روانشناسی نوجوان ۱۵ ساله
دوران نوجوانی به خصوص در سن ۱۵ سالگی یکی از حساس ترین مراحل رشد انسان است. تغییرات جسمانی، هورمونی، شناختی و اجتماعی به صورت همزمان رخ میدهند و باعث ایجاد طیف وسیعی از احساسات و رفتارهای گاه متناقض در نوجوان میشوند که اغلب والدین را نگران می کنند. نوجوانان در این سن نه تنها مسئولیت های بیشتری را بر عهده می گیرند، وارد دبیرستان می شوند، از حال و هوای دوران کودکی فاصله می گیرند و استقلال بیشتری به دست می آورند، بلکه ممکن است به توانایی های خود نیز اطمینان بیشتری نیز پیدا کنند.
روانشناسی نوجوان ۱۵ ساله و تغییرات جسمانی و هورمونی
دو تغییر اصلی در دوران نوجوانی شامل تغییرات جسمانی و هورمونی می شود:
- بلوغ جسمانی: تغییرات فیزیکی همچون رشد قد، تغییرات صدا، رشد موهای زائد و تغییرات در اندامهای جنسی، باعث ایجاد حساسیت و نگرانی در نوجوان میشود.
- تغییرات هورمونی: نوسانات هورمونی میتواند منجر به تغییرات خلقی شدید، افزایش انرژی یا خستگی مفرط و تحریکپذیری شود. این احساسات باعث عشق در سن ۱۵ سالگی می شود و نوجوان احساسات متناقضی را تجربه می کند.
رشد فکری
موارد زیر نشان دهنده شد فکری در کودک ۱۵ ساله است:
- مجادله و تفکر انتقادی: طبیعی است که نوجوانان در این مرحله مجادله کنند. مهم نیست که شما چه می گویید، نوجوان شما برخلاف نظر شما صحبت می کند.
- ایدئولوژی: نوجوانان اغلب به دنبال ایدئولوژیها و ارزشهای شخصی خود هستند و ممکن است نسبت به باورهای والدین و اطرافیان خود انتقاد داشته باشند.
- بسیاری از نوجوانان در این دوران بیشتر در مورد آینده خود فکر می کنند و معمولاً قادر به شناسایی آرزوهای شغلی بالقوه یا برنامه های دانشگاه هستند. به همین ترتیب، بیشتر نوجوانان ۱۵ ساله میتوانند دلایلی را برای انتخابهای خود، از جمله اینکه چه چیزی درست یا غلط بوده، بیاورند.
- نوجوانان به دنبال یافتن هویت خود و جایگاهشان در جامعه هستند. این جستجو میتواند منجر به احساس سردرگمی و ناامنی شود.
مراجعه به روانشناس نوجوان، بیمه ای برای سلامت روان فرزندتان است. برای صحبت با برترین روانشناسان نوجوان می توانید با شماره های ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگیرید و به صورت حضوری، آنلاین یا تلفنی صحبت کنید.
تغییرات اجتماعی
در این سن زندگی اجتماعی نوجوان تغییرات زیادی می یابد که ممکن است والدین را نگران کند:
- برخی از نوجوانان در این سن می توانند تمام شب با دوستان خود صحبت کنند، علیرغم اینکه تمام روز آنها را در مدرسه می بینند. با این حال ، هنگامی که والدینشان در مورد روزشان از آنها سؤال میکنند، ممکن است حرف کمی برای گفتن داشته باشند
- علاوه بر این، بسیاری از نوجوانان ۱۵ ساله اغلب ترجیح می دهند از طریق پیامک و رسانه های اجتماعی ارتباط برقرار کنند. برخی حتی ممکن است وبلاگ نویسی یا نوشتن را راهی مفید برای بیان خود بدانند.
- بسیاری از نوجوانان ۱۵ ساله نیز علایق یا سرگرمی های خاصی دارند که از آن ها لذت می برند. خواه بازیهای ویدیویی، ورزش، موسیقی، روباتیک یا فیلم را دوست داشته باشند، میتوانند فعالیتهایی را که برایشان لذت میآورد شناسایی کنند.
- در این سن، دنبال استقلال هستند و تمایل دارند تصمیمات خود را بگیرند. این امر میتواند منجر به افزایش فاصله بین نوجوان و خانواده شود.
- نوجوانان تحت فشار همسالان قرار دارند تا رفتارهای خاصی را از خود نشان دهند یا به گروه خاصی تعلق داشته باشند. این فشار میتواند منجر به تصمیمگیریهای اشتباه شود.
رشد جسمی
- رشد قد: دختران در این سن رشد قدشان نسبتا متوقف میشود، اما پسران همچنان در حال رشد هستند.
- تغییرات وزن: با افزایش قد، وزن نیز افزایش مییابد. توزیع چربی بدن نیز تغییر میکند. این امر باعث کمبود اعتماد به نفس در دختران می شود و اغلب به رژیم های غذایی رو می آورند.
- تغییرات هورمونی: هورمونهای جنسی به اوج فعالیت خود میرسند که منجر به تغییرات فیزیکی و روانی زیادی میشود.
- پوست چرب تر می شود و این امر باعث افزایش جوش می شود.
- در پسران صدا کلفتتر میشود، موهای صورت و بدن رشد میکند، عضلات قویتر میشوند.
- در دختران قاعدگی منظم میشود، رشد سینهها کامل میشود، و موهای زائد در بدن رشد میکند.
رفتار با نوجوان ۱۵ ساله
همان طور که گفته شد نوجوانی دوره ای پر از تغییر است. در این سن، بیشتر نوجوانان هنوز برای حفظ روابط سالم، هم با همسالان خود و هم از نظر علایق عاشقانه نوپا کمی مشکل دارند. اطمینان حاصل کنید که نوجوان شما با افراد سالم معاشرت می کند. همچنین باید به فعالیت های نوجوان خود علاقه نشان دهید. وارد دنیای نوجوان خود شوید تا در مورد بازی های ویدیویی مورد علاقه آن ها بیاموزید یا در مورد ورزش هایی که دوست دارند صحبت کنید. فرزند شما از علاقه شما به یادگیری در مورد چیزهایی که به آن ها علاقه دارد قدردانی می کند. نکات زیر به ارتباط با فرزندتان کمک می کند:
- نوجوان را بهعنوان یک فرد مستقل بشناسید: به نظرات و تصمیمات او احترام بگذارید و او را در تصمیمگیریهای مربوط به خودش مشارکت دهید.
- از انتقاد مستقیم خودداری کنید. در این سن نوجوان بسیار حساس است و نمی تواند احساسات خود را به درستی کنترل کند.
- از موفقیت های او خوشحال شوید و به هیچ عنوان دستاوردهای او را کوچک نشمارید.
- قوانین واضحی برای خانه داشته باشید و در مورد اهمیت آن با فرزندتان صحبت کنید تا باهم به توافق برسید. به یاد داشته باشید قوانین برای تمام افراد خانه است.
- برای نوجوان حریم خصوصی بسیار مهم است بنابراین به آن احترام بگذارید.
- الگوی خوبی برای نوجوان خود باشید.
روانشناس نوجوان، میتواند به شما کمک کند تا ارتباط بهتری با فرزندتان برقرار کنید و مشکلات خانوادگی را حل کنید. برای صحبت با برترین روانشناسان کودک و نوجوان می توانید با شماره های ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگیرید و به صورت حضوری، آنلاین یا تلفنی صحبت کنید.
مراقبت و حفاظت از نوجوان در ۱۵ سالگی
بسیاری از نوجوانان ۱۵ ساله با مقدار زیادی استرس دست و پنجه نرم می کنند. برخی از آن ها ممکن است از نظر تحصیلی دچار مشکل شوند در حالی که برخی دیگر با مسائل عاشقانه و شاید حتی اولین تجربیات جنسی خود سر و کار دارند. برخی حتی به خاطر ظاهر فیزیکی خود استرس دارند و مدام به این فکر می کنند که دیگران چه فکری در مورد آن ها می کنند. نوجوانان در این سن ممکن است با فشار همسالان، قلدری، یا حتی مسائل مربوط به دوستیابی روبرو شود. حتی دوستان قدیمی هم می توانند در این سن چالش هایی را ایجاد کنند. (منبع)
به همین دلیل، باید تا جایی که می توانید با نوجوان خود ارتباط برقرار کنید و نگذارید احساس کند که تنها است.
مطمئن باشید که آن ها می دانند که شما در کنار آن ها هستید همچنین به طور مرتب در مورد رابطه جنسی، مصرف مواد، استعمال مواد و ایمنی با فرزندان خود صحبت کنید. شما همچنین باید به اوضاع مدرسه توجه داشته باشید،باید بدانید که آنها در اینترنت چه میکنند یا دوستان آن ها چه کسانی هستند و چه افرادی را در فضای مجازی دنبال می کنند. مهارت های زیر را به کودک خود آموزش دهید:
- مدیریت زمان
- حل مسئله
- ارتباط موثر
در این سن نوجوان ممکن است درگیر عشق در سن ۱۵ سالگی شود که والدین را نگران می کنند زیرا احساس می کنند کودک آن ها هنوز بچه است. باید درک کنید که نوجوانان در این سن به دنبال یافتن جایگاه خود در جامعه و ایجاد هویت شخصی هستند. روابط عاشقانه میتوانند به آنها کمک کنند تا احساس کنند به گروهی تعلق دارند و مورد قبول دیگران هستند. شما نمی توانید در این تصمیم دخالت کنید زیرا نوجوان مسیر خود را پیش می برد به جای آن تلاش کنید معیارهای درست را به آن ها یاد دهید و ارزش های بنیادی را در آن ها ایجاد کنید.
نوجوان ۱۵ ساله من؛ کی باید نگران باشم؟
همان طور که گفته شد در این سن کودک مسائل مختلفی را تجربه می کند اما موارد زیر نگران کننده است:
- تغییرات ناگهانی و شدید در خلق و خو: همان طور که گفته شد تغییرات خلق و خو عادی است اما اگر فرزندتان به طور ناگهانی از حالت خوشحال به غمگین یا عصبانی تغییر میکند و این تغییرات شدید و مکرر هستند، ممکن است نشانهای از افسردگی، اضطراب یا اختلالات خلقی دیگر باشد. که باید به مشاور مراجعه کنید.
- نوجوانان اغلب استرسها و فشارهای مختلفی را نه تنها از سوی همسالان و اطرافیان خود، بلکه از طریق رسانههای اجتماعی نیز تجربه میکنند. این می تواند به مسائل مختلفی منجر شود. به عنوان مثال، نوجوانان احساس می کنند که باید ظاهری خاص داشته باشند که اغلب منجر به مشکلات عزت نفس و اضطراب آن ها میشود. بهتر است که با علائم و نشانه های اختلالات خوردن و سایر مشکلات سلامت روان آشنا شوید.
- مشکل در خوابیدن، امتناع از حضور در مدرسه، تغییر در اشتها یا از دست دادن علاقه به فعالیتها میتواند نشانهای از مشکل روانی باشد.
- اگر فرزندتان به رفتارهای پرخطری مانند مصرف مواد مخدر، الکل، یا رفتارهای جنسی پرخطر روی آورده است، باید هرچه سریعتر به دنبال کمک حرفهای باشید.
همچنین در مورد موضعات مختلف با فرزندتان گفتگو کنید. بپرسید چه خبر است، چه احساسی دارد و به چه چیزی فکر می کند. اگر بچه ۱۵ ساله شما احساس ناامیدی کرده یا از مرگ یاد می کند، ممکن است بخواهید بپرسید که آیا تا به حال افکار خودکشی را تجربه کرده است، به خصوص اگر غمگین یا افسرده به نظر می رسد. بگذارید بداند که به او اهمیت می دهید و در کنار او هستید. اگر احساس می کنید که به کمک نیاز دارید بهتر است که از روانشناس کمک بگیرید.
مرکز مشاوره ستاره ایرانیان
والدین عزیز، آیا در مورد تغییرات رفتاری، احساسی یا تحصیلی فرزند نوجوانتان نگران هستید؟ آیا احساس میکنید که در درک و کمک به فرزندتان تنها هستید؟
مراجعه به یک روانشناس نوجوان میتواند گامی مهم در جهت حمایت و پشتیبانی از فرزندتان باشد. روانشناسان نوجوان، متخصصانی آموزش دیده هستند که میتوانند به نوجوانان کمک کنند تا با چالشهای رایج این دوران مانند فشارهای تحصیلی، روابط اجتماعی، تغییرات هورمونی و مسائل هویتی با موفقیت روبرو شوند. با مراجعه به یک روانشناس، فرزندتان میتواند مهارتهای لازم برای مدیریت احساسات، بهبود روابط و افزایش اعتماد به نفس را بیاموزد و برای ورود به جامعه آماده شود.
به یاد داشته باشید، کمک گرفتن از یک متخصص، نشانه ضعف نیست بلکه نشاندهنده مسئولیتپذیری و اهمیت دادن به سلامت روانی فرزندتان است. مشکلات کوچک امروز، میتوانند به مشکلات بزرگ فردا تبدیل شوند.
مراجعه به روانشناس نوجوان، بیمه ای برای سلامت روان فرزندتان است. برای صحبت با برترین روانشناسان نوجوان می توانید با شماره های ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگیرید و به صورت حضوری، آنلاین یا تلفنی صحبت کنید.
منبع:
سوالات متداول
۱ - طرز تفکر نوجوانان ۱۵ ساله چگونه است؟
به طور خلاصه و کلی، طرز تفکر نوجوانان ۱۵ ساله ترکیبی از جستجوی هویت، اهمیت به همسالان، تغییرات در روابط خانوادگی، تفکر انتقادی و نگرانی درباره آینده است.
۲ - چرا پسر ۱۵ ساله من اینقدر عصبانی است؟
عصبانیت یک نوجوان ۱۵ ساله، یک مسأله رایج و قابل درک است. این دوران، دورانی پر از تغییر و تحول است و نوجوانان اغلب برای کنار آمدن با این تغییرات، احساسات مختلفی را تجربه میکنند. اما می تواند نشانه اختلال نیز باشد که در آن باره توضیح کافی در مقاله آمده است.
سلام من دختری ۱۶ ساله هستم و تا سال دهمم درسم خیلی خوب بود و بعد ازاون خیلی افت کردم و اعتماد بنفسمم خیلی کم شده و دیگه هیچ امیدی به اینده ندارم الان یازدهم و سال دیگه کنکور دارم و خیلی میترسم که قبول نشم در واقع وقتی میبینم نمره و معدل همکلاسیام از من بیشتر شده میخوام خودم رو بکشم و خیلی ناامید میشم چون قبلنا همیشه خودم بهترین بودم والان دوسالی میشه که اینطور نیست و خیلی نا امید شدم بنظرتون چیکار کنم
ممنون میشم جواب بدید
سلام به شما دوست عزیز
ببین عزیزم بهتر است بجای سرزش کردن خودت سعی کنی که دلیل این بی انگیزگی و افت تحصیلی و کاهش اعتماد به نفس را پیدا کنید و آن را رفع کنید در این حالت می توانید در شرایط روحی بهتری برای آنچه می خواهید گام بردارید .
در هرصورت شرایط افراد باهم متفاوت می باشد پس بهتر است از مقایسه کردن خودت با دیگران خوداری کنی.
این علایمی که شما بیان می کنی احتمالا نشان از افسردگی دارد که می تواند با علایم زیر نمایش داده شود اما ای موراد برای اطلاعات بیشتر شما بیا می شود اما در هرصورت با هر تشخیص گذاری زمانی که شما شرایط روحی خود را خوب ارزیابی نمی کنید و عملکرد درسیت هم افت کرده است بهتر است به روان درمانگر مراجعه کنید .
لائم افسردگی در افراد مختلف متفاوت است اما نکات مشترک زیادی در بین آنها وجود دارد که میتواند برای تشخیص راهبردی باشد. بسیاری از این موارد در بیشتر وقتها جزو روند طبیعی زندگی فرد هستند اما هرچه این علائم شدیدتر باشد، قویتر باشد و ماندگاری بیشتری داشته باشد خطر ابتلا به افسردگی در فرد افزایش مییابد. ۱۰ علامت شایع افسردگی عبارتاند از: البته دقت کنید که قرار نیست همه آنها را شما تجربه کنید این موراد برای آگاهی بیشتر شما و دقت بیشتر به شرایط خودتان بیان می شود.
داشتن احساس ناتوانی و ناامیدی شدید: این احساس که هیچچیز در زندگی وی بهتر نخواهد شد و هیچ کاری هم برای بهبود این شرایط نمیشود کرد.
از دستدادن علاقه برای انجام فعالیتهای روزانه: بیمار هیچ حسی نسبت به فعالیتهایی که قبلاً وی را خوشحال میکرده ندارد و نسبت به عادات، سرگرمیها و حتی رابطه دوستی هیچ لذت و حس خوبی ندارد.
تغییر اشتها و وزن: کاهش قابلتوجه و یا افزایش بیش از حد وزن در یک فاصله یکماهه (تغییرات بیش از ۵درصد وزن) میتواند یکی از علائم هشدار دهنده شروع افسردگی باشد.
تغییرات در روتین خواب: بیخوابی و یا خوابیدن بیش از حد بهخصوص بیدار ماندن تا صبح و خوابیدن تمام روز در افراد دارای افسردگی بسیار شایع است.
عصبانیت یا تحریکپذیری شدید: با شروع افسردگی، فرد به شدت حساس و کم طاقت میشود و دائماً احساس خشم، اضطراب و بیقراری میکند. هر دلیل کوچکی میتواند شروع یک عصبانیت برای وی باشد و همیشه در حال بحث و جدل است.
از دستدادن انرژی: احساس خستگی، کندی و ناتوانی بدن. ممکن است فرد در اعضای بدنش احساس سنگینی کند و حس کند حتی برای انجام کارهای کوچک نیز خسته است.
بی حالی و کسالت: فراد افسرده مدام حس خستگی دارند که همراه با التهاب است. افراد افسرده دچار تنبلی، خستگی و ضعف جسمانی هستند. خستگی به معنای لکنت در کلام، حرکت آهسته ی بدن و بی حال بودن است.
احساس بیفایده بودن: بیمار دائماً در حال انتقاد از خود و مقصر دانستن خود در تمامی اتفاقات زندگیاش است.
رفتارهای خطرناک: فرد ممکن است درگیر مشکلاتی مانند سوءمصرف مواد، قمار، رانندگی خطرناک یا ورزشهای خطرناک شود.
عدم توانایی تمرکز: فرد افسرده در متمرکز کردن حواس خود، به خاطر سپردن کارها و تصمیمگیری دچار مشکل میشود حتی زمانی که اطلاعات لازم را دارد ممکن است در استفاده از آنها دچار مشکل شود.
دردهای بدون علت قبلی: افسردگی باعث بروز دردهای جسمی بیدلیل مانند سردرد، کمردرد، درد عضلات، معده درد و گرفتگی ناگهانی ماهیچهها میشود.
اگر بخواهم مشاوره حضور با شما داشته باشم باید چگار کنم؟
سلام شما می توانید درمسیر با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱-۲۲۳۵۴۷۸۳
سلام پسری ۱۵ ساله دارم برای مشاوره حضوری باید چکار کنم ؟
سلام برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس بگیرید.سلام شما می توانید درمسیر با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱-۲۲۳۵۴۷۸۳
من ۱۵سالمه دخترم تازگی با یک نفر دوست شدم ک باعث شد برام مشکل بشه زود عصبی میشم با کوچیک ترین حرف پرخاشگری میکنم. من ت یه رابطه هستم ک اعضای خانواده خبر ندارن من میترسم م در آینده ضربه بخورم
با خانواده هم اصلا رابطه خوبی ندارم از اینکه بخوام مشکلاتمو بهشون بگم ترس دارم
ندانم با مامانم دعوا میکنیم
سلام به شما محدیه جان
ببین عزیزم شما تازه در میانه های نوجوانی قرار دارید و خب این باعث می شود که تمایل و گرایش بیشتری به ارتباط با جنس مخالف داشته باشید اما عزیزم اگر بخواهی خودت را بیش از اندازه درگیر این روابط کنی خب این برایت با فشار روحی زیادی همراه می شود پس بهتر است خودت را درگیر این روابط نکنی و سعی کنی مشکلات با خانواده و همچنین این عصبانیت هایی که بیان می کنید را با کمک روانشناس بررسی و رفع کنید داشتن روابط بهتر با خانواده کمک می کند تا شما بتوانید مسیر رشدی امن تری داشته باشید.
درمسیر می توانید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/تخصصی داشته باشید
۰۲۱-۲۲۳۵۴۳۰۴
سلام به شما وخسته نباشید من دختر ۱۵ساله دارم که گاهی میخنده گاهی گریه میکنه وباپدرش بیشتر سراین مساله مشکل دارن
ممنون میشم اگر راهنماییم کنید
واینو بگم درسش عالیه وهمش میگه استرس دارم برای درسم وامتحانم
سلام به شما فاطمه جان
ببین عزیزم این حالت های هیجانی که شما با گریه آن را مشاهده می کنید و یا اینکه او بیان می کند اضطراب دارد این موراد همه حقیقت های شرایط روحی اوست و خب در این مسیر بهتر است که با ایجاد شرایط مراجعه به روانشناس به او کمک کنید تا شرایط روحی بهتری را تجربه کند در کنار شرایط روحی بهتر او می توانید عملکرد بهتری نیز در زمان درس خوانن و ارتباط با اطرافیان اشته باشد.
شما و همسرتان نیز بهتر است که به توصیه های روانشناس او گوش بدهید و حتی در صورت نیاز جلسه خانواده درمانی داشته باشید که همه شما به عنوان یک خانواده و یک متخصص بتوانید مسیر ارتباطی بهتری را باهم بسازید.
درمسیر می توانید با متخصصین کانون مشاوران ایران، مشاوره تلفنی/حضوری تخصصی داشته باشید
۰۲۱-۸۸۴۲۲۴۹۵
سلام وقت بخیر.دختر ۱۵ ساله ای دارم.خودم سرپرستش هستم از اول صبح تا ۵یا۶بعدظهر سر کارم.زیاد فرصت وقت گذروندن باهاش ندارم.یکم این اذیتم می کنه ولی از تمام رابطه هاش خبر دارم تمام اتفاقات روزش رو برام توضیح میده حتی دوست پسرش رو میشناسم باهاش حتی صحبت هم کردم فقط یکم استرس دارم سنش بیشتر بشه بخواد از ازادیش سو استفاده کنه..میترسم سرکش بشه.با مادرم زندگی می کنم.چون فاصله سنیشون زیاده باهم کنار نمیان.هردو هم برام مهم وبا ارزشن به هیچ کدوم هم نمیتونم چیزی بگم.دختر مستقلی هستش ولی کار خونه کم کاری می کنه.یکمم بخاطر رابطش با جنس مخالفش بخاطر درساش نرسه میترسم
سلام به شما دوست عزیز
ببین عزیزم نگرانی شما برای فرزندتان قابل احترام می باشد در این مسیر بهتر است که شما در کنار درک شرایط روحی او سعی کنید که مراقبت های لازم را به او آموزش بدهید در کنار اینکه قوانین موود در خانواده را باهم مرور کنید در هرصورت او نیاز است که حتما بتواند در کنار توجه به نیازهای عاطفی و درک آن به اولویت های درسی و رشدی خودش توجه کند .
اگر در این مسیر مشکلی مشاهده می کنید خب بهتر است که یک روانشناس با او صحبت کند در غیر این صورت خب یک سری بی تمایلی به انجام کارهای منزل در این سن یک امر طبیعی است .
سلام من ۱۶ سالمه چند وقتی احساس افسردگی میکنم
احساس بی مصرفی و این که هرکاری میخام بکنم میگم خب تهش که چی و این حرف باعث میشه من هیچ کاری نکنم
اصلا حوصله درس خوندن ندارم
همش دوس دارم بیرون باشم(فرقی نداره چه با دوست چ با خانواده)
مادرم خیلی همراه منه و خیلی رفیقیم باهم ولی بهش که میگم احساس افسردگی و پوچی میکنم در این مورد محل نمیزاره و فک میکنه یه احساس زودگذره
ولی من واقعا دارم عذاب میکشم همش گریم میگیره الکی هیچ امیدی به آینده ندارم
میدونم این حالتا برا این سن طبیعیه ولی من حس میکنم بیش از اندازه شده این حس
تازگیا هم به شدددت عصبی و پرخاشگر شدم و زود از کوره در میرم و زودم پشیمون میشم و خیلی برای اطرافیانم ناراحتم و حس میکنم همش دارن منو تحمل میکنن
حس میکنم هیچ اخلاق خوبی هیچ استعدادی درونم وجود نداره
لطفا منو راهنمایی کنین♡
سلام سارا جان
ببین عزیزم این علایمی که بیان می کنید نشان از بهم ریختگی روحی شما دارد و بهتر است با مادرتان برای مراجعه به روانشناس صحبت کنید چون این موردی نیست که با بیرون رفتن به تنهایی درمان شود و بهتر است که در همین زمان این مشکلات جدی در نظر گرفته شود چون به مرور بر عملکرد درسی شما و روابط شما هم تاثیر می گذارد پس بهتر است زودتر روند درمان طی شود.
سلام پسرم ۱۶سااشه بیشتر دنبال درگیری و رفیقهای ناباب هستش مشروب میخوره بیشتر شبا با دوستاش تا صبح بیرونه اصلا حرف منو گوش نمیده چون پدرش هم نیس منم بیشتر اوقات سر کار هستم لطفا راهنمایی کنید ترک تحصیل کرده و رابطه جنسی با دختر هم داره
سلام. باید حضوری خودشونو به مرکز بیاورید تا بتوانیم به شما کمک کنیم ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲
سلام
یکی از اقوام نسبتا نزدیک پسر ۱۵ ساله ای داره که به شدت وابسته من شده که ۲۹ سالمه ، با وجود اینکه میدونه تفاوت سنی ما در آینده هیچ نتیجه ای نداره ولی همچنان خیلی مراقبمه و همه جا هوامو داره. محل کار خانوادگی هستش و هر روز بخاطر من میاد که پیش من باشه . واقعا نمیدونم چطور رفتار کنم که در آینده دچار مشکل نشه و آسیبی نبینه.
ممنون میشم راهنماییم کنید.
سلام. باید با خود ایشون جلسه ای داشته باشیم ولی معمولا کمبود مادری سبب بروز این مشکل می شود یا توسط شما تحریک جنسی می شود و نیاز است که فاصله خود را حفظ کنید.
سلام من سر اینکه بعضی از شبا مثلا ۲ بار در ماه شب رو تو خونه دوستم جمع بشیم تا صبح بابام میگه نمیشه دوستات خرابت می کنن می خواستم ببینم بنظر شما ۲ بار در ماه مشکلی داره مگه
سلام. باید جلسه ای مشترک با شما و والدین تان داشته باشیم. مشکل روی یک شب یا دو شب نیست نگرانی های آن ها نسبت شما زیاد است.