شب ادراری کودکان

درمان فوری شب ادراری کودکان | تشخیص، علت و درمان تضمینی

درمان فوری شب ادراری کودکان، درمان خانگی شب ادراری کودکان، درمان شب بیمارانی کودکان با پیاز در طب سنتی بسیار مهم می باشد، اگرچه اکثر کودکان بین سنین سه تا پنج سال این عادت را ترک می کنند اما سنی که کودکان از نظر فیزیکی و عاطفی برای کنترل کامل مثانه آماده هستند متفاوت می باشد.

بی اختیاری ادرار شایع است و تقریباً در ۱۵ درصد از کودکان پنج ساله رخ می دهد و می تواند برای بسیاری از والدین دردسرساز شود، در این مقاله راه های تضمینی برای درمان فوری شب ادراری کودکان ذکر شده است.

شب ادراری کودک چیست؟

اغلب کودکان گهگاه رختخواب را خیس می کنند. سن و دفعاتی که در آن شب ادراری به یک مشکل پزشکی تبدیل می شود تا حدودی متفاوت است. شب ادراری به صورت دفع مکرر ادرار در رختخواب یا لباس حداقل دو بار در هفته برای حداقل سه ماه متوالی در کودکی که حداقل پنج سال سن دارد، تعریف می شود. این مشکل می تواند شبانه (در شب رخ می دهد) یا روزانه (در طول روز اتفاق می افتد).

شب ادراری یک بیماری نسبتاً شایع در کودکان است و می تواند یک وضعیت استرس زا برای والدین و فرزندان نیز باشد. برخی از کودکان شب ادراری را بسیار شرم آور می دانند. گاهی اوقات والدین هم ناامید و هم عصبانی می شوند و همین باعث می شود که کودکان احساس شرمساری زیادی پیدا کنند.

شب ادراری به دو دسته تقسیم می شود. کودک مبتلا به شب ادراری اولیه همیشه جای خود را خیس می کنند، در حالی که کودک مبتلا به شب ادراری ثانویه پس از یک دوره خشکی طولانی مدت شروع به خیس کردن جای خود می کند.

انواع شب ادراری

  • شب ادراری تک علامتی شامل شب ادراری در کودکان بدون هیچ گونه علائم دستگاه ادراری (مانند افزایش دفعات، بی اختیاری در طول روز، درد ناحیه تناسلی یا دستگاه ادراری تحتانی) و بدون سابقه اختلال عملکرد مثانه می باشد.
  • شب ادراری بدون علامت. شب ادراری در کودکان با سایر علائم دستگاه ادراری همراه است.
  • شب ادراری بدون علامت
  • شب ادراری اولیه. شب ادراری در کودکانی که همیشه ان را تجربه می کنند و هیچ گاه قطع نمی شو.
  • شب ادراری ثانویه. شب ادراری ثانویه پس از یک دوره حداقل شش ماهه ایجاد می شود. اکثر کودکان مبتلا به شب ادراری ثانویه هیچ علت قابل شناسایی ندارند.

شیوع

شیوع شب ادراری در دوران کودکی به تدریج با درمان خانگی شب ادراری کودکان کاهش می یابد. از بین کودکان پنج ساله، ۲۳ درصد مبتلا به شب ادراری هستند. در طول سال های دبستان، این مشکل همچنان رایج است، به طوری که ۲۰ درصد از کودکان هفت ساله و ۴ درصد از کودکان ده ساله هنوز شب ادراری را تجربه می کنند. شب ادراری در مردان شایع تر است و در پسران هفت و ده ساله به ترتیب ۹ و ۷ درصد در مقایسه با ۶ درصد و ۳ درصد در دختران رخ می دهد.

درمان شب ادراری با نوروفیدبک

برای کودکان، شب ادراری یک مشکل رایج است که اغلب نیاز به مداخله دارد. استفاده از دارو و سایر درمان ها با موفقیت محدود مواجه شده است این در حالی است که درمان فعالیت های عصبی مغز از طریق نوروفیدبک، نتایج امیدوارکننده ای را به همراه داشته است.

نوروفیدبک هدایت‌شده با نقشه مغزی، نواحی مغز را تمرین می‌دهد و رفتارها را از طریق بازخورد مداوم تمرین می‌دهد. درمان نوروفیدبک برای شب ادراری تضمین شده و بدون هیچ عوارض جانبی می باشد در این مور می توانید از مقاله زیر کمک بگیرید:

عوارض نوروفیدبک در کودکان

درمان فوری شب ادراری کودکان

علت شب ادراری کودکان

علت شب بیماری کودکان به طور کامل شناخته نشده است. اکثر کودکان مبتلا به شب ادراری اولیه، یکی از بستگان نزدیکشان  (والدین، عمه یا عمو) نیز از این اختلال رنج می برد. بیش از ۷۰ درصد از کودکانی که دو والدینشان تخت را خیس کرده اند، جای خود را خیس می کنند.

  1. گاهی اوقات شب ادراری می تواند ناشی از یک مشکل پزشکی جدی مانند دیابت، کم خونی داسی شکل یا صرع باشد. خروپف و اپیزودهای تنفس قطع شده در طول خواب (آپنه خواب) گهگاه  منجر به مشکلات شب ادراری می شود. آدنوئیدهای بزرگ شده می توانند باعث شب ادراری در کودکان می شود. سایر مشکلات فیزیولوژیکی مانند عفونت دستگاه ادراری، یبوست شدید یا آسیب نخاعی می تواند باعث خیس شدن در بستر شود. زیرا باعث می شود که کودک نتواند ادرار خود را کنترل کند.
  2. کودکانی که به طور مکرر رختخواب را خیس می کنند ممکن است ظرفیت عملکردی مثانه کمتر از حد معمول داشته باشند. ظرفیت مثانه مقدار ادراری است که فرد می تواند قبل از احساس میل شدید برای ادرار کردن در مثانه نگه دارد. وقتی ظرفیت عملکردی کم باشد، مثانه تمام ادرار تولید شده در طول شب را در خود نگه نمی دارد.
  3. آزمایشات نشان داده است که اندازه مثانه در این کودکان طبیعی است. با این وجود، آن ها اصرار شدید مکرر برای ادرار کردن را تجربه می کنند. چنین کودکانی اغلب در طول روز ادرار می کنند و ممکن است چندین بار در شب جای خود را خیس کنند.
  4. والدین اغلب گزارش می دهند که کودکی که در رختخواب خود را خیس می کند و توانایی کنترل ادرار خود را ندارد، خواب بسیار خوبی دارند و به سختی بیدار می شوند. با این حال، چندین مطالعه تحقیقاتی نشان داده است که کودکانی که جای خود را هنگام خواب خیس می کنند الگوهای خواب طبیعی دارند و خیس کردن تخت می‌تواند در هر مرحله از خواب رخ دهد.
  5. در اوایل دهه ۲۰۰۰ تحقیقات پزشکی ثابت کرد که بسیاری از کودکانی که رختخواب را خیس می کنند ممکن است دچار کمبود هورمون مهمی به نام هورمون ضد ادرار (ADH) باشند. ADH به نگه داشتن ادرار در ساعات خواب کمک می کند، به این شکل که ادرار حاوی آب کمتری می شود و بنابراین فضای کمتری را اشغال می کند. این کاهش حجم آب معمولاً از پر شدن بیش از حد مثانه کودک در طول شب جلوگیری می کند، مگر اینکه کودک درست قبل از رفتن به رختخواب زیاد آب یا نوشیدنی بنوشد.
  6. آزمایش بر روی بسیاری از کودکانی که شب هنگام جای خود را خیس می کنند نشان داده است که این کودکان در طول خواب افزایش معمول ADH را ندارند. بنابراین، کودکانی که رختخواب را خیس می کنند، اغلب در طول ساعات خواب، ادرار بیشتری نسبت به مثانه خود تولید می کنند و اگر بیدار نشوند، مثانه ادرار اضافی را آزاد می کند و کودک تخت خود را خیس می کند.
  7. تحقیقات نشان می دهد که در بیشتر موارد شب ادراری نشان دهنده این نیست که کودک مشکل جسمی یا روانی دارد. کودکانی که رختخواب را خیس می‌کنند معمولاً دارای مثانه‌هایی با اندازه طبیعی هستند و الگوی خواب آن ها با کودکانی که شب ادراری ندارند تفاوتی ندارد. با این حال گاهی اوقات استرس عاطفی، مانند تولد یک خواهر یا برادر، مرگ در خانواده یا جدایی از خانواده، ممکن است با شروع شب ادراری در کودکی که قبلاً این مشکل را نداشته یا تازه یاد گرفته است از دستشویی استفاده کند همراه باشد. با این حال، خیس جا در طول روز ممکن است نشان دهنده این باشد که مشکل یک علت فیزیکی دارد.
  8. در حالی که اکثر کودکان در نتیجه شب ادراری مشکلی طولانی مدت ندارند، برخی از کودکان ممکن است دچار مشکلات روانی شوند. اعتماد به نفس پایین ممکن است زمانی رخ دهد که این کودکان که قبلاً احساس خجالت می‌کنند، بیشتر توسط والدین عصبانی یا ناامید که آنها را تنبیه می‌کنند یا در مورد آموزش توالت بیش از حد پرخاشگر هستند، تحقیر می‌شوند . زمانی که همبازی های همبازی مسخره می کنند یا زمانی که از فعالیت های اجتماعی مانند کمپ دور از خواب به دلیل ترس از مسخره کردن اجتناب می شود، مشکل می تواند تشدید شود.
  9. سوء استفاده جنسی: در برخی موارد، کودکانی که پس از مدتی دوباره شروع به خیس کردن تخت می‌کنند، ممکن است قربانی آزار جنسی شده باشند.

کشف علت خیس کردن رختخواب می تواند مشکل باشد زیرا اغلب علت زمینه ای یک بیماری دیگر است. هنگامی که به دنبال درمان خانگی شب ادراری کودکان هستید، می توانید انتظار یک یا چند مورد از آزمایش های زیر را انجام دهید:

  • معاینه جسمانی
  • معاینه عصبی
  • آزمایشات ادرار
  • معاینه اورولوژیک
  • سونوگرافی کلیه و مثانه

چه زمانی با دکتر تماس بگیرید

اگر کودک پس از مدتی خشک ماندن طولانی مدت شروع به خیس کردن رختخواب کرده است، والدین باید با پزشک کودک خود تماس بگیرند. همچنین اگر کودک بالای پنج سال در طول روز دچار بی اختیاری ادرار شد، والدین باید به پزشک اطلاع دهند، زیرا ممکن است به دلیل یک اختلال فیزیکی ایجاد شود.

تشخیص

اگر کودک پس از شش سالگی به خیس کردن تخت ادامه دهد، ممکن است والدین نیاز به بررسی و تشخیص توسط پزشک خانواده یا متخصص کودکان (متخصص اطفال) داشته باشند. به طور معمول، قبل از اینکه پزشک بتواند تشخیص دهد، یک تاریخچه پزشکی کامل گرفته می شود. سپس کودک معاینه فیزیکی، آزمایش های آزمایشگاهی مناسب از جمله آزمایش ادرار و در صورت لزوم مطالعات رادیولوژیک (مانند اشعه ایکس ) دریافت می کند.

اگر کودک سالم باشد و مشکل جسمی پیدا نشود، که در ۹۰ درصد موارد وجود دارد، پزشک ممکن است درمان را توصیه نکند، بلکه ممکن است به والدین و کودک اطمینان، اطلاعات و توصیه هایی ارائه دهد.

درمان فوری شب ادراری کودکان

درمان خانگی شب ادراری کودکان | درمان فوری شب ادراری کودکان

گاهی اوقات پزشک تشخیص می دهد که مشکل به اندازه ای جدی است که نیاز به درمان فوری شب ادراری کودکان دارد. درمان های استاندارد برای شب ادراری شامل تمرینات تمرینی مثانه، انگیزش درمانی، دارودرمانی، روان درمانی و رژیم درمانی است.

تمرینات تمرینی مثانه مبتنی بر این تئوری است که کسانی که بستر را خیس می کنند ظرفیت عملکردی مثانه کمی دارند. به کودکان گفته می شود که مقدار زیادی آب بنوشند و سعی کنند دوره های بین دفع ادرار را طولانی کنند. این تمرینات برای افزایش ظرفیت مثانه طراحی شده اند، اما تنها در رفع خیس شدن بستر در تعداد کمی از بیماران موفق هستند.

در درمان انگیزشی برای درمان فوری شب ادراری کودکان، والدین سعی می کنند کودک را به مبارزه با خیس کردن تخت تشویق کنند، اما کودک باید بخواهد به موفقیت برسد. تقویت مثبت، مانند تمجید یا پاداش برای خشک ماندن، می تواند به بهبود تصویر خود و حل این وضعیت کمک کند. تنبیه برای شب های مرطوب اعتماد به نفس کودک را مختل می کند و مشکل را تشدید می کند.

تکنیک های انگیزشی زیر معمولا استفاده می شود:

  • اصلاح رفتار برای درمان خانگی شب ادراری کودکان: این روش درمانی با هدف کمک به کودکان برای به عهده گرفتن مسئولیت کنترل مثانه در شب با آموزش رفتارهای جدید است. به عنوان مثال، به کودکان آموزش داده می شود که قبل از خواب از دستشویی استفاده کنند و بعد از شام از نوشیدن مایعات خودداری کنند. در حالی که اصلاح رفتار عموماً نتایج خوبی ایجاد می کند، درمان طولانی مدت است.
  • هشدارها: این شکل از درمان از حسگری استفاده می کند که در لباس خواب کودک یا روی تختخواب قرار می گیرد. این سنسور زنگ هشداری را ایجاد می کند که با اولین نشانه خیسی کودک را بیدار می کند. اگر کودک بیدار شود، می تواند به دستشویی رفته و ادرار را تمام کند. هدف این است که وقتی مثانه پر است، یک پاسخ شرطی شود که بیدار شود. هشدارهای مرطوب کردن رختخواب به انگیزه والدین و فرزندان نیاز دارد. آنها از سال ۲۰۰۴ به عنوان مؤثرترین شکل درمانی موجود در نظر گرفته شدند.

روان درمانی زمانی نشان داده می شود که کودک در واکنش به رویدادهایی مانند مرگ در خانواده، تولد فرزند جدید، تغییر مدرسه یا طلاق، علائم پریشانی شدید عاطفی را نشان دهد . همچنین در صورتی که کودک نشانه هایی از عزت نفس پایین یا افسردگی را نشان دهد، روان درمانی نشان داده می شود.

در موارد نادر، آلرژی یا عدم تحمل به برخی غذاها – مانند محصولات لبنی، مرکبات، یا شکلات – می تواند باعث خیس شدن در رختخواب شود. هنگامی که کودکان حساسیت غذایی دارند، ممکن است با کشف موادی که باعث واکنش آلرژیک می شوند و حذف این مواد از رژیم غذایی کودک، به شب ادراری کمک کند.

  • محدودیت های مصرف مایعات را تنظیم کنید.
  • کافئین و الکل را از رژیم غذایی کم یا حذف کنید.
  • ادرار کردن را به یک روتین تبدیل کنید. برنامه ای تنظیم کنید تا مطمئن شوید که در طول روز هر یک تا دو ساعت یکبار ادرار کنید.
  • حتما از کودک بخواهید قبل از خواب دستشویی برود حتی اگر احتیاجی به آن ندارد.
  • یک ساعت در شب تعیین کنید تا کودک دستشویی کند.
  • تخت را با روکش های مخصوص محافظت کنید.
  • چند جلسه نورووفیدبک می تواند عضلاتی را که با هم به ترتیب درست کار نمی کنند، دوباره آموزش دهد.

دارو درمانی

گاهی پزشکان برای درمان فوری شب ادراری کودکان از دارو درمانی استفاده می کنند. اما هیچ دارویی برای درمان دائمی شب ادراری ثابت نشده است و معمولاً با قطع دارو، مشکل دوباره عود می کند. پزشکان گاهی اوقات برای کاهش تجمع ادرار در طول شب، یک نوع ADH ساخته دست بشر را تجویز می کنند. سایر داروها مثانه را شل می کنند و به آن اجازه می دهند ادرار بیشتری در خود نگه دارد.
دکتر ممکن است دارو های زیر را برای جلوگیری از عفونت دستگاه ادراری (UTI) و درمان خانگی شب ادراری کودکان پیشنهاد کند:

اکسی بوتینین (دیتروپان) اغلب اولین انتخاب دارویی برای بهبود مثانه بیش فعال است تا زمانی که کودک بالغ شود و به طور طبیعی مشکل را پشت سر بگذارد. داروهای آنتی کولینرژیک، مانند اکسی بوتینین (دیتروپان) یا هیوسیامین (لوسینکس)، انقباضات مثانه را کاهش یا متوقف می کنند و ظرفیت مثانه را افزایش می دهند.

اگر کودک شما اغلب عفونت مثانه دارد، پزشک ممکن است یک آنتی بیوتیک خارجی تجویز کند که باعث از بین رفتن باکتری های عامل عفونت می شود. پزشک کودک ممکن است مصرف یک آنتی بیوتیک با دوز کم را به مدت چند ماه برای جلوگیری از عفونت مثانه توصیه کند.

تعدادی از داروها نیز برای درمان فوری شب ادراری کودکان استفاده می شود. این داروها معمولاً سریع الاثر هستند. کودکان اغلب در هفته اول درمان به آن ها پاسخ می دهند. در میان داروهایی که معمولاً مورد استفاده قرار می‌گیرند، اسپری بینی دسموپرسین استات (DDAVP)، ماده‌ای شبیه به هورمونی است که به تنظیم تولید ادرار کمک می‌کند. و ایمی پرامین هیدروکلراید، دارویی که به افزایش ظرفیت مثانه کمک می کند.

مطالعات نشان می دهد که ایمی پرامین برای ۵۰ درصد از درمان خانگی شب ادراری کودکان موثر است. با این حال، کودکان اغلب پس از قطع دارو، تخت را دوباره خیس می کنند و عوارض جانبی دارد. برخی از شب ادراری با یک علت جسمانی زمینه ای را می توان با روش های جراحی درمان کرد. این علل عبارتند از بزرگ شدن آدنوئید که باعث آپنه خواب، نقص فیزیکی در سیستم ادراری یا تومور ستون فقرات می شود.

توفرانیل (ایمی پرامین) اولین دارویی بود که برای درمان خانگی شب ادراری کودکان معرفی شد، عضله مثانه را شل می کند و ممکن است خواب را سبک کند. این دارو فقط در شب مصرف برای کودک مفید است اما این بیماری را درمان نمی کند.

عوارض جانبی توفرانیل عبارتند از:

  • اضطراب
  • تحریک پذیری
  • بی خوابی
  • از دست دادن اشتها
  • بد خلقی
  • مصرف بیش از حد می تواند باعث بی نظمی قلبی و تشنج شود

دسموپرسین استات، هورمون طبیعی را تقلید می کند که باعث می شود کلیه ها آب بدن را ذخیره کرده و ادرار را کم کزده و خروجی ادرار را در طول خواب کاهش دهند، این کار باعث درمان خانگی شب ادراری کودکان می شود البته عوارض جانبی را نیز به دنبال دارد که برای آن باید به دنبال درمان باشید.

ایمی پرامین: این دارو در ۴۰ درصد موارد درمان خانگی شب ادراری کودکان موثر است، اما به دلیل خطر عوارض جانبی جدی باید با احتیاط مصرف شود. بنابراین حتما پیش از مصرف آن با دکتر خود مشورت کنید و از عوارض جانبی آن نیز آگاهی لازم را کسب کنید.

درمان شب بیمارانی کودکان با پیاز در طب سنتی

درمان شب بیمارانی کودکان با پیاز تاکنون توانسته است نتایج زیادی را به دنبال داشته باشد. خانواده ها معمولا تمایل زیادی به استفاده از طب سنتی دارند اما نباید فراموش کنید که درمان خانگی شب ادراری کودکان به صورت تخصصی نیز اهمیت زیادی دارد و نباید از آن قافل شوید.

پیش بینی

گهگاه خیس کردن بستر بیماری نیست و درمان ندارد. اگر کودک هیچ مشکل جسمی یا روانی زمینه‌ای نداشته باشد که باعث خیس شدن در رختخواب شود، در بیشتر موارد بدون درمان از این بیماری پیشی می‌گیرد. حدود ۱۵ درصد از افراد بستری پس از شش سالگی هر سال خشک می شوند. اگر شب ادراری مکرر است، همراه با خیس شدن در طول روز، یا در تعریف تشخیصی شب ادراری انجمن روانپزشکی آمریکا قرار دارد، باید با پزشک مشورت شود. اگر درمان نشان داده شود، معمولاً مشکل را با موفقیت حل می کند. بهبود قابل توجهی در حدود ۷۵ درصد از مواردی که با هشدارهای مرطوب درمان می شوند مشاهده می شود.

درمان فوری شب ادراری کودکان

جلوگیری

اگرچه جلوگیری از خیس کردن تخت کودک همیشه امکان پذیر نیست، والدین می توانند اقداماتی را برای کمک به کودک در خشک نگه داشتن تخت در شب انجام دهند و با این کار از درمان فوری شب ادراری کودکان پیشگیری کنند. این مراحل عبارتند از:

  • تشویق و تمجید کودک به خاطر خشک ماندن به جای تنبیه وقتی کودک خیس می شود
  • به کودک یادآوری کنید که در صورت احساس نیاز قبل از رفتن به رختخواب ادرار کند
  • محدود کردن مصرف مایعات حداقل دو ساعت قبل از خواب

سن شب ادراری

شب ادراری به عنوان یک اختلال از ۵ سالگی تعریف می شود، این اختلال بسیاری از کودکان در سن مدرسه و حتی برخی از نوجوانان را تحت تاثیر قرار می دهد. البته جای نگرانی وجود ندارد زیرا شب ادراری یک مشکل جدی برای سلامتی نیست و کودکان معمولاً آن را پشت سر می گذارند. با این حال، شب ادراری می تواند برای کودکان و والدین ناراحت کننده باشد.

نگرانی های والدین

خیس کردن رختخواب به دلیل خجالت و گناهی که ممکن است کودک احساس کند، اغلب منجر به مشکلات رفتاری می شود. والدین نباید سعی کنند که فرزندشان در مورد خیس کردن تخت احساس گناه کند. آنها باید به کودک بفهمانند که شب ادراری تقصیر آنها نیست. تنبیه پاسخی نامناسب به شب ادراری است و مشکل را حل نمی کند.

شیوع شب ادراری

شیوع و درصد شب ادراری به شرح زیر می باشد:

  • ۵-۱۰ درصد از کودکان ۷ ساله
  • ۱-۲٪ از نوجوانان (۱۵ سال و بالاتر)
  • ۰.۵-۱.۰٪ از بزرگسالان
  • (این اختلال در پسر ها شایع تر است اگرچه این تفاوت بعد از ۱۰ سالگی از بین می رود و همیشگی نمی باشد.)
  • ۰.۵-۲٪ از بزرگسالان نیز درگیر شب ادراری می باشند.

تشخیص شب ادراری

برای تشخیص شب ادراری موارد زیر را بررسی کنید:

  • چند بار در هفته  و ماه دچار شب ادراری می شود؟
  • آیا به نظر می رسد که کودک دچار بیماری شده است؟
  • آیا الگویی برای شب ادراری وجود دارد؟
  • آیا کودک شما پس از شب ادراری از خواب بیدار می شود؟
  • در روز چند بار به توالت می رود؟
  • آیا درگیر یبوست نیز می باشد؟
  • آیا در طول روز به مقدار کافی مایعات استفاده می کند؟
  • آیا کودک در شب به دستشویی دسترسی دارد؟
  • آیا کودک شما مشکلات رشد و عاطفی را تجربه می کند؟
  • آیا کودک شما استرس داشته و برای درمان خانگی شب ادراری کودکان نیاز به کمک مشاور دارد؟

مشکلات اساسی

هورمون ضد ادرار (ADH) – همچنین وازوپرسین نامیده می شود، هورمونی که بر روی کلیه ها برای تنظیم تعادل آب عمل می کند.

شب ادراری– ترشح غیر ارادی ادرار در طول شب.

خالی کردن– برای تخلیه مثانه.

خیس کردن تخت در بزرگسالان

شب ادراری یکی از اولین شرایطی است که در آن باید به دنبال این بود که آیا سابقه خانوادگی شب ادراری وجود دارد یا خیر. در صورتی که شب ادراری در بزرگسالان به صورت مکرر رخ داد باید موارد زیر بررسی شود تا درمان خانگی شب ادراری کودکان به صورت مناسب فراهم گردد:

  • عفونت دستگاه ادراری (UTI)
  • کوچکی مثانه
  • مثانه بیش‌فعال
  • دیابت
  • بیماری کلیوی
  • بزرگ شدن غده پروستات
  • سرطان پروستات
  • سرطان مثانه
  • عوارض جانبی داروها
  • اختلالات عصبی
  • استرس، اضطراب، ترس و سایر مسائل روانی
  • آپنه خواب
  • عدم تعادل هورمون ضد ادرار (ADH)

حرف آخر درمان خانگی شب ادراری کودکان

نکاتی برای والدینی که فرزندانشان رختخواب را خیس می کنند:

  • مصرف غذا یا نوشیدنی های حاوی کافئین را محدود کنید و از خوردن تنقلات نمکی و نوشیدنی های شیرین خودداری کنید این کار ممکن است برای کودکان سخت باشد اما باعث درمان خانگی شب ادراری کودکان می شود.
  • فرزندتان را تشویق کنید که به طور منظم در طول روز (هر دو تا سه ساعت یکبار) و درست قبل از رفتن به رختخواب به دستشویی برود.
  • در صورت لزوم کودک خود را فقط یک بار در طول شب بیدار کنید تا ادرار کند. بیدار کردن کودک بیش از یک بار در شب ممکن است الگوی خواب او را مختل کند، بنابراین از این کار خودداری کنید.
  • مشاوره. مشاوره یا روانشناس ممکن است در مواردی که کودک یک حادثه آسیب زا داشته یا به دلیل شب ادراری از اعتماد به نفس پایین رنج می برد مؤثر باشد.

اگر نگران شب ادراری هستید، بهترین کاری که می توانید انجام دهید این است که با پزشک خود صحبت کنید تا ایده هایی در مورد درمان خانگی شب ادراری کودکان به شما بدهد. مادر یا پدرتان نیز می‌توانند به شما نکاتی را در مورد چگونگی کنار آمدن با این مشکل ارائه دهند، به خصوص اگر آن ها در نوجوانی با این مشکل مواجه بوده اند.

آیا شب ادراری تا بزرگسالی باقی می ماند؟

شب ادراری تقریباً همیشه خود به خود از بین می رود. اکثر کودکان در اواخر سالهای نوجوانی یا حتی زودتر از آن خارج می شوند. شب ادراری ثانویه ممکن است با پیدا شدن و درمان علت از بین برود. اگر شب ادراری در اواخر سالهای نوجوانی متوقف نشد، کودک شما باید توسط پزشک معاینه شود تا درمان فوری شب ادراری کودکان به صورت کامل انجام شود.

منبع:

  1. Bedwetting in under 19s; NICE Clinical Guideline (October 2010 – surveillance in 2018 reported no need for update)

Bed-wetting

Advances in Treatment of Nocturnal Enuresis in Children

سوالات متداول

۱ - چه چیزی باعث شب ادراری در کودک می شود؟

شب ادراری در کودکان علل احتمالی زیادی دارد که شامل اضطراب، یبوست، ژنتیک و کافئین است. در بسیاری از موارد شب ادراری به مرور زمان از بین می رود و نیازی به درمان ندارد.

۲ - شب ادراری در چه سنی غیر طبیعی است؟

شب ادراری بیش از ۵ سالگی تعریف می شود و بسیاری از کودکان در سن مدرسه و حتی برخی از نوجوانان را تحت تاثیر قرار می دهد. این یک مشکل جدی برای سلامتی نیست و کودکان معمولاً از آن عبور می کنند. با این حال، شب ادراری می تواند برای کودکان و والدین ناراحت کننده باشد. اگر کودک شما هنوز بعد از ۱۰ سالگی تخت را خیس می کند باید تحت درمان قرار بگیرد.

۳ - آیا شب ادراری درمان دارد؟

گاهی اوقات ترکیبی از داروها تأثیر دارد. با این حال، هیچ تضمینی وجود ندارد و داروها مشکل را درمان نمی کند. شب ادراری معمولاً با قطع دارو از سر گرفته می شود در این حالت بهترین درمان برای شب ادراری نوروفیدبک می باشد.

۴ - آیا شب ادراری در کودکان شایع است؟

شب ادراری به عنوان بی اختیاری ادرار در هنگام خواب در یک کودک پنج ساله یا بزرگتر تعریف می شود و ۵ تا ۱۰ درصد از تمام کودکان هفت ساله و به طور کلی حدود ۵ تا ۷ میلیون کودک در ایالات متحده را تحت تاثیر قرار می دهد و در پسران شایع تر است .

۵ - آیا خیس کردن تخت برای کودک ۷ ساله طبیعی است؟

شب ادراری شبانه در کودکان خردسال بسیار رایج است. در واقع، حدود ۱۰ درصد از بچه های ۷ ساله شب ادراری دارند. این معمولاً با گذشت زمان خود به خود از بین می رود. تا زمانی که بچه ها به ۱۰ سالگی می رسند، فقط حدود ۵ درصد هنوز آن را دارند.شب ادراری شبانه (اصطلاح پزشکی برای این شب ادراری است) در کودکان خردسال بسیار رایج است. این معمولاً با گذشت زمان خود به خود از بین می رود. تا زمانی که بچه ها به ۱۰ سالگی می رسند، فقط حدود ۵ درصد هنوز آن را دارند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *