کردن به داستان، انجام بازی های حافظه ای و بازی با کلمات، اغراق و مبالغه گویی، بازی با لغات (جملات آهنگین و با قافیه)

افراد مشهور با هوش زبانی: ماریا انجلو، اوپر اوینفری، رابرت مک کلوسکی ،ویلیام شکسپیر

مشاغل مربوط به این نوع هوش: معلم، سیاست مدار،سخنران حرفه ای ،شاعر،روزنامه نگار

هوش منطقی – ریاضی: با هوش در اعداد

فردی که در اعداد هوشمندی دارد ، در استفاده از اعداد به طور موثر(ریاضی دان، ممیز مالیاتی یا آمارگر) و استدلال خوب(مثل یک دانشمند، برنامه نویس، کامپیوتر یا منطق دان) ظرفیت و توانایی بالایی دارد. تاکید آموزش سنتی بر این نوع هوش نیز بوده است.

حقایق عددی، اصول علمی ، مشاهده و آزمایش معمولا در  روش های آموزشی این نوع هوش وجود دارد.کودک با هوش در اعداد لذت می برد: از پرسیدن سوال، شرکت در تجربیات و آزمایش ها ، حل مسایل ، طبقه بندی و ردیف بندی، بازی های شمارشی و بازی با اعداد، بازی های منطقی ، خلق و ایجاد کدها، ایجاد الگوها، پاسخ به سوال چه مقدار و چه اندازه

افراد باهوشمندی بالا در اعداد: آلبرت انیشتن ،اسحاق نیوتن ،جان دیوی ،برتراند راسل، بیل گیتس ،آگاتا کریستی

مشاغل مربوط به این هوش: معلم ریاضی ،آماردان ،اقتصاد دان،مهندس، دانشمند، برنامه نویس کامپیوتر، ریاضی دان ،فن آوری اطلاعات

هوش فضایی: باهوش در تصاویر

فردی که در تصاویر باهوش است، در درک دقیق دنیای دیداری- فضایی (مثل یک شکارچی ، دیده بان ، راهنما) و ایجاد تغییر مبتنی بر ادراکات( مثل یک دکوراسیون ساز، معمار، هنرمند، مخترع) توانایی بالایی دارد.

هوش فضایی شامل حساسیت به رنگ ها ، خطوط ، اشکال ، ترکیبت ها، فضا و روابط فی مابین این مولفه ها سات. این نوع هوش نیازمند ظرفیت بالا در تصویر سازی و گرافیک برای ارائه ایده ها به صورت دیداری و فضایی است. کودکی که با هوش تصویری است لذت می برد از: چیزهای را کنار هم می گذارد و یا ازهم جدا می کند. با مکعب ها ، شکل می سازد، با کولاژ مجسمه و خانه می سازد. طراحی ، نقاشی ، طراحی و خلق اشیا، دیدن تصاویر،عکسها و فیلم ها ، رویا پردازی، تجسم، مشاهده جداول و نمودارها

افراد مشهور با هوش تصویری: پابلو پیکاسو، مایالین، آنیتا لوبل، موریکا سندک، استقان کامل، ونسان ونگوک، رامراند، آنسل آدامز

مشاغل مربوط به این هوش: نقاشی ، مجسمه سازی، عکاسی، مهندسی، دکوراتور، راهنمای تور، دیده بان، جنگل بانی، خلبانی، معماری، کاوش گر.

هوش بدنی – جنبشی: باهوش بدنی

فردی که از لحاظ بدنی باهوش است در استفاده از کل بدنش برای ابراز عقاید و احساتساتش (مثل یک هنرپیشه، پانتومیست، ورزشکار) و استفاده از دست هایش برای ایجاد تغییر در چیزها( مثل یک متخصص صنایع دستی ، مجسمه ساز، سفالگر، مکانیک، جراح) تخصص و مهارت دارد.

کودکی که از لحاظ بدنی باهوش است لذت می برد از: حرکات موزون، حرکات به اطراف کلاس، لمس و بررسی اشیاء، استفاده از زبان بدن، اشاره و حرکات، ساختن اشیا، لمس افراد در هنگام گفتگو، جمع آوری اشیاء ( کلکسیون) شنیدن و خواندن داستان های علمی

افراد مشهور با هوش بدنی: مایک جردن، آندره آغاسی، تایگرد وود، دکتر کریستین ، محمد علی کلی

مشاغل مربوط به هوش بدنی- فضایی: مکانیک ، جراح، نجار، مجسمه ساز، هنرپیشه، مربی پرورش اندام، تردست.

هوش موسیقی: باهوش در موسیقی

فردی که در موسیقی باهوش است، توانایی درک( مثل طرفدار موزیک)، تغییر شکل(مثل آهنگساز)، و ابراز(اجراکننده) آهنگ های موسیقی را دارد. هوش موسیقی مبتنی بر شناخت الگوهای صوتی مثل صداهای محیطی و حساسیت به آهنگ ها و شدت اصوات است.

کودکی که در موسیقی هوشمند است لذت می برد از: آواز خواندن، بخاطر سپردن آهنگ ها، دنبال کردن ریتم ها، بازی با ابزارآلات موسیقی،  گوش کردن به موسیقی، ساخت آوازها و غزلیات، زمزمه، واکنش به موسیقی، سوت زدن، از حفظ خواندن اشعار

افراد مشهور با هوش در موسیقی: استیو واندر، لئونارد برنشنین، بتهون، موزارت، باخ، الافیتزجرالد، باب دیلان، ماریان اندرسون، لوییز آرمسترانگ.

مشاغل مربوط به هوش موسیقی: نویسنده آهنگ، آوازخوان، تنظیم کننده آهنگ، موسیقی دان، اجرا کننده ، منقد موسیقی، ساز زن( مثلا فلوت زن) ابزارساز.

هوش طبیعت گرا: فردی که از لحاظ طبیعی باهوش است در درک دنیای گیاهان و حیوانات، توجه به ویژگی ها و طبقه بندی آنها، توانایی خاص و بالایی دارد. افراد باهوش طبیعت گرا توانایی مشاهده گری دارند. آنها توانایی خود را با کشف طبیعت و جمع آوری و مطالعه مجموعه ها، پرورش می دهند.

کودکی که هوش طبیعت گرا دارد لذت می برد از: گفتگو در مورد حیوانات اهلی، جمع آوری حشرات و سنگ ها، دیدن پرندها، پروانه ها و ابرها، بررسی گل ها و گیاهان، طبقه بندی و ردیف بندی چیزهای طبیعی، راهپیمایی در جاهای طبیعی(کوه، دشت و …) بازی در بیرون از منزل ، مطالعه علوم و کتابهای طبیعی.

افراد مشهور باهوش طبیعت گرا: جرج واشینگتن، گالیله، لویی پاستو، راسل کارسون، چالز داروین، جان گودال، جان جیمز.

مشاغل مربوط به این هوش: طبیعت شناس، بوم شناس، جنگل بان، حیوان شناس، زیست شناس، گیاه شناس، دام پزشک، اقیانوس شناس، پرنده شناس، ستاره شناس، مربی حیوانات، متخصص اندازه گیری، باستان شناس.

هوش بین فردی: افرادی که هوش قومی بالایی دارند، در درک و ایجاد تمایز در خلق، نیت، انگیزه و احساس دیگران توانمندی بالایی دارند. افراد باهوش بین فردی، روابط و تعاملات فرد به فرد را کنترل می کنند.

کودکی که در درک دیگران باهوش است لذت می برد از: بودن در جمع همتاها، گفتگو با دیگران، داشتن دوستان زیاد، هدایت دیگران، سازماندهی فعالیت ها، انتخاب شدن توسط دیگران برای کمک کردن، بازی با همتاها، بارش افکار

افراد باهوش بین فردی مشهور: مادرترزا، مهاتما گاندی، جیمز اسکالانته، مارتین لوتر، ویلیام کلینتون، بیل کوزبی، جان اف کندی.

مشاغل مربوط به این هوش : درمانگر، روانشناس، سیاست مدار، معلم ، مشاور، جامعه شناس، رئیس جمهور، مهمان دار

هوش درون فردی: هوش خود فردی که در خودشناسی باهوش است، دارای دانش مربوط به خود است و انطباق دادن اعمال با آن دانش(خودشناسی) توانمند است. این هوش شامل داشتن تصویری دقیق از نقاط قوت و ضعف خود است. این هوش همچنین شامل آگاهی از خلقیات درونی ، نیات، انگیزه ها ، مزاج و امیال است. افراد باهوش درون فردی، دارای توانایی منظبط کردن خود، درک خود و عزت نفس می باشند.

کودک با هوش درون فردی لذت می برد از: تنها کار کردن، دنبال نمودن علایق خود، پیروی از غرایز خود، اصیل بودن، داشتن فضای شخصی، تفکر ، بازی های انفرادی.

افراد مشهور با هوش درون فردی: زیگومند فروید، آلبرت شوایتزر، ایندیرا گاندی، کارل یونگ، دالایی لاما، آبراهام لینکن.

مشاغل مربوط به این هوش: فیلسوف، رهبر سیاسی، شاعر، روانشناس، حکیم ، عارف

منبع:کانون مشاوران ایران

۵۷ دیدگاه ها

  1. سولماز
    سلام میخواستم بدون در درجه اول چطور میتوان تشخیص بدهیم که کودکمان باهوش است یا خیر؟
    پاسخ خرداد 22, 1395 at 6:06 ق.ظ
    • ناشناس
      کودکان با استعداد و نابغه معمولا ویژگی هایی دارند که با توجه به آن میتوان به هوش و استعداد آنها پی برد
      پاسخ خرداد 26, 1395 at 12:48 ب.ظ
  2. ناشناس
    مقاله بالا رو به دقت بخونید
    پاسخ خرداد 22, 1395 at 7:10 ق.ظ
  3. مشاور
    یک کودک تیز هوش نسبت به کودکان دیگر زودتر توانایی راه رفتن دارد، زودتر به حرف می آید و اگر هم صحبت کند خیلی راحت می تواند منظور خود را به اطرافیان خود برساند.برای مثال این گروه از کودکان زودتر از هم سالان خودقادر به بیان کردن جملات کامل هستند همچین کودکان تیز هوش قوه تخیل بسیار بالایی دارند و سوالات زیادی می پرسند. کودکانی که به سن 3 سالگی می رسند نسبت به اطرافیانشان خیلی کنجکاو هستند و سریع تر از دیگران اطلاعات را یاد میگیرند و در حافظه شان ثبت می کنند این گروه از کودکان نسبت به همسالان خود سریع تر مستقل میشوند این نشانه ها رو می توان در کودکان باهوش و تیز هوش قبل از سنین مدرسه دید و از این طریق به هوش این گروه از کودکان پی برد.
    پاسخ خرداد 22, 1395 at 7:46 ق.ظ
  4. ناشناس
    سلام دوستان چه رابطه ای بین هوش و نبوغ کودکان وجود دارد؟؟؟یعنی بین کودک باهوش و نابغه چه تفاوتی وجود دارد؟
    پاسخ خرداد 22, 1395 at 9:20 ق.ظ
  5. مشاور
    برای داشتن نبوغ ، درجه ی ا از هوش بالا ضروری است و آن درجه ی 130 است، اما نه به این مفهوم که همه ی افراد " باهوش " نابغه اند.ممکن است فردی باهوش بهر 160 ، نابغه نباشد.بالاترین هوش بهری که در بین افراد نابغه و نام آور جهان حدس زده شده است؛ بالاتر از 180 است در واقع هوش افراد به طور مستقیم از حدود 4 سالگی به بعد قابل سنجش است.یک متخصص با انجام پرسش ها و کارهای عملی در می یابد که کودک ، متناسب با گروه سنی خودش یادگیری و کارایی فکری دارد یا نه.اگر سن عقلی و سن تقویمی یکی باشد در این صورت هوش بهر طبیعی است.فرمول خاصی برای این کار وجود دارد : هوش بهر =(سن تقویمی تقسیم بر سن عقلی)100 به این ترتیب کودک شش ساله که قادر به انجام کارهای یک کودک هشت ساله است بر اساس فرمول بالا دارای سن عقلی هست ساله است و هوش بهرش در رده ی افراد باهوش قرار می گیرد.بعضی از محققان می گویند ، داشتن هوش بالا برای فرد مطلقا به این معنی نیست که او در جامعه از موفقیت برخوردار باشد.آنان معتقدند که همراه با ضریب هوشی و ه«هوش بهر » که به آن «آی کیو» گفته می شود می شود، بهره عاطفی -«آی کیو» نیز باید در نظر گرفته شود.منظور آنان این است که یک کودک یا یک فرد بزرگسال قادر باشد در برابر دشواری ها مقاومت کند و با صبوری بتواند منافع آینده خودش را به منافع کوتاه مدت برتری بدهد .به عقیده محققان کسانی که از چنین ویژگی هایی برخوردارند، در جامعه و در زندگی موفق ترند، هر چند ممکن است در کارهای عملی پیشرفت زیادی نداشته باشند.
    پاسخ خرداد 23, 1395 at 8:58 ق.ظ
  6. ناشناس
    به نظر من تشخیص کودکان با هوش یه کم سخته
    پاسخ خرداد 23, 1395 at 9:55 ق.ظ
  7. زاهد
    پدر و مادر اولین کسانی هستند که متوجه رشد حرکتی ، رشد کلامی و کارهای ذهنی فرزند خود می شوند.رشد زودرس حرکتی، کلامی و ذهنی از ویزگی کودکان دارای هوش بالاست.این کودکان، مستقل تر از سایر بچه ها هم سن خود هستند و کنجکاوی های بیشتری نسبت به محیط اطرافشان نشان می دهند.البته سن هوش انسان تا 15 سالگی افزایش پیدا می کند بنابراین آزمون هوشی افراد 15 ساله و بالاتر یکسان است.کودکان تیز هوش کنجکاوترندو نرتب راجع به مسایل مختلف سوال می کنند. یک کودک تیز هوش وقتی در مورد مورچه سوال می کند، از والدین خود توضیح کاملی درباره نحوه ی زندگی آن ها می خواهد.آنان می خواهند به عمق مسایل فرو بروند.کودکان تیز هوش با توجه به این که قدرت فراگیری بالایی دارند ممکن است با کودکان عادی هم سال خود خیلی احساس هماهنگی نکنند بنابراین مایلند که با افراد بزرگتر نشست و برخاست کنند.
    پاسخ خرداد 23, 1395 at 10:49 ق.ظ
  8. سحر زارعی
    سلام من یه پسر 20 ماهه دارم که از سن 8 ماهگی علاقه ی شدیدی به اسباب و وسایلی به شکل گرد دارد و آنها رو میچرخونه از سر قابلمه گرفته و امثال آن تا اسباب بازی هایش برای سئواله که همچین بچه هایی که عاشق وسیله های گرد هستند چه تاثیری روی هوششون داره .یعنی ممکنه باهوش باشن.او یه اخلاق دیگه هم داره اینه که از بچه های همسن خودش زیاد خوشش نمیاد و دوست داره با بالاتر از سن خودش همبازی بشه بعد چطور میشه از بچه های سن زیر دو سال تست هوش بگیریم.مرسی خواهشا حواب سئوالم رو بدین خیلی برام مهمه.
    پاسخ خرداد 23, 1395 at 11:45 ق.ظ
  9. امیر حسین
    سلام.دو عامل مهم در هوش ،وراثت و محیط هست.به قول شما الان این بچه از نظر وراثتی به ظاهر باهوش است.شما باید شرایط محیطی را آماده کنید.انشاالله از 5 سالگی به بعد با تست های گوناگون در مراکز معتبر روان شناسی پی به هوش واقعی ایشان ببرید.خداروشکر یک بچه سالمی دارید.
    پاسخ خرداد 24, 1395 at 9:28 ق.ظ
  10. zohre
    سلام دختری 5 ساله دارم نقاشی های بسیار زیبا و جالبی می کشد که از 4 سالگی شروه به نقاشی کرده و از کلمات بسیار پیچیده ای که در سی دی کارتون ها می بیند استفاده می کند از سه سالگی الفبا رو آموخته و اکنون پازل های 80تکه را حل می کند.آیا این نشانه هوش او می باشد؟
    پاسخ خرداد 24, 1395 at 10:47 ق.ظ
  11. میترا
    بله این کودک تیز هوش است
    پاسخ خرداد 24, 1395 at 2:53 ب.ظ
  12. nasim
    من یه پسر 3 ساله و نیم دارم در این سن خیلی از کتابها رو میتونه بخونه اعداد رو تا 25 میشمارد و اعداد زیر 10 رو میتونه از هم کم کنه و یا جمع کنه .رنگها رو به طور کامل میشناسه و تمام شکل های هندسی رو هم میشناسه.سوال های خیلی پیچیده ای نسبت به سنش میپرسه و جوابهای کاملی میخواد خیلی زودتر از همسالانش کارهایش رو انجام میده مثال در 4 ماهگی خیلی راحت و بدون کمک میتونست بشینه .آیا اینها میتوانه نشانه هوش بالا باشه؟
    پاسخ خرداد 24, 1395 at 2:57 ب.ظ
  13. امیر حسین
    سلام شما باید ازش تست بگیرین .میتونید به مرکز مشاوره مراجعه کنید
    پاسخ خرداد 24, 1395 at 3:27 ب.ظ
  14. ناشناس
    با توضیحاتی که شما دادین و توضیحات بالا به احتمال خیلی زیاد فرزندتان هوش خیلی بالایی دارد
    پاسخ خرداد 24, 1395 at 4:46 ب.ظ
  15. مهتاب
    سلام من یه پسر 7 ساله دارم کلاس اول دبستان.تا قبل از دبستان خواندن و نوشتن را خود به خود یاد گرفته و عملیات ریاضی جمع و تفریق با ضرب و تقسیم را در حد بچه های سوم دبستان هم یاد گرفته.به زور مدرسه می رود و همیشه می گوید مدرسه خوب نیست ودر مدرسه خسته می شود.نمیدانم چه رفتاری با او داشته باشم.لطفا راهنمایی فرمایید.
    پاسخ خرداد 25, 1395 at 7:30 ق.ظ
  16. بهار
    وقتی کودک زودتر از سن مدرسه رفتنش خواندن و نو شتن و ریاضیات یاد بگیره دیگه نمیتونه مدرسه رو تحمل کنه
    پاسخ خرداد 25, 1395 at 8:24 ق.ظ
  17. shahab
    سلام پسر من 2 سال و دو ماهشه احساس میکنم که تیزهوشه هر چی شعر براش می خونم حفظش میشه از خیلی از بچه های همسن خودش بیشتر می داند من چطور می توانم تیز هوشی او را مطمئن شوم؟
    پاسخ خرداد 25, 1395 at 9:47 ق.ظ
    • زاهد
      بعد از 5 سالگی میتونید در یک مرکز مشاوره با کمک روانسنج اقدام نمایید.الان غیر علمیه
      پاسخ خرداد 26, 1395 at 10:41 ق.ظ
  18. تت
    دختر خواهر منم دو سالشه تمام کتاب شعرهاشو حفظه.دختر من 4 ماه ازش کوچیکتره همینطوره تقریبا فکر نکنم مسئله خارق العاده ای باشه
    پاسخ خرداد 25, 1395 at 10:52 ق.ظ
  19. لاله
    سلام من یک دختر 8 ساله دارم که طبق آزمونهای هوشی بهره هوشی وی 148 برآورد شده.و با توجه به استرس زیادی که دختر من از کودکی داره چطور میتونم به موفقیت وی کمک کنم؟لطفا راهنماییم کنید.
    پاسخ خرداد 26, 1395 at 11:07 ق.ظ
  20. امیر حسین
    سلام به همه عزیزانی که یک نابغه کوچولو دارند.از نظر تمام والدین فرزندانشان نابغه است.ولی عجله نکنید.اجازه دهید فرزندتان دنیای کودکیش را داشته باشد.از نظر من بزرگترین ظلمی که می توان در حق یک کودک نوپا کرد این است که به او زبان نوشتاری آموزش داده شود زیرا در این سن کودک همه چیز را واقعی می پندارد او حتی با شخصیت های تلویزیون مانند دنیای واقعی رفتار می کند.پس هر واژه نوشتاری که او یاد می گیرد تنها او را شرطی می کند.
    پاسخ خرداد 26, 1395 at 11:56 ق.ظ
  21. زاهد
    با سلام برای مشکل درخواستها و عصبانیت او از سیستم امتیاز دهی استفاده کنید : هنگامی که کودک خواسته ای دارد ابتدا به کودک اجازه دهید تقاضا کند، سپس خواسته اش را طبق این فرمول اجابت کنید.به این فرمول توجه کنید: اول نیاز بعد تلاش کودک و انجام کارهایی که والدین می خواهند و کسب امتیاز سپس رسیدن به خواسته بر اساس امتیاز های کسب شده.دلسوزی والدین عاملی است که اجازه نمی دهد این برنامه به خوبی اجرا شود.بنابراین اگر برای مثال مسواک زد یک امتیاز بگیرد و امتیازات با هم جمع می شوند تا بتواندبا آنها چیزی را تهیه کند.البته به شرطی که خرید وسایل غیر ضروری ، تنقلات و وسایل شخصی برای او کاملا قطع شده باش.برای سایر مشکلات مطرح شده موارد زیر میتواند کمک کنند باشد: - فرستادن کودک به مهد کودک - ورزش روزانه - کاهش دیدن تلویزیون
    پاسخ خرداد 27, 1395 at 10:41 ق.ظ
  22. صادقی
    کمال طلبی بچه های باهوش را چطور می توان کنترل کرد؟
    پاسخ خرداد 27, 1395 at 11:28 ق.ظ
    • wpadmin
      کودکان تيز هوش از جمله نعمت هايي هستند که در جامعه ما متولد مي شوند، رشد مي کنند و نقش مهمي در توسعه ي کشور دارند. براي آشنايي بيشتر با ويژگي هاي اين کودکان و نحوه ي تربيت آنها، خواندن مطالب زير مي تواند سودمند باشد. تعريف هوش از نظر علمي بيشتر صاحب نظران در تعريف هوش مي گويند:« توانايي در مسايل و انطباق آن با شرايط تغيير يابنده ي محيطي». افراد باهوش کساني هستند که مي توانند مسايل و مشکلات جاري را به راحتي حل و فصل کنند و خود را با محيط به گونه يي انطباق دهند که کارها را به خوبي پيش ببرند. حدود نود درصد مردم جامعه داراي ضريب هوشي بين 90 تا 110 هستند که به آن «هوش طبيعي» گفته مي شود. به هوش بين هفتاد تا نود درصد نيز «هوش مرزي» مي گويند؛ يعني مرز بين هوش طبيعي و عقب ماندگي ذهني، پايين تر از آن نيز «عقب ماندگي ذهني» است که درجه هاي خفيف، متوسط و شديد دارد. افراد داراي هوش مرزي مي توانند دوره ي ابتدايي را در مدارس عادي با سختي سپري کنند، اما گذر آنها از دوره ي ابتدايي به دوره ي متوسط کار دشواري است. کودکان داراي عقب ماندگي خفيف ذهني که داراي هوش بهر بين 50 تا 70 هستند، مي توانند در مدارس استثنايي دوران ابتدايي را با زحمت پشت سر بگذارند، اما بيشتر از آن قادر به پيشرفت نيستند. البته به تعداد افراد داراي هوش مرزي و عقب مانده ي ذهني، افراد باهوش، هوشمند و نابغه هم هستند، يعني کساني که ضريب هوشي شان بين 110تا 120 است. افراد با هوش کساني هستند که ضريب هوشي شان از حد عادي مقداري بالاتر است. هوش بهر بين 120 تا 130 را «سرآمد» و از 130 به بالا را «باهوش» مي گويند. رابطه ي بين هوش و نبوغ براي داشتن نبوغ، درجه ي حداقلي از هوش بالا ضروري است و آن درجه ي 130 است، اما نه به اين مفهوم که همه ي افراد «باهوش» نابغه اند. ممکن است فردي با هوش بهر 160، نابغه نباشد. بالاترين هوش بهري که در بين افراد نابغه و نام آور جهان حدس زده شده است، بالاتر از 180 است و آن متعلق به شاعر، نويسنده و طبيعيدان آلماني به نام «يوهان ولفگانگ گوته» است. «لئونادو داوينچي» نيز هوش بهري در حدود 140 داشته که البته نابغه نيز به شمار مي رفته است. در بين هنرمندان ايراني بر اساس ارزيابي هاي انجام شده، هوش بهر حافظ و سعدي نيز بيش از 140 تخمين زده شده است. در واقع هوش افراد بطور مستقيم از حدود چهار سالگي به بعد قابل سنجش است. يک متخصص با انجام پرسش ها و کارهاي عملي در مي يابد که کودک، متناسب با گروه سني خودش يادگيري و کارايي فکري دارد يا نه. اگر سن عقلي و سن تقويمي يکي باشد، در اين صورت هوش بهر طبيعي است. فرمول خاصي براي اين کار وجود دارد: هوش بهر= 100× (سن تقويمي تقسيم بر سن عقلي) به اين ترتيب کودک شش ساله يي که قادر به انجام کارهاي يک کودک هشت ساله است، بر اساس فرمول بالا داراي سن عقلي هشت ساله است و هوش بهرش در رده ي افرد باهوش قرار مي گيرد: 125=100 تقسيم بر 8) بعضي از محققان مي گويند، داشتن هوش بالا براي فرد مطلقاً به اين معني نيست که او در جامعه از موفقيت برخوردار باشد. آنان معتقدند که همراه با ضريب هوشي و «هوش بهر» که به آن «آي کيو» گفته مي شود، بهره عاطفي- «آي کيو» نيز بايد در نظر گرفته شود. منظور آنان اين است که يک کودک يا يک فرد بزرگسال قادر باشد در برابر دشواري ها مقاومت کند و با صبوري بتواند منافع آينده ي خودش را به منافع کوتاه مدت برتري بدهد. به عقيده ي محققان، کساني که از چنين ويژگي هايي برخوردارند، در جامعه و در زندگي موفق ترند، هر چند ممکن است در کارهاي عملي پيشرفت زيادي نداشته باشند. شناسايي کودکان با هوش پدر و مادر اولين کساني هستند که متوجه رشد حرکتي، رشد کلامي و کارهاي ذهني فرزند خود مي شوند. رشد زودرس حرکتي، کلامي و ذهني از ويژگي هاي کودکان داراي هوش بالاست. اين کودکان، مستقل تر از ساير بچه ها هم سن خود هستند و کنجکاوي هاي بيشتري نسبت به محيط اطراف شان نشان مي دهند. البته سن هوش انسان تا پانزده سالگي افزايش پيدا مي کند، بنابراين آزمون هوشي افراد پانزده ساله و بالاتر يکسان است. کودکان تيز هوش کنجکاوترند و مرتب راجع به مسايل مختلف سوال مي کنند. يک کودک تيز هوش وقتي در مورد مورچه سوال مي کند، از والدين خود توضيح کاملي درباره نحوه ي زندگي آنان مي خواهد. آنان مي خواهند به عمق مسايل فرو بروند. کودکان تيز هوش با توجه به اين که قدرت فراگيري بالايي دارند، ممکن است با کودکان عادي هم سال خود خيلي احساس هماهنگي نکنند، بنابراين مايلند که با افراد بزرگتر نشست و برخاست کنند. افراد بزرگتر هم آنها را کمتر مي پذيرند. بنابراين، اين خطر وجود دارد که کودکان هوشمند تا اندازه يي احساس سرخوردگي و عدم رضايت کرده و منزوي بشوند. اما اينها کاملاً موقتي اند. به اين ترتيب که اين بچه ها با توجه به هوش بالايي که دارند، به زودي مي آموزند راه هايي براي برقراري ارتباط بهتري با ديگران پيدا کنند. آنان در مسايلي که از نظر ديگران ساده، بديهي و عادي است مي توانند ساعت ها بررسي و تفحص کنند و در واقع گفته مي شود که دانشمندان و هنرمندان، کودکان با هوشي هستند که توانمندي هاي دوران کودکي شان يعني «کنجکاوي» خود را حفظ کرده اند. کنترل کمال طلبي در کودکان تيز هوش کودکان تيز هوش دل شان مي خواهد بيشتر بدانند و چون از مسايل آگاهي بيشتري دارند، از اين رو توقعات و خواسته هاي شان نيز به همان نسبت بيشتر است. آنان به علت هوش بالاي شان محدوديت ها را بهتر مي پذيرند. بطور کلي بايد گفت، معمولاً والدين داراي فرزند تيز هوش، در کنار آمدن با آنان دشواري زيادي ندارند. براي تربيت اين کودکان بايد توجه کرد که آنها به خاطر هوش بالاي شان در يک محيط مصنوعي قرار نگيرند. ديدگاه امروزي در مورد تعليم و تربيت کودکان، ديدگاه يکپارچه سازي و انسجام است. اين ديدگاه مي گويد، تمامي کودکان بايد در جامعه با يکديگر منسجم شوند. بنابراين بهتر است از همان دوران مدرسه کودکان داراي ضرايب هوشي پايين تر در کنار کودکان عادي تحصيل کنند که البته اين شامل کودکان کم بينا و کم شنوا نيز مي شود. و همين طور کودکاني که هوش بالاتري دارند بهتر است در کنار کودکان عادي درس بخوانند. ديدگاه جداسازي کودکان مدت هاست که از نظر علمي، اخلاقي و انساني مردود شناخته شده است. در واقع ما حق نداريم با آنان شبيه به ابزار رفتار کنيم و بگوييم که اينها به علت داشتن هوش بالاتر مستحق تربيت بهتري هستند تا در آينده از تربيت آنان بهره ي بيشتري ببريم. راهکارهايي براي پرورش استعداد اوليه ي کودک مغز انسان در اثر محرک هاي محيطي رشد مي کند، بنابراين هر چقدر که پدر و مادر محيط غني تر از جهت آموزش و پرورش براي فرزندشان به وجود بياورند، کودک احتمال رشد هوشي بيشتري خواهد داشت. براي نمونه با او حرف بزنند، به سوالات او پاسخ دهند، برايش کتاب بخوانند، او را به گردش ببرند و جانوران مختلف را به او نشان بدهند، از کودک بخواهند که با آنها صحبت کند و... موسيقي کلاسيک نيز تأثير زيادي در رشد هوشي افراد دارد. تمامي اين موارد در پرورش استعداد اوليه ي کودک نقش زيادي دارد. خوشبختانه کشور ما از جمله کشورهايي است که در آن به کتاب هاي کودکان توجه زيادي مي شود. در واقع حتي گروه هاي سني مختلف هم براي خودشان کتاب دارند و اين طبقه بندي ها کاملاً علمي است. پس والدين مي توانند با توجه به طبقه بندي سني، کتاب ها را انتخاب کنند، اما مهمتر از هر کتابي، ارتباط با والدين و با همسالان ديگر است. پدر و مادر نبايد فرزندشان را به امان خدا و جلو تلويزيون رها کنند، بلکه بايد با آنها گفت و شنود داشته باشند. گفت و شنود، يک ارتباط دو جانبه است که موجب رشد بيشتر فکري مي شود. در این مورد میتونید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید دفتر قیطریه: ۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸ خط ویژه دفتر سعادت آباد: ۰۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲ خط ویژه دفتر شریعتی: ۰۲۱-۸۸۴۲۲۴۹۵ خط ویژه
      پاسخ خرداد 29, 1395 at 4:45 ق.ظ
  23. ناشناس
    والدین برای تربیت فرزند تیزهوششان نیاز به چه ابزاری دارند؟
    پاسخ تیر 12, 1395 at 6:33 ق.ظ
  24. مشاور
    مغز انسان در اثر محرک های محیطی رشد می کند بنابراین هر چقدر که پدر و مادر محیط غنی تری از جهت آموزش و پرورش برای فرزندشان به وجود بیاورند کودک احتمالا رشد هوشی بیشتری خواهد داشت.برای نمونه با او حرف بزنند به سوالات او پاسخ دهند برای او کتاب بخوانند ، او را به گردش ببرند و جانوران مختلف را به او نشان بدهند.از کودک بخواهند که با آنها صحبت کند.راجع به مسائل علمی صحبت کنند.موسیقی کلاسیک تاثیر زیادی در رشد هوشی افراد دارد تمامی اینها پرورش استعداد اولیه کودک نقش زیادی دارد.خوشبختانه کشور ما از جمله کشورهایی است که در آن به کتابهای کودکان توجه زیادی می شود.در واقع حتی گروههای سنی مختلف هم حتی برای خودشان کتاب دارند.این طبقه بندی ها کاملا علمی است. یعنی توصیه میکنم که والدین با توجه به طبقه بندی سنی کتاب ها ، آن را انتخاب کنند.اما مهم تر از کتابی ، ارتباط والدین با همسالان دیگر است.پدر و مادر نباید فرزندشان را به امان خدا و جلوی تلویزیون رها کنند بلکه باید با آنها گفت و شنود داشته باشند. گفت و شنود ، یک ارتباط دو جانبه است که موجب رشد بیشتر فکری می شود.وقتی ما با کسی از نزدیک صحبت می کنیم هم چشمان ما حرکت می کند، هم گوش ما و هم سایر حواس ما در آن جا ارتباط دارند.در حالی که ارتباط به تلویزیون یک ارتباط دو سویه است .چون فقط گوش و چشم کار می کند تعاملی نیست که روی ما تاثیر بگذارد یا برعکس.
    پاسخ تیر 12, 1395 at 7:10 ق.ظ
  25. zahra
    گاهی اوقات آدم میبینه که خیلی از این کودکان باهوش در سن بلوغ دست به خودکشی میزنن به نظر شما علت چی میتونه باشه؟
    پاسخ تیر 13, 1395 at 8:01 ق.ظ
  26. مشاور
    علتش این است که والدین با گمان اینکه کودک باهوش آنها باید در شرایطی جدا از بچه های دیگر پرورش پیدا کند آنها را از یک زندگی عادی محروم می کنند.در حالی که این بچه دلش می خواسته بازی هم بکند بنابراین این کودک دچار بحران عاطفی شده احساس تنهایی کرده و واقعا این مسئله دیده ی شود که کودکان باهوشی که مربیان فهمیده ای ندارند ممکن است متاسفانه فشار زیادی بر آنها وارد شود و از جامعه جدا شوند.احساس کنند که تک افتاده اند و کسی را ندارند که با آنان صحبت کند.رشد هوشی و عاطفی خیلی خوبه که همزمان با یکدیگر انجام بشه.
    پاسخ تیر 13, 1395 at 8:35 ق.ظ
  27. مهشید
    سلام آیا میتوان در دوران بارداری کاراهایی انجام دهیم که بچه های باهوشی به دنیا بیاوریم؟
    پاسخ تیر 14, 1395 at 1:55 ب.ظ
  28. زاهد
    خیلی ها اعتقاد دارند با انجام کارهایی د ردوران بارداری می توان هوش جنین را قبل از تولد بالا برد.اما برای این نوع کارها چندان دلیل علمی وجود ندارد و هنوز اثبات نشده است اما همانطور که گفتیم با کارهایی از قبیل زیاد صحبت کردن با کودک ، میتوان زودتر او را به صحبت واداشت.کودکانی که شعر یا قرآن حفظ می کنند، دایره لغاتشان بیشتر می شود و در نتیجه توانایی کلامی شان تقویت خواهد شد.این کارها از لحاظ علمی ثابت شده و در فرآیند رشد و تربیت فرزندان تاثیر زیادی دارد.
    پاسخ تیر 14, 1395 at 8:43 ب.ظ
  29. solmaz
    تغذیه کودک در هوش او چطور میتواند تاثیر داشته باشد و چه مواد غذایی باعث افزایش هوش کودکان می شود؟
    پاسخ تیر 15, 1395 at 9:33 ق.ظ
  30. مشاور
    اولین ماده غذایی ماهی سالمون است این ماهی منبع غنی از پروتئین و اسید های چرب امگا 3 است این مواد می توانند سیستم عصبی را تقویت کنند.دومین ماده غذایی سیب زمینی شیرین است.بهتر آن است که ابتدا سیب زمینی را به ورقه های نازک بریده و با دارچین آن را دودی کنید.این ماده غذایی سرشار از آنتی اکسیدان و ویتامین آ است و می تواند با فعال کردن عصب ها، قدرت تفکر را بالا ببرد.تخم مرغ سومین ماده غذایی است بهتر است روز را با تهیه املت خوشمزه با تخم مرغ های تازه آغاز کنید.تخم مرغ های خانگی منبع غنی از چولاین که باعث گسترش فعالیت های مغزی و حافظه می شود، هستند و برای کودکان بسیار مفید است.چولاین نوعی ویتامین حلال در آب بوده و جزو گروه ویتامین های ب است.توت فرنگی و قره قاط نیز جزو چهارمین مواد غذایی مفید و مغذی برای کودکان هستند.می توانید با مخلوط کردن این میوه ها با ماست یک دسر خوشمزه برای کودکان تهیه کنید.این میوه ها سرشار از آنتی اکسیدان هستند که ادراک، حافظه و ارتباط ذهنی را در کودک تقویت کرده و باعث رشد فکری و قدرت تمرکز می شود.
    پاسخ تیر 15, 1395 at 11:34 ق.ظ
  31. ناشناس
    آیا جدا کردن کودک تیزهوش از دیگر کودکان درست است.؟
    پاسخ تیر 17, 1395 at 4:42 ب.ظ
  32. مشاور
    به نظر من جدا کردن کودکان تیز هوش از دیگر کودکان هم از لحاظ علمی و هم از نظر اخلاقی درست نیست این موضوع هم برای کودکان تیز هوش و هم کودکان کم هوش درست نیست و توصیه میکنم این کودکان در مدارس عادی درس بخوانند و با دیگر همسالان خود ارتباط داشته باشند.کودک تیزهوش باید بیاموزد وقتی تفاوتی با دیگران دارد این موضوع باعث برتری او نسبت به دیگر افراد نیست و هوش مانند یک نعمت است که سبب برتری او نخواهد شد.
    پاسخ تیر 17, 1395 at 5:28 ب.ظ
  33. ناشناس
    بازی کردن بچه های باهوش معمولا به چه صورتی می باشد؟
    پاسخ تیر 20, 1395 at 5:51 ب.ظ
  34. زاهد
    کودکان تیز هوش وسایل و اسباب بازی هایی را انتخاب می کنند که بتوانند با آنها دست به ابداع و ابتکار بزنند.بچه های باهوش تر انرژی کمتری را در زمان بازی خرج می کنند و از آنجا که دوست دارند در بازی هاشان تنوه ایجاد کنند ، زمان کمتری را برای انجام یک بازی صرف می کنند.آنها در سنین بالاتر سراغ بازی هایی می روند که هم به فکر نیاز دارد و هم کمی تحرک دارد.برای مثال بچه های باهوش در حدود 10 سالگی کلکسیون سنگ جمع می کنند. در مورد بازی ها ، با هوش های تقریبا مثل عقب مانده ها عمل می کنند.با این تفاوت که یک کودک عقب مانده وقتی به تنهایی با ماشین بازی می کند و از عهده روش کردن آن بر نمی آید.با کوباندنش به اطراف و پرت کردنش آن را می شکند اما کودک باهوش به هر قیمتی که شده راز اسباب بازی اش را کشف می کند.
    پاسخ تیر 20, 1395 at 6:41 ب.ظ
  35. ناشناس
    در چشم نوزاد نگاه کردن چطور باعث باهوشی کودک می شود؟
    پاسخ تیر 21, 1395 at 7:39 ق.ظ
  36. مشاور
    نیمی از رشد هوشی کودکان در بازه بین بارداری مادر تا 4 سالگی اتفاق می افتد.عده ای از روانشناسان معتقدند نگاه کردن مستقیم پدر و مادر در چشمان کودک تاثیر قابل توجهی در شکل گیری هوش او دارد .هوش در واقع توانایی یادگیری و کاربرد مهارت های لازم برای سازگاری با نیازهای جامعه و فرهنگ است .نگاه کردن به چشمان کودک نقش مهمی در رشد هوش کودک دارد و در صورتی که والدین تا 6 هفتگی کودک تا فاصله 5 سانتی متری به طور مستقیم به چشمان کودک نگاه کنند ارتباط مغزی کودک بهتر شکل می گیرد و تبدیل به الگوهای تشخیص می شود و کودک با این نگاه ها می تواند چیزهایی که در اطراف وجود دارد را تشخیص بدهد.بخشی از هوش وراثتی است و پایه هوش در افراد ثابت است ولی هوش افراد کاملا تثبیت شده نیست .روان شناسان هوش را دارای چند بعد می دانند.نگاه کردن در چشمان کودک بیش از هر چیز هوش منطقی را تحت تاثیر قرار می دهد.
    پاسخ تیر 21, 1395 at 8:37 ق.ظ
  37. شهاب
    با استفاده از نقاشی چطور می توان هوش کودک را تقویت کرد؟
    پاسخ تیر 22, 1395 at 7:51 ق.ظ
  38. مشاور
    از کودک خود بخواهید روی یک تکه کاغذ نقاشی بکشید و سپس از او بخواهید آن را به کمترین تعداد، یعنی دو قسمت ببرد و مجددا با استفاده از آن دو قسمت تصویر اصلی را بسازد و بعد آن را به بیشترین تعداد ببرد و همین کار را انجام بدهد.به تدریج که کودک تان بزرگتر می شود ومی توانید نقاشی های مفصل تری بکشید و مانند یک پازل پیچیده آن را به قطعات بیشتری تقسیم کنید. شما می توانید با خواستم از کودک تان که صورت های شاد و صورت های غمگین را بکشد به او کمک کنید تا با احساس های خود ارتباط برقرار کند و احساس های دیگران را بشناسد .عکس های افراد مختلفی را که می شناسد به او نشان دهید و از او بخواید احساس افراد داخل عکس را بیان کند. این کار به کودک شما کمک می کند تا نه تنها احساس های مختلف را بشناسد ،بلکه با دیگران همدلی کند و ارتباط نزدیک تری با آنها برقرار سازد بعدا می توانید او را با روزنامه ها مختلف آشنا کنید و بعضی بچه ها حتی در بین هجده ماهگی به تماشای مجله های رنگی علاقه دارند و نام اشیایی را در آنها می گویند و به چیزهایی که نام آنها گفته می شود اشاره می کنند. یک فکر خیلی این است که وقتی آب از دستتان می ریزد چه اتفاقی می افتد شما و کودکتان می توانید یک نقاشی بکشید که در آن یک ظرف آب واژگون شده و آب آن روی کف اتاق ریخته و یک حوضچه کوچک ساخته است.یا از لبه میز به صورت قطره ها و ترشح های درشت روی کف اتاق می ریزد.این نوع تمرین ها حافظه کودک شما را تقویت می کند و ادراک های او را از دنیای اطراف عمق می بخشد.هر وقت که مشغول گفتن یا نوشتن داستان هستید یا زمانی که کودک تان آنقدر بزرگ شده است که این کارها را خودش انجام دهد، همیشه از او بپرسید که آیا می توان قسمتی از داستان را به تصویر کشید. ابتدا به او کمک کنید و بعدا از او بخواهید تصویری بکشد تا آنچه را در مخیله خود دارد تجسم کند و آن را با تصاویر نشان دهد، نه فقط با کلمات ، حتی در حین گفت گو می توانید موضوع تصاویر ذهنی را مطرح کنید و او را وادار کنید تصویر ذهنی خود را با کلام و نه فقط با نقاشی بیان کند.
    پاسخ تیر 22, 1395 at 8:39 ق.ظ
  39. sharlin
    سلام پسرم 8 سالشه و بازی های کامپیوتری زیادی انجام میده به نظرشما این بازی ها در تقویت هوشی او موثر است؟
    پاسخ تیر 23, 1395 at 5:09 ب.ظ
  40. مشاور
    درست است که بازی های رایانه ای همیشه مورد انتقاد قرار می گیرند که خشن هستند و چیزی به کودک نمی آموزند و باعث انزوای آنها می شوند، اما این شما هستید که بازی ها را انتخاب می کنید پس به سراغ بازی هایی بروید که تفکر راهبردی و مهارتهای برنامه ریزی را رشد می دهند و باعث تقویت کارگروهی و خلاقیت فرزندتان می شوند. شرکت های تولید کننده اسباب بازی های آموزشی مشغول طراخی و تولید بازی هایی هستند که برای رشد ذهنی و حرکتی کودکان مفید باشد.در پژوهش های اخیری دانشگاه روچستر ، معلوم شد کودکانی که اهل بازی های رایانه ای بودند، سریع تر از سایرین نشانه های تصویری را تشخیص می دادند.
    پاسخ تیر 24, 1395 at 6:42 ق.ظ