روانشناسی کودک 12 ساله

روانشناسی کودک ۱۲ ساله

روانشناسی کودک ۱۲ ساله  چگونه می باشد؟ چگونه با پسر ۱۲ ساله رفتار کنیم؟چگونه با دختر ۱۲ ساله رفتار کنیم؟ رشد جسمی و جنسی جنسی مناسب او چه اندازه است؟ رفتار با نوجوان ۱۲ ساله چگونه است؟ چرا نوجوان من پرخاشگری می کند؟

بیش  از یک دهه است که در حال حمایت از فرزندتان هستید و او به سرعت در حال رفتن به سمت نوجوانی است. در آخرین سال قبل از نوجوانی چه انتظاراتی از فرزندتان  دارید و چگونه به پسرتان کمک میکنید این دوره را پشت سر بگذارد؟

روانشناسی نوجوان ۱۲ ساله

فرزند شما هر روز به یک نوجوان تمام عیار نزدیک تر می شود. خوشبختانه تمام تغییراتی که در سالهای نوجوانی رخ می دهد (از نظر جسمی، اجتماعی، عاطفی و شناختی) در طی زمان و به آرامی اتفاق می افتد، بنابراین می توانید خود را آماده کنید.

دوازده ساله ها لحظه های بازی کردنی مانند کودکی که همیشه می شناسید، دارند ولی ناگهان یک فرد بالغ تر در مقابل خود می بینید.

برای رشد جسمی، عاطفی، اجتماعی و شناختی که در این زمان اتفاق می افتد آماده شوید.

رشد فیزیکی ۱۲ سالگی

سن ۱۲ سالگی در اواسط سالهایی است که در آن یک دختر ممکن است به بلوغ برسد و درست در آغاز سن معمولی برای یک پسر است تا به سمت فرآیند بلوغ برود.

در دختران ۱۲ساله، شما متوجه رشد سینه، رشد موهای بدن و در آخر قاعدگی خواهید شد. در پسران، بلوغ با بزرگتر شدن آلت و بیضه ها شروع می شود، سپس رشد مو در ناحیه بیضه ها و زیر بغل و سپس رشد موهای صورت، رشد عضلات و کلفت تر شدن صدای او.

نشانه رشد جسمی در روانشناسی دختر 12 ساله 

نشانه رشد جسمی در روانشناسی دختر ۱۲ ساله 

  • علائم بلوغ از جمله قاعدگی در دختران
  • ممکن است از نظر جسمی رشد شدیدی را تجربه کنند.
  • رشد سینه و موهای صورت

نشانه های رشد جسمی در روانشناسی پسر ۱۲ ساله 

  • رشد عضلات در پسران، بزرگ شدن آلت تناسلی و رشد موهای اطراف آن
  • کلفت شدن صدا (بم شدن صدا)
  • رشد عضلانی و رشد سریع قد

نکات فرزندپروری برای والدین

اکنون زمان ان نیست که نسبت به رشد جنسی فرزند خود بی اهمیت باشید و از آن چشم پوشی کنید از آنجایی که مسیر دشواری است، اگر در شروع مکالمه به کمک نیاز دارید، با یک معلم، پرستار یا پزشک صحبت کنید که چگونه هم بحث در این موضوع را با کودک خود آغاز کنید و هم اینکه چگونه خود شما با این مسئله کنار بیایید.

رشد هیجانی 

هیجانات نوجوانان اصلا جای شوخی ندارند و احتمالا تا سال ها با این مسئله مشکل خواهید داشت.

آنها والدین خود را دوست دارند اما نمی خواهند با والدین خود کاری انجام دهند. آنها گاهی احساس پیروزی می کنند و گاه احساس می کنند در همه چیز شکست خورده اند.

لحظاتی از خوشبختی، انفجار غم و اندوه وجود خواهد داشت و این بارها تکرار می شود.

این دوره همچنین زمانی است که بچه ها شروع به جستجوی مهارت های رهبری در خود و هم چنین شروع به درک ایده بازگشت به جامعه می کنند. با اجازه دادن به آنها در فرآیندهای تصمیم گیری در خانه و حمایت از مشارکت در فعالیت های جامعه یا مدرسه، این امر را تشویق کنید.

نقاط عطف کلیدی

  • شروع به نشان داده مرز عصبانیت و پرخاشگری می کند
  • نشان دادن استقلال خود از والدین اما اغلب نیاز به تایید آنها دارد
  • آغاز زیر سوال بردن ارزش های خانوادگی و ایجاد ارزش های اخلاقی شخصی

رشد هیجانی روانشناسی کودک 12 ساله

نکات فرزند پروری

بین احساس رهبری و استقلال کودک و حفظ قوانین خانه و امنیت او تعادل ایجاد کنید. در مورد کارهایی که ۱۲ ساله هادوست دارد بتواند به تنهایی انجام دهد صحبت کنید و مرتباً سعی کنید توافق لازم را ایجاد کنید.

رشد اجتماعی 

دوستان بیش از هر زمان دیگری اهمیت بیشتری پیدا می کنند، اما جنس مخالف نیز از اهمیت بالایی برخوردار می شود.

نوجوان ۱۲ ساله شما فکر می کند تعلق داشتن مهم است، که اغلب به معنای پیدا کردن استقلال از والدین و سایر اعضای خانواده است، اما این مسئله خطر فشار همسالان را به همراه دارد.

نقاط عطف کلیدی

  • نگرانی در مورد دوست داشتن و پذیرش را نشان می دهد
  • به فعالیت هایی که مربوط به جنس مخالف باشد علاقه مند است
  • می تواند دیدگاه دیگران را درک کند

نکات فرزندپروری

کانال های ارتباطی را باز و در دسترس ۱۲ ساله ها نگه دارید. ممکن است کودک شما شروع به تجربه موقعیت هایی کند که آماده آن نیست یا نمی داند چگونه با آنها کنار بیاید، از جمله مواردی که همراه با فشار همسالان و بزرگ شدن است.

حتی اگر رابطه شما بر پایه برقراری استقلال آن ها باشد، آنها هنوز هم باید بدانند که والدین آنها برای پشتیبانی و حمایت در دسترس هستند.

رشد شناختی

مغز یک کودک ۱۲ ساله از لحاظ اندازه به اندازه کافی رشد کرده است، اما در حال حاضر تقریباً در حال پیشرفت است.

تفکر انتزاعی، حل مسئله و منطق همه آسانتر می شوند، اما قشر جلوی مغز، که در کنترل تکانه و مهارتهای سازمانی نقش دارد، هنوز نابالغ است.

گفتار و زبان نوجوان 

تا ۱۲ سالگی، بیشتر بچه دوازده ساله تسلط بالایی به مهارتهای زبانی و ارتباطی دارند. آنها می توانند فراتر از تفسیرهای تحت اللفظی فکر کنند، و ضرب المثل ها و اصطلاحات دیگر برایشان قابل درک خواهد بود.

شما احتمالاً طعم اولین سرزنش ها و طعنه ها را از او خواهید چشید و و تن گفتار و زبان را در طول یک مکالمه متوجه خواهند شد.

بازی

دوازده ساله در حال شروع به سپری کردن اوقات فراغت خود در فعالیت هایی از جمله ورزش های سازمان یافته، بازی های ویدئویی و فعالیت های اجتماعی با دوستان هستند.

به میزان زمانی که به نمایشگرها اختصاص می دهد توجه داشته باشید و آنها را ترغیب به فعالیت حرکتی کنید حتی اگر ورزش سازمان یافته نباشد.

روانشناسی نوجوان 12 سالگی

نقاط عطف رشدی

  • به طور فزاینده قادر به درک و به کارگیری منطق در موقعیت ها و مشکلات می شود
  • از مفاهیم عدالت و برابری آگاه می شود
  • شروع به درک توالی علت و معلولی می کند

روانشناسی کودک ۱۲ ساله

با معلمان فرزندتان  (بدون اینکه دچار مزاحمت شوید) در ارتباط بوده و در زندگی تحصیلی آن ها فعال باشید.

منتظر نمانید تا کارت گزارش یا نمره بد به خانه بیاید تا متوجه شوید که نوجوان شما در دوران تحصیلی به بهترین توانایی خود رسیده است یا خیر.

اگر مسائل و مشکلات تحصیلی وجود دارد، به جای اینکه ناراحت شوید، دلیل اصلی را پیدا کنید زیرا این مسئله می تواند از مشکلات چشمی تا اختلالات یادگیری را دربرگیرد.

نکات دیگر تربیت نوجوان ۱۲ ساله

بسیاری از بچه های ۱۲ ساله شروع به کاوش در ارزش ها و قوانین اخلاق گروه همسالان خود می کنند، بنابراین اگر ۱۲ ساله شما اعلام کرد که می خواهد شیوه زندگی جدیدی را اتخاذ کند تعجب نکنید، تا حدی که ممکن است تقلید از شیوه زندگی دوستان خود یا تغییر مذهب و انتخاب دین جدید باشد.

کاوش اخلاق یک بخش عادی از روند رشد است.

بنابراین، توضیح اخلاق و تعیین قوانینی که باعث تقویت اخلاق در خانواده شما می شود بسیار مهم است ، وقتی فرزندتان می گوید با عقاید شما موافق نیست بیش از حد نگران نباشید.

چه زمانی باید نگران کودک ۱۲ ساله بود؟

وقتی بچه ۱۲ ساله در حال تکامل به سوی نوجوان است، رشد جسمی و عاطفی همیشه دست به دست هم نمی دهند.

نگران نباشید اگر فرزند شما از نظر عاطفی برای فعالیت هایی که سن آنها ایجاب می کند آماده نیست، یا برعکس.

با وضعیت روحی و روانی نوجوان خود در ارتباط باشید تا از مسائل مربوط به سلامت روان مانند افسردگی نوجوان یا اضطراب در سن ۱۲ سالگی آگاهی داشته باشید که در این زمان ممکن است بروز کند.

اگر نگرانی درباره سلامتی و بهزیستی کودک ۱۲ ساله دارید می توانید با متخصص مرتبط مشاوره کنید.

اگر در مورد زندگی دانشگاهی بین دغدغه های خود نگرانی دارید، مانند اینکه به نظر نمی رسد آنها در کلاس بمانند، قرار ملاقات با معلم را تعیین کنید.

آن ها غالباً در مورد فرزند شما منابع و بینشی دارند که شاید شما آن را در نظر نگرفته باشید.

از نظر جسمی، فرزندتان به سرعت رشد می کند و قد او در ۱۲ سالگی حدود ۱۰ سانتی متر افزایش می یابد، این تغییرات  ممکن است او را بد ترکیب جلوه دهد و چون اعضاء  بدن او در نسبت های متفاوتی رشد می کند دراز و بی قواره جلوه می کند. موهای بدنش رشد می کند و صدایش تغییر می کند.

پیشنهاد مشاور: اختلالات خوردن در نوجوانان

رفتار با نوجوان پرخاشگر و بی ادب نی نی سایت

بزرگسالان معمولاً نگرش‌های منفی یا کلیشه‌ای را نسبت به نوجوانان مطرح می‌کنند که به آن ها ضرر می‌رساند.

نظرات دیگران در مورد ما می تواند نحوه درک ما از خود و رفتارمان را شکل دهد.

وقتی والدین فکر می کنند عصبانیت فرزندشان عمدی است یا نوجوانان را به خاطر درگیری سرزنش می کنند، دعوا و درگیری افزایش می یابد.

به جای ناراحت شدن، سعی کنید بگویید: «من دوست ندارم وقتی از دست من عصبانی می‌شوی، اما می‌دانم چه احساسی داری. هر چه باشد دوستت دارم.»

همدلی و هماهنگی با احساسات آن ها بهترین راه برای آرام کردن خشم آن ها می باشد.

یک مطالعه در این زمینه نشان می دهد که حمایت اجتماعی از سوی خانواده و معلمان با خشم کمتر در نوجوانان همراه است. بنابراین سعی کنید حمایت کافی را برای او فراهم کنید.

وقتی نوجوانتان آرام است، مهارت‌های سازگاری را برای کنترل خشم به او بیاموزید.

راهبردهای مقابله ای ناسازگار مانند اجتناب از موضوع یا سرکوب احساسات را تشویق نکنید زیرا با پیامدهای منفی در نوجوانان همراه است.

با دختر ۱۲ ساله چطور رفتار کنیم

چگونه با دختر ۱۲ ساله رفتار کنیم؟ جهش های رشدی دختر بچه ۱۲ ساله، عموما  یک سال زودتر نمود پیدا می کند ولی این سن، متوسط سنی است که دختران دوران قاعدگی را تجربه می کنند. اثرات تاثیری رشد سریع و تقاضاهای فراوان در مدرسه او را نیازمند خواب بیشتری می کند( ۹ تا ۱۰ ساعت در شبانه روز) و بنابراین ممکن است مدام در حال بیدار کردن فرزند خود از رختخواب باشید.

ممکن است بعضی روزها یی که میل استقلال طلبی او به علت  تاثیرات هورمونی مختل شود، نگرانی درباره تصویر خود، و اعتماد به نفس شکننده او را به سمت رفتار و حالت های بچه گانه می کشاند. ممکن است گاهی حد ومرزها را از بین ببرد، مثلا شما را نادیده بگیرد، قوانین را بشکند، سرکشی کند و یا در رفتار های پرخطر زیاده روی کند. اکنون زمانی است که باید صبور تر و فهیم تر باشید به ویژه زمانی که کمتر در جمع ظاهر می شود و ترجیح می دهد بیشتر با دوستانش باشد.

از نظر شناختی، وقتی صحبت می کند بهتر از قبل احساسش را بیان می کند  و می تواند به شیوه خودش روی مسائل کار کند.  این موضوع زمانی که شما از عقل و شعور او استفاده می کنید و از او  در تصمیمات خانوادگی نظرخواهی می کنید، در ترکیب با احساس قوی‌تری که نسبت به درست و غلط  دارد، می تواند منجر به  مکالماتی چالش بر انگیز ولی با ارزش شود.

دختر نوجوان 12 سالگی

چگونه با پسر ۱۲ ساله ام رفتار کنم

چیزهایی وجود دارد که با انجام آن می توانید از پسر بچه ۱۲ ساله حمایت کنید.

استحکام بخشیدن به محدودیت هایی صحیح و به جا بدون افراط در برخورد با رفتارهای بد، فهم ارزش تفکرات واحساسات او و صادق بودن در خصوص موضوعات حساس مثل جنسیت و مواد مخدر، به فرزندتان اراده  و اطمینانی  می دهد که برای مقاومت در برابر فشار گروه همسالانش به آن نیاز دارد.

ابراز علاقه مداوم به تلاش های تحصیلی فرزند، ارتباط با معلم در صورت لزوم، حمایت، فرصت  و پاداش دادن برای تلاش ها و دست آوردها موجب تقویت مهارت های تحصیلی او شده  و خودباوری و واکنش مناسب به شکست را  در او ایجاد می کند.

پسر نوجوان 12 ساله

مشکلات نوجوان ۱۲ ساله با همسالان

فشار همسالان در این سن زیاد است و اگر با دوستانش آشنا شوید می توانید تشخیص دهید چه زمانی و چرا در روابطشان پادرمیانی لازم است  تا به فرزندتان برای گذراندن مسیر درست کمک کنید.

صحبت درباره ی رفتار پرخطر و ارائه راهکار برای مواجهه با وضعیت هایی که بالقوه خطرناک هستند، اعم از اینکه استفاده از  اینترنت باشد ، تحت فشار قرار دادن  او برای نوشیدن الکل و صرف داشتن برنامه ناگهانی  وقتی با دوستانش بیرون است  به او اجازه می دهد بفهمد در کنارش هستید و به او اطمینان می‌دهید به اصول پایبند باشد.

اکنون زمانی است که باورهایش درباره تصویری که از خود ش دارد را تقویت کنید، و سبک زندگی سالمی که شامل برنامه های مناسب خواب و غذا است به او ارائه دهید و به ویژه به او  کمک  کنید درک کند  تغییرات جسمی که با آن رو به رو می شود طبیعی است.

درک این موضوع که شخص هنور کاملا نوجوان نیست برای بچه سخت است. حمایت و راهنمایی شما می تواند فرزندتان را از نظر احساسی، جسمی؛ اجتماعی، و تحصیلی در مسیر مناسبی قرار بدهد و بهترین فرصت را برای آینده ای روشن در اختیارش بگذارد.

ویژگی دختر ۱۲ ساله

ویژگی برای دختر ۱۲ ساله این است که پرحرف، پر سر و صدا، خنده دار و باهوش تر می شود. دختر در آستانه بلوغ و رفتارهای جنسی است. همه چیز در حال تغییر است. آنها هنوز نوجوان نیستند و دقیقاً دیگر کودک نیستند. دختران در سن ۱۲ سالگی معمولاً با والدین خود مودب هستند و از رابطه نزدیک با والدین خود لذت می برند.

ممکن است گاه به گاه نوسانات خلقی وجود داشته باشد و ممکن است در سن ۱۲ سالگی پرخاشگر، بداخلاق و کاملاً بی ادب باشند. که این امر نباید در رفتار مادر با دختر ۱۲ ساله آسیب ایجاد کند.

به دلیل برخی عوامل، آن ها ممکن است شروع به عبوس شدن کنند، از شرکت در بازی ها امتناع کنند و زمانی که محیط اطراف را درک کنند خجالتی شوند. در ۱۲ سالگی، دختران ممکن است شروع به قاعدگی کنند. از این رو، تغییرات خلق و خوی رایج است.

بیشتر دختران ۱۲ ساله در این سن در راه ایجاد هویتی سخت کوش، قابل اعتماد و وظیفه شناس هستند. آنها در حفظ دروغ مهارت بیشتری پیدا می کنند و نسبت به عواقب اعمال خود حساس تر می شوند و ممکن است پس از دروغ گفتن احساس گناه شدیدی داشته باشند.

در این سن، حس شوخ طبعی آن ها شروع به تغییر می کند. آن ها روابط انتزاعی را درک می کنند، اما همچنین می توانند مستعد نظرات ساده لوحانه و استدلال های یک طرفه باشند. دختران دوازده ساله نیز توانایی تفکر انتزاعی و استدلال فرضی را دارند.

آنها به نوجوانان بزرگتر نگاه می کنند و تأیید همسالان برای احساس هویت آنها بسیار مهم است. دختران دوازده ساله می توانند از خود و ظاهرشان انتقاد کنند.

عدم تعادل هورمونی می تواند احساسات قوی را تحریک کند که بچه ها همیشه آن ها را درک نمی کنند. آزمایش جنسی می تواند آغاز شود و آگاهی بدن یک مسئله بزرگ است.

یک دختر ۱۲ ساله باید چگونه رفتار کند

پیش‌نوجوانان از نظر فن‌آوری باهوش هستند، اما مهارت‌های آن ها احتمالاً از قضاوت آن ها پیشی می‌گیرد، بنابراین باید دنبال راه هایی برای افزایش هوش اجتماعی آن ها باشید.

علایق دختران دوازده ساله بیشتر به سمت ورزش، هنر، ادبیات و غیره منحرف می شود.

در این سن، بچه ها باید انتخاب های غذایی سالم را خودشان شروع کنند. با این حال، آن ها گاهی اوقات در صورت عدم کنترل، غذاهای ناسالم زیادی می خورند.

برخی از روزها، فرزند ۱۲ ساله شما فرزند عالی خواهد بود و در برخی دیگر، ممکن است بخواهد هر فرصتی را که به دست می آورد، سرکشی کند. در نتیجه، دختران ۱۲ ساله موجودات پیچیده و جالبی هستند که قرار گرفتن در خانه را به چالش می کشند. اگر فرزند شما بیش از اندازه پرخاش می کند یا نمی تواند احساسات خود را کنترل کند از روانشناسی کودک ۱۲ ساله کمک بگیرید و به مشاور مراجعه کنید.

طرز رفتار با دختر ۱۲ ساله

با دختر ۱۲ ساله چطور رفتار کنیم؟ راه‌هایی وجود دارد که می‌توانید نقش فعال‌تری برای اطمینان از ایمن و شاد ماندن دختر ۱۲ ساله‌ تان داشته باشید. روانشناسی دختر ۱۲ ساله به شما کمک می کند تا بهتر بتوانید با دختر ۱۲ ساله خود ارتباط برقرار کنید:

  • توجه داشته باشید که رشد فیزیکی برای یک دختر ۱۲ ساله ممکن است با رشد عاطفی همگام نباشد. فقط به این دلیل که دیگران آن را انجام می دهند، نوجوان خود را مجبور به انجام یک فعالیت بدنی نکنید (یا اجازه ندهید).
  • در رویدادهای بیشتری که دخترتان در آن شرکت می کند شرکت کنید. در مورد توانایی های او با مربی اش صحبت کنید و خواهان موفقیت کامل نباشید. (آموزش اینکه دخترتان چگونه در صورت باخت چگونه ورزش خوبی باشد نیز مهم است.)
  • رشد جنسی فرزندتان را تایید کنید. اگر از عهده مکالمات برنمی‌آیید، از کسی مانند معلم یا پزشک برای کمک دیدن کنید. آنها را در مورد رابطه جنسی ایمن و بارداری نوجوانان آگاه کنید.
  • با هم در مورد راه هایی صحبت کنید که دختر ۱۲ ساله شما می تواند درآمد کسب کند، مانند تمیز نگه داشتن اتاقش یا شرکت در پروژه های خدمات اجتماعی محلی.
  • اگر دخترتان سرکش است (روش کودک برای استقلال طلبی)، راه هایی را پیدا کنید که راه هایی را برای تصمیم گیری به دوران پیش از نوجوانی خود پیشنهاد دهید. برای مثال، از او بخواهید که «کارهایی را که فکر می‌کنم به تنهایی انجام دهم» را بنویسد. از آنها عبور کنید و با هم انتخاب کنید.
  • متوجه افسردگی در دختر نوجوان خود باشید و در صورت مشاهده علائم از مشاور کمک بگیرید.
  • ممکن است کودک پیش از نوجوان شما به معاینات پزشک خصوصی نیاز داشته باشد. بنابراین برای روانشناسی کودک ۱۲ ساله حتما از مشاور و دکتر کمک بگیرید.
  • با دختر ۱۲ساله در مورد خطرات  سیگار، استعمال دخانیات، الکل و  مواد مخدر صحبت کنید. به آن ها بگویید ممکن است وسوسه انگیز باشد، اما عوارض جانبی طولانی مدت ممکن است برای سلامتی و خانواده آن ها مضر باشد.
  • مصرف اینترنت فرزندتان را کنترل کنید. رایانه خانواده را در مکانی قرار دهید که بتوانید کارهای فرزندتان را تماشا کنید. فیلترهای ایمنی را نصب کنید و سابقه مرورگر را بررسی کنید تا ببینید فرزندتان از چه وب سایت هایی بازدید کرده است. با فرزندتان در مورد امنیت آنلاین، آزار و اذیت سایبری و استفاده مناسب از رسانه های اجتماعی صحبت کنید.
  • شما باید اصول ایمنی را با آنها مرور کنید. بدون تبادل رمز عبور، بدون کلیک بر روی مسابقات و فاش کردن اطلاعات شخصی، تنظیم کنترل های حریم خصوصی در بالاترین سطح و غیره.
  • گفتگوهای صریح و طولانی در مورد صداقت ضروری است. وقتی موقعیت‌های سختی پیش می‌آیند، با فرزندتان روراست باشید تا از ارسال پیام‌های مختلط خودداری کنید.
  • الگوهای خوب هنوز برای دختر ۱۲ساله شما حیاتی هستند، بنابراین در نظر بگیرید که از اعضای نزدیک خانواده یا همسایگان دلسوز برای راهنمایی فرزندانتان در تعاملات اجتماعی چالش برانگیز استفاده کنید.

طرز رفتار با دختر 12 ساله | روانشناسی کودک 12 ساله

طرز رفتار با پسر ۱۲ ساله

شما می توانید نقش های زیر را در رشد کودک خود ایفا کنید و نحوه رفتار با پسر ۱۲ ساله بیاموزید.

صحبت کنید و گوش دهید:

برای روانشناسی کودک ۱۲ ساله باید بدانید که ممکن است کودک ۱۲ ساله ها در مورد نوشیدن، مواد مخدر ، تمایلات جنسی و رابطه جنسی اطلاعات داشته باشد. با آنها صحبت کنید. سوالات خود را بپرسید. به آنچه می گویند گوش دهید. شک آنها را برطرف کنید.

آن ها را تحسین و تشویق کنید:

هنگامی که به یک سرگرمی یا ورزش جدید علاقه نشان می دهد او را تشویق کنید. وقتی در مدرسه عملکرد خوبی داشت از او تمجید کنید.

رفتار با نوجوان 12 ساله پسر

انتظارات و محدودیت‌های خود را تعیین کنید:

در مورد زمان صفحه نمایش شفاف باشید. علاوه بر این، به اشکال رسانه‌های اجتماعی که پسرتان استفاده می‌کند، دقت کنید. به او بفهمانید که چگونه تصویرش در رسانه های اجتماعی می تواند بر شغل و شغل آینده اش تأثیر بگذارد.

در هنگام درگیری محترمانه رفتار کنید:

در هنگام درگیری خونسرد باشید. به سمت پسرتان فریاد نزده و به او ضربه نزنید. یک بحث سالم داشته باشید و در عین حال به احساسات و نظرات او احترام بگذارید.

در مورد نمرات مدرسه و همسالان او به روز باشید

مطمئن شوید که در مورد همکلاسی ها و همسالان او اطلاعات دارید. از نمرات او در مدرسه به روز باشید. اگر فکر می کنید پسرتان خیلی از همسالانش عقب است، ممکن است یک اختلال رفتاری وجود داشته باشد. اگر مشکوک هستید به مشاور مراجعه کنید.

برای هر گونه نگرانی اضافی در زمینه روانشناسی کودک ۱۲ ساله، از مشورت با مشاور کودک دریغ نکنید.

منبع:

Children’s Health: “Wellness by Age: 11-12 Years.”

سوالات متداول

۱ - پسر ۱۲ ساله چگونه باید رفتار کند؟

ن می تواند تفکر پیچیده تری را مدیریت کند. مهارت‌های ارتباطی او بهبود می‌یابد، که وقتی با دیگران ارتباط برقرار می‌کند بیشتر متوجه آن می‌شوید. او شروع به زیر سوال بردن چیزهایی مانند ارزش های خانوادگی می کند و می تواند تفاوت بین درست و غلط را تشخیص دهد.

۲ - چرا پسر ۱۲ ساله من اینقدر با من بد است؟

دلایل پشت رفتارهای بی احترامی شامل روند کاملاً طبیعی و سالم رشد کودک شما و دوری از هویت او به عنوان یک کودک کوچکتر است. نوجوانان به طور طبیعی با افزایش سن به دنبال استقلال بیشتری هستند و بی احترامی خفیف یکی از راه های ابراز استقلال است.

۳ - چرا فرزند ۱۲ ساله من اینقدر بد خلق است؟

وقتی همه چیزهایی را که نوجوانان از نظر عاطفی، فیزیکی و اجتماعی از سر می‌گذرانند در نظر می‌گیریم، جای تعجب نیست که آنها کمی بدخلقی می‌شوند. وقتی به سمت بلوغ می روند، هورمون هایشان شروع به نوسان می کند و باعث بی ثباتی عاطفی می شود. توئین ها همچنین فاقد رشد عاطفی برای کنترل کامل خلق و خوی خود هستند

۴ - چگونه با رفتار دختران ۱۲ ساله خود کنار بیایم؟

رفتارهایش را نادیده بگیرید وقتی دخترتان استقلال خود را ابراز می کند، احساس طرد شدن نکنید. یک رویکرد غیر مستقیم را امتحان کنید. هنگام برقراری ارتباط بر لحن خود نظارت داشته باشید و قضاوت نکنید. انضباط با استفاده از پیامدهای منطقی. مثلا اگر فلان کار را انجام دهی دچار فلان بیماری می شوی...

94 پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تردیدگاه های جدیدتر »
  1. سارا
    سارا گفته:

    سلام وقت بخیر،من مادر یک پسر ۱۲ ساله ام که چندین سال قبل از پدرش جدا شدم و درحال حاضر با شخصی ازدواج کرده ام و باهم در اروپا زندگی میکنیم،حدودا هفت ماه هست که ما در کنارهم زندگی میکنیم،پسرم دچار استرس بدلیل تغییر شرایط شده و در موارد زیادی ازجمله استفاده از گوشی و سرگرمی های اون دچار مشکل شدیم چون اینجا زیادی تنها شده و هنوز نتونسته خودش و با محیط وفق بده در کنار تمام اینها داره به بلوغ میرسه و نمیدونم چجوری و کی میتونه بهش مسائل جنسی رو توضیح بده ؟؟ ممنون میشم راهنمایی بفرمایید

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما سارا جان
      نگرانی شما را برای فرزندتان درک میکنم در این مسیر بله فرزند شما کم کم وارد پروسه بلوغ میشود و در این مسیر همراهی شما و همسرتان و حتی داشتن یک ارتباط سالم و سازنده با پدر خودش و درک شرایط سنی و نیازهایی که دارد از اهمیت زیادی برخودار می باشد .
      در این مسیر بهتر است اگر اضطراب او به اندازه ای می باشد که بر عملکردش تاثیر گذاشته است برای بررسی دقیق به صورت تلفنی این مسائل را با روانشناس بررسی کنید و به او اجازه بدهید که رد یک محیط امن بدون سرزنش و نگرانی در مورد احساسات خودش و دیدگاها و شرایطی که در این محیط جدید تجربه می کند صحبت کند در هرصورت وارد شدن به کشوری دیگر با فرهنگ و زبانی متفاوت بدون داشتن دوستان هم سن می تواند میزانی اضطراب را ایجاد کند که کاملا طبیعی هست اما اگر شدت داشته باشد نیاز به بررسی دقیق دارد .
      در مورد مسائل مربوط به نوجوانی که یکی از آنها نیز موضوع جنسی می باشد خب می توانید اگر علایم بلوغ را مشاهده می کنید در این مورد با کسب اطلاعات خودش در این مورد که می داند در چه سنی قرار دارد؟ چه تغییرات روحس و جسمی ممکن است تجربه کند؟ تفاوت بین زن و مرد را می داند؟ و… صحبت کنید و بعد از کسب اطلاعات او اطلاعات تناسب با اطلاعات خودش و شرایط سنیش را در اختیارش قرار بدهید .
      دقت کنید که یک محیط امن که او بتواند احساسات و سوالاتش را بیان کند در مسیر رشدی می تواند کمک زیادی به او کند.

      پاسخ
  2. زهرا کریمی
    زهرا کریمی گفته:

    سلام من ۱۹ سالمه و دختر هستم. و یه خواهر دارم که چند ماه دیگه ۱۲ سالش میشه بشدت پرخاشگر است و فحش های زشتی به همه میدهد از وقتی مدارس مجازی شده و با گوشی کار میکنه یعنی دو سال میشع من چند هفته پیش واقعا فیلم های زشت و جنسی در گوشی دیدم که اون نگاه میکرد و چیزهای مثبت ۱۸ دیگه مث رمان و چیزای بد.با دوستاش که حرف میزنه چتاشو میخونم فقط راجع یه فیلم های کره ای حرف میزنه میگه اگه مامانم بفهمه میکشه منو.زندگیه من و گذاشته کف دست دوستاش که خواهرم فلان چیز و تو لبتاپ داره اینطوریع و حرف های خیلی زشت که نمیدونیم ا کجا یاد میگیره هرروز خدا دعوا هست که حتی منجر به کتک خوردنش میشه خواهش میکنم بگید چیکار کنم.

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما زهرا جان
      درک میکنم که شما نگران خواهرتان هست اما دقت کنید که او وارد پروسه نوجوانی شده است پس کنجکاوی های جنسی برای او اهمیت بیشتری پیدا می کند و یک رخداد کاملا طبیعی می باشد اما اینکه او بتواند شرایط سنی و رشدی خودش را درک کند و بشناسد از اهمیت زیادی برخودار می باشد .
      در این مسیر بهتر است از هرگونه تنبیه جسمی خوداری کنید در کنار اینکه نیاز است که رفتارها و شرایط روحی خواهرتان مورد بررسی قرار گیرد اینکه بیان می کنید فحش می دهد نیز می تواند هم نشان دهنده شرایط روحی او باشد و هم اینکه راه ارتباطی دیگری را نمی داند و یا بهتر است بیان کنیم نمی تواند استفاده کند.
      بهتر است با پدر و مادر برای مراجعه او به روانشناس صحبت کنید تا بتوانیم با خود او صحبت کنیم و کمک کنیم شرایط روحی بهتری را تجربه کند و با شناخت بهتر شرایط سنی و رشد پیش برود در کنار اینکه روابط خود را با خانواده نیز با اموزش های حل مسئله بازسازی کند.

      پاسخ
  3. بانو
    بانو گفته:

    سلام من مادر پسری که تازه وارد سن ۱۲ سالگی شده هستم،چیزایی که منو نگران کرده در مورد پسرم این هست که نسبت به خواندن درس و انجام تکالیف خیلی بی علاقه شده و اگه بهش نگم اصلا انجامش نمیده یا اونو دقیقه نود انجام میده اخرشم ممکنه گریه کنه چون تایمش تموم شده و کاراش تموم نشده و دومین چیز که خیلی برام سخته این هست که تو خونه خیلی بدو بدو و دست و پا میزنه و با خودش خیلی حرف میزنه و خنده،و یه مدت هست که سوزش ادرار می گیره و از لحاظ پزشکی که بردمش هیچ مشکلی نداره و خودم حس می کنم شاید ترس و استرس باعثش میشه و یه مدتی که هست وسواس شستن دست گرفته و خیلی پای روشویی وقت شستن دستاش می کنه و همش میگه مامان دست به چیزایی که بیرون هست نزن مخصوصا اگه چیزی از دستم تو خیابون بیفته میگه آلوده هست و وقتی بیرون می رویم میگه مامان در خونه با کلید قفل کن و با وجودی که این کار می کنم بازم خودش میره چک می کنه ممنون میشم منو راهنمایی کنید چون می ترسم مشکلی حاد باشه و دیر بشه وبرای آینده ش مشکل ساز بشه

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما دوست عزیز
      نگرانی های شما قابل احترام هست اما در این مسیر بهتر است دقت کنید که احتمال این وجود دارد که دوران نوجوانی فرزند شما شروع شده باشد پس بهتر است که در این مسیر با آگاهی بیشتری پیش بروید .
      در اول اینکه بهتر است که با فرزندتان بدون سرزنش و تحقیر یا مقایسه صحبت کنید و از او بخواهید که باهم برای کارهای روزانه ای که دارد متناسب با برنامه کلاسی و علایق دیگر و شرایط کلاس هایش برنامه ریزی کنید دقت کنید که نیاز است برای کارهای دیگری که دوست دارد هم وقت بگذارید و قرار نیست او تنها درس بخواند در این حالت کمک می شود که او بتواند در مسیر درسی بهتر عمل کند و حتی با آن نگرانی شما یعنی خودارضایی هم اگر وجود داشته باشد کمک کند چون تمرکز زیاد بر نیاز جنسی برداشته می شود.
      دوم شما بیان می کنید که او سوزش ادرار دارد در اول اینکه خب این سوزش ادرار بهتر است بازهم توسط متخصص بررسی شود و آزمایشات لازم انجام شود اگر بازهم هیچ دلیل وجود نداشت بهتر است که شرایط روحی او نیز بررسی شود و در این مورد نمی توانیم نظری تا زمانی که با خودش و شما دقیقا صحبت نشده است بیان کنیم.
      سوم شما اگر منظورتان خودارضایی می باشد اگر فرزند شما وارد پروسه نوجوانی شده باشد تجربه نیازهای جنسی در او یک امر طبیعی می باشد و در این مسیر حتی عمل خودارضایی هم عادی می باشد اما در این مسیر بدون ترساندن و یا سرزنش نیاز است که شما با او صحبت کنید و بررسی کنید که چه میازن دوران بلوغ را می شناسد و به او کمک کنید تا اطلاعاتش را اصلاح کند و اطلاعات درست را جایگزین اطلاعات اغراق آمیز کند.
      چهارم شما از وسواس صحبت می کنید تایم زیاد شست وشوی دست و یا چک کردن برای قفل بودن در و یا واکنش زیاد به تمیزی و کثیفی می تواند نشان از وسواس داشته باشد و این موضوع بی ارتباط با سوزشی که بیان می کنید هم می تواند نباشد چون این شست و شو می تواند در اندام جنسی هم باشد و خب این موضوع می تواند باعث ایجاد عفونت شود به خاطر خیس بودن دائم اندام جنسی و شورت و یا ایجاد خراش بخاطر این شست و شو ها .
      بهتر است که درمان وسواس در همین زمان برای فرزند شما طی شود چون می تواند اضطراب و فشار روحی زیادی را ایجاد کند و بر عملکرد او نیز تاثیر گذارد.

      پاسخ
  4. مجتبی
    مجتبی گفته:

    سلام، ممنون از مطالب خوبی که بارگزاری نمودید.
    بنده پدر پسر ۱۲ ساله ای هستم که فرزندم با من ارتباط خوبی دارد و دوست دارد که در اوقات فراغت در کنارم باشد و و با مقداری ابراز محبت به او، دست یا صورتم را می بوسد.
    اما با مادرش رفتار خوبی ندارد، و بعضا می گوید که مادرم به دوستانم بیشتر از من احترام می گذارد و یا به خواهرم بیشتر از من توجه می کند.
    بعضی وقت ها به مادرش تندی می کند و حرف شنوی ندارد.
    مادرش از رفتار او بی نهایت گله مند است. ایراد کار از کجاست؟
    خواستم در این خصوص از مشاوره شما استفاده کنم
    با تشکر

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما آقا مجتبی
      نگرانی شما برای فرزندتان و ارتباط او با هسمرتان قابل احترام هست اما در اینجا دو موضوع وجود دارد در اول اینکه ممکن است مسیر ارتباطی بین همسرتان و فرزندتان با مشکل مواجهه شده باشد و نمی توانند باهم تعاملی برقرار کنند که به نیازها و احساسات هردویشان توجه شود و دوم اینکه خب شما بیان کنید که همسرتان با او روابط در احترامی دارد اما بازهم برداشت او این است که او از سمت مادرش دوست داشته نمی شود در این حالت در روان او چیزی تجربه می شود که با واقعیت همخوانی ندارد اما بازهم برداشت های ذهنی فرزندتان یعنی آنچه در روانش با مادر تجربه می کند تاثیر زیادی بر رفتارهای او خواهد داشت .
      در این مسیر بهتر است که با او صحبت کنید که اگر مایل باشد در این مورد با روانشناس خودش صحبت کند و بهتر است که این مسیر به صورت حضوری باشد تا تعامل مستقیم صورت گیرد.
      بهتر است به دنبال مقصر نباشید و از سرزنش کردن فرزندتان و یا همسرتان خوداری کنید اما شنونده خوبی باشید بدون سرزنش و یا قضاوت در کنار اینکه می توانید زمانی که فرزندتان حضور ندارد نیز در مورد این موضوع و احساسات فرزندتان با ایشان صحبت کنید البته بازهم بیان می کنم بدون سرزنش و یا به دنبال مقصر بودن در این حالت اگر رفتارهای همسرتان اشتباهی هم داشته باشد مثلا اگر او را با افراد دیگر مقایسه می کند، اگر وقت کمتری برای او می گذارد، اگر به استقلال او احترام گذاشته نمی شود و… خب ایشان می توانند اصلاخاتی را در این مسیر انجام بدهند که تداوم داشته باشد.

      پاسخ
  5. یاس
    یاس گفته:

    من مادر دختری که در استانه ی ۱۲ سالگی هست هستم دخترم رو کمی ازاد گذاشتم و میرفت بیرون پارک ولی بعد ها فهمیدم با پسری اشنا شده و اینکه پرخاشگر شده و اهمیتی به حرف من و پدرش نمیده و از همه راهها امتحان کردیم که فراموشش کنه ولی نشد فقد نامه مینویسه واسه ی ما که اون ادم رو دوس داره و حرف و رفتار ما مهم نیست واسش من نمیدونم چی کار کنم لطفا راهنماییم کنید ممنونم

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما دوست عزیز
      اینکه شما بتوانید نیاز و احساسات فرزندتان را در این شرایط سنی نوجوانی درک کنید خیلی خوب می باشد اما در این مسیر بهتر است به صورت مستقیم و در احترام بدون توهین به دوست داشتن او با او صحبت کنید نیاز است که بفهمید او چقدر شرایط سنیش را می شناسد، می داند نوجوانی با چه تغییراتی همراه هست، تجربه این احساس دوست داشتن در این سن چه معنایی می دهد، از نظر جسمی و روحی چه تغییراتی پیش رو دارد/ رمانی که شما اطلاعات او را دریافت کنید در اول می توانید کمک کنید او شرایط سنیش را بهتر بفهمد در کنار آن در این مسیرها نیز بهتر گام بردارد و اعتماد کند که قرار نیست احساسات و نیازهای او با سرزنش همراه شود.
      اما در کنار کمک به شناخت بهتر خودش و مسیر پیش رویش نیاز است که شما هم دقت کنید که او در این سن توجه و گرایش بیشتری به جنس مخالف دارد و نیاز است که این نیاز و احساس را در احترام پذیرا باشید اما پذیرا بودن به این معنا نیست که هرگونه رابطه ای قرار است مورد پذیرش باشد شما می توانید در احترام و بیان درک نیازهایش قوانین خانوادگی را بیان کنید البته این قوانین بهتر است انعطاف هم داشته باشد که اگر نیاز به تغییری داشت بتوان در مورد ان صحبت کرد.
      اگر رفتارهای پر خطر، ریسک پذیری بالا و خشم و پرخاش زیادی را مشاهده کردید بهتر است او را به روانشناس ارجاع بدهید.

      پاسخ
  6. غزل
    غزل گفته:

    با سلام
    بنده دوستی دوازده ساله دارم که فهمیدم سعی کرده رگش رو با تیغ بزنه و زده. از زخمی که ایجاد کرده و شدتش مطلع نیستم اما مثل اینکه پدر و مادرش خبردار نشده بودند. هر چقدر سعی کردم دلیل کارش رو بپرسم تا بتونم کمکش کنم نگفت. چطور میشه به این فرد کمک کرد و دلیل کارش رو فهمید؟

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما غزل جان
      نگرانی شما برای دوستت قابل احترام هست اما فردی که اقدام به خودزنی و خودکشی می کند یعنی از نظر روحی در شرایط خوبی قرار ندارد پس بهتر است او را تشویق به مراجعه به روانشناس کنید در کنار اینکه اگر بازهم متوجه تصمیم به این کار شدید با پدر و مادر او صحبت کنید.

      پاسخ
  7. سمیه
    سمیه گفته:

    سلام وقت بخیر و روزتون خوش
    من مادر یه دختر دوازده ساله هستم که این دختر را از ۴ سالگی به تنهایی و بدون پدر بزرگ کرده ام.
    دخترم خیلی اخلاق خوبی داشت اما با بزرگتر شدن و به سن بلوغ رسیدن، احساس میکنم سرکش شده است.
    هر مسئولیتی که بهش محول میکنم هیچ کدام را انجام نمیدهد و وقتی بازخواست میکنم ساکت میماند و هیچ نمی گوید حتی معذرت خواهی هم نمیکند.میگوید تکرار نمیکنم اما فایده ندارد.تکالیف درسی اش را با داد و فریاد من ،انجام میدهد.اگر اصرار من نباشد نه درسی نگاه میکند و نه تکلیفی می نویسد.همیشه کمد لباسش درهم هستش حتی میز تحریرش هم همیشه شلخته گونه هست.
    اما وقتی بیرون میرویم به خودش میرسد.
    از شما خواهش میکنم منو راهنمایی کنید تا بفهمم باهاش چگونه رفتار کنم تا مسئولیت پذیر باشد و من رو بیشتر از این تحت فشار نگذارد.
    با تشکر فراوان از شما

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما سمیه جان
      نگرانی شما برای فرزندتان قابل احترام هست و قابل درک هست که شما به سختی برای رشد او تلاش کرده اید اما در این مسیر موضوع مهمی وجود دارد این است که شما بدانید او دیگر یک کودک نیست بلکه یک خانم نوجوان است و نیاز به مورد توجه بودن و استقلال و احترام بیشتری دارد پس اینکه شما دائم بخواهید به او بکن و نکن کنید کمکی به او و شما نمی کند بهتر است که در احترام با او برخورد کنید و سعی کنید فضای ارام را ایجاد کنید که او بدون ترس از سرزنش و یا تنبیه شدن بتواند احساسات و نیازهای خودش را بیان کند.
      بهتر است باهم شروع به صحبت کنید از او سوال کنید که می داند بلوغ چیست و چه تغییراتی قرار است تجربه کند و سعی کنید که خودتان در این مسیر با گرفتن اطلاعات او کمک کنید تا اطلاعات درستی در اختیارش قرار گیرد.
      در این مسیر آگاهی داشتن خودتان در مورد نوجوان ها از اهمیت زیادی برخودار می باشد.
      در احترام به او وظایفی که مربوط به خودش است و قوانین زندگی خانوادگی را بیان کنید اما در این مسیر بهتر است دیدگاه و نیازهای او را نیز در نظر داشته باشید در کنار اینکه مقداری انعطاف پذیری قرار بدهید تا بتوانید در صورت نیاز قوانین را تغییر بدهید.
      سعی کنید که از سرزنش، مقایسه، تحقیر کردن خوداری کنید اگر به او بیان کنید که از این شرایط ناراحت هستید که او وظایفش را به درستی انجام نمی دهد هم احساسات خود را بیان کرده اید و هم می توانید شنونده احساسات او هم باشید.

      پاسخ
  8. برومند
    برومند گفته:

    با سلام ی دختر ۱۲ ساله دارم
    ک بی نهایت با ادب محترم و درس خوان بود و به یکباره بلعکس تمام اخلاق و رفتارش عوض شده بود
    پرخشاگر … دوری از تحصیل و گوش ندادن به حرف پدر و مادر
    ب اسم برنامه شاد مدام تبلت دستشه ک درس میخوانم و هیچ نمره خوبیم نمیاره کلا عوض شده
    تا اینکه چندتا از برنامه هارو باز کردم دیدم با دختر و پسرا هم سن و چندسال بزرگتر از خودشون گروه تشکیل دادن و الفاظ رکیک و حرفهای نامربوط بینشون رد و بدل میشه
    و با یکی از این پسرها ادعا عشق و عاشقی داره و حرف از رگ زدن بخاطرش و دوس داشتن و عاشق بودن داره برای پسره و در مورد آینده و رسیدن به همدیگه صحبت کردن و حتی صحبتهایی بینشون رد و بدل میشه ک برای زن و شوهر هاهم سخته گفتار و بیانش
    و فوق العاده در عذابم و نمیدانم چطور باید باهاش برخورد کنم چون ما توی یه جامعه عشایر و مردمانی تعصبی هستیم و ترس و بیم از این رو دارم ک ب۰ه جاهایی کشیده بشه ک نباید

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما دوست عزیز
      نگرانی شما برای فرزندتان قابل احترام هست اما در این مسیر نیاز است که با او صحبت کنید و اطلاعات لازم و متناسب با سنش را در اختیارش قرار بدهید چون او وارد سن نوجوانی شده است و در این سن گرایش و توجه به جنس مخالف یک امر طبیعی هست اما نیاز است که بداند در چه شرایط سنی و رشدی قرار دارد .
      در این مسیر بهتر است بجای اجبار و تهدید به او کمک کنید تا خودش بتواند در این مسیر تصمیم گیری کند و مسیر رشدی بهتری را طی کند.
      نوجوان که از کودکی خود خارج شده به دنبال کسب استقلال و کشف جایگاه و هویت خود می‌گردد. در این میان به دلیل بحران‌هایی که تجربه می‌کند ممکن است در ارتباط با والدین خود که سعی بر کنترل و مراقبت از او دارند دچار مشکل شود. والدین می‌توانند با رفتارها و واکنش‌های صحیح از بروز مشکلات و یا حل آن‌ها جلوگیری کنند.
      در این مسیر می توانید قوانین قرار بدهید اما بهتر است این قوانین با در نظر گرفتن استقلال و نیازهای فرزندتان هم باشد تا بتوانید در کنار هم نتیجه گیری بهتری داشته باشید.
      در صورتی که والدین بتوانند ارتباط عمیقی با فرزندان خود برقرار کنند و به عبارت دیگر با آن‌ها دوست شوند، بسیاری از چالش‌های بین آن‌ها حل می‌شود و می‌توانند با صحبت کردن مسائلشان را حل کنند. ارتباط مؤثر و صمیمانه باعث می‌شود نوجوان در صورت بروز تعارضات و مشکلات به محیط خانواده پناه ببرد و از آسیب‌های اجتماعی دور بماند.
      نوجوانان در این سن به بلوغ می‌رسند و از نظر جنسی دچار تغییراتی می‌شوند که توصیه می‌شود والدین با روانشناسان متخصص در این زمینه صحبت کنند تا بتوانند فرزند خود را از نظر جنسی به درستی آگاه کنند.
      نوجوانان در دوران بلوغ از نظر جسمانی تغییراتی می‌کنند و درصورتی که از این تغییرات آگاه باشند و در مورد آن اطلاعات کسب کرده‌ باشند، به راحتی می‌توانند این دوره را بگذرانند و با این تغییرات کنار بیایند. این مسئولیت والدین است تا آگاهی‌های لازم و علت‌های رفتار را برای نوجوان خود توضیح دهند. در صورتی که والدین و فرزندان از تغییرات این دوران آگاهی نداشته باشند، نمی‌توانند به راه‌حل مناسب در مواجهه با بحران‌های نوجوانی برسند.

      دختران حدودا در سن ۱۰ سالگی به بلوغ می‌رسند و در این دوره رشد موهای زائد، تغییر تن صدا، رشد پستان‌ها، عادت ماهیانه و اینگونه موارد از جمله تغییراتی هستند که در دوران نوجوانی آن‌ را تجربه می‌کنند. در پسران نیز دوران بلوغ معمولا از سن ۱۱ تا ۱۳ سالگی شروع می‌شود و این دوران همراه با بم شدن صدا، جهش قد، رشد آلت تناسلی، افزایش میل جنسی، استقلال طلبی و… می‌باشد.
      بهتر است والدین در این دوران با توجه به تغییرات جسمانی نوجوانان، فرزند خود را درک کنند و آن‌ها را حمایت کنند، تغذیه‌ی مناسبی برای فرزند خود فراهم کنند و فضایی آرام و بدون تشنج برای نوجوانان مهیا کنند.
      دقت کنید که همه این مسائل تا جایی که بر روند زندگی و عملکرد درسی او تاثیر منفی نداشته باشد طبیعی هست اما با توجه به شرایط فرندتان با در نظر گرفتن موارد بالا بهتر است با او همراه شوید در کنار اینکه در صورت نیاز او خودش با روانشناس هم صحبت کند.

      پاسخ
  9. علی
    علی گفته:

    سلام و عرض ادب . من مادر دوقلو پسر ۱۲ ساله هستم و شاغل . متاسفانه بچه های من وابستگی فراوان به گیم و بازی های کامپیوتری پیدا کردن وهر روز یک وسیله جدید برای بازی پیدا می کنند که باید بخریم اگر مقاومت کنم میگن شما پدر و مادر بدی هستید ما بدبخت هستیم و عصبانی میشن و سر و صدا میکنن.. به درسشون هم اصلا اهمیت نمی دن و وظایف شخص شون هم انجام نمی دن واقعا یک مشکل برزگ شده و باعث مشاجره من و همسرم میشه. ممنون میشم اگر راهنماییم کنید

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما دوست عزیز
      قابل درک هست که این شرایط برای شما هم با مشکلات اقتصادی و فشار روحی همراه شده است اما موضوع مهمی که در این مورد وجود دارد در اولین گام این است که شما و همسرتان بدون حضور فرزندانتان باهم صحبت کنید و به یک توافق برسید دقت کنید که اختلاف بین شماها هم می تواند باعث سواستفاده بیشتر آنها شود و هم اینکه خب این موضوع می تواند فشار روحی بیشتری را ایجاد کند.
      در این مسیر بهتر است که در مورد خرید یک وسیله نیز حتی برای تصمیم گیری به آنها بیان کنید که بعد از مشورت با همسرتان تصمیم گیری خواهید کرد.
      در این مسیر در کنار یک توافق بین شما و همسرتان این موضوع هم اهمیت دارد که آنها بتوانند این موضوع را درک کنند که نمیتوان هر چیزی را در همان زمان به دست آورد و گاهی نیاز است که برای خواستن بعضی از نیازها و تمایلات زمان بیشتری صبر کرد .
      به آنها بیان کنید دوستشان دارید اما فعلا شرایط تهیه مثلا فلان وسیله را ندارید و در کنار اینکه نیاز است که نه سخت گیری بیش از ازنداه اما با اقتدار با آنها رفتار کنید و بخواهید که برای شرایط درسیشان برنامه ریزی داشته باشند و زمان بازی را نیز در این برنامه مشخص کنند.
      در صورتی که این شرایط ادامه پیدا کند بهتر است در اول شما و همسرتان به روانشناس مراجعه کنید و در کنار آن نیاز است که با فرزندان شما نیز صحبت شود و این جلسات برای آنها نیز طی شود تا بتوانند با ناکامی های زندگی بهتر کنار بیایند و همچنین اینکه بتوانند اولویت های مسیر رشدی خود را نیز بهتر درک کنند.

      پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تردیدگاه های جدیدتر »

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *