12 توصیه جهت آموزش دستشویی رفتن به کودکان

مقاومت کودک در برابر دستشویی رفتن

مقاومت کودک در برابر دستشویی رفتن، آموزش دستشویی به کودک سه ساله، آموزش دستشویی رفتن کودک پسر، علت مقاومت کودک در برابر دستشویی رفتن، آموزش دستشویی به کودک سه ساله، آموزش دستشویی رفتن کودک دو ساله و موارد دیگر در این مقاله آمده است. متخصصان و والدین موافق هستند که آموزش دستشویی رفتن به کودکان جزو سخت‌ترین مراحل است. هر کودک نوپا روند متفاوتی را طی می‌کند بنابراین نمی‌توان قانون مشخصی برای آن تعریف کرد اما می‌توان گفت که چه نکاتی به آسان‌شدن این مراحل برای تمام کودکان کمک می‌کنند.

بسیاری از کودکان شب‌ادراری را حتی پس از یادگیری دستشویی رفتن تجربه می‌کنند این مشکل ریشه در اضطراب شدید آن‌ها دارد، در این شرایط مشاوران و روان‌شناسان کودک مرکز ستاره ایرانیان با بازی‌درمانی و داستان درمانی اضطراب کودک را شناسایی و با بهترین روش درمان می‌کنند.

علت مقاومت کودک در برابر دستشویی رفتن

احتمالاً نام شخصیت نگه دارنده مقعدی را شنیده‌اید، و اگر نام زیگموند فروید پدر روان تحلیلی را شنیده باشید می‌دانید که احتمالاً نوع آموزش توالت رفتن کودک و از پوشک گرفتن او ممکن است روی روانش تأثیر بگذارد.

بر اساس نظر فروید یک فرد یا ویژگی‌های نگهدارنده مقعدی، کسی است که در طول آموزش توالت رفتن تنبیه شده است، و باعث می‌شود فرد بیش از حد مرتب، پیرو قانون، شسته‌ورفته و سرسخت شود یا برعکس. نظریه فروید را قبول داشته باشید یا نه یک سری نکات روان‌شناختی مهم وجود دارند که در هنگام آموزش توالت رفتن باید در نظر گرفته شوند تا لجبازی کودک برای دستشویی رفتن را کاهش دهید.

راه حل دستشویی رفتن کودکان

 آموزش درست از مقاومت کودک در برابر دستشویی رفتن خودداری می‌کند و کمک می‌کند تا این روند به بهترین شکل طی شود.

۱. به کودکتان فرصت دهید

 برای‌آنکه کودک توالت رفتن را بیاموزد ابتدا باید مغز او تکامل یابد و دستگاه عصبی مرکزی بتواند مثانه او را کنترل کند. وقتی هنوز مغز کامل نیست، کودک بدون اختیار ادرار می‌کند؛ یعنی مثانه یا روده‌ها به‌محض پرشدن، خالی می‌شوند. تقریباً در تمام کودکان از ۲۸ ماهگی به بعد، مغز تکامل پیدا می‌کند و می‌توانند ادرارشان را کنترل کنند.

۲. از فصل تابستان استفاده کنید

 فصل تابستان، بهترین زمان برای گرفتن کودک از پوشک است. کودک را تشویق کنید اگر ادرار یا مدفوع دارد، بگوید. چند ساعت در روز او را بدون پوشک بگذارید.

برای مطالعه بیشتر: درمان شب ادراری کودکان

۳. آموزش دستشویی رفتن به کودکان انجام شود

 برای کودکتان یک صندلی توالت کوچک بخرید و به او یاد دهید که هر زمان احساس نیاز کرد، روی آن بنشیند. می‌توانید این صندلی را در حمام، دستشویی یا اتاق خود کودک قرار دهید.

می توانید آموزش توالت رفتن کودک به صورت تصویری را مشاهده کنید.

 مقاومت کودک در برابر دستشویی رفتن

۴.مثل بزرگ‌ترها با او رفتار کنید

 اگر فرزندتان به تکامل مغزی رسیده؛ اما هنوز توالت رفتن را نیاموخته، او را همراه با خواهر یا برادرزاده‌هایتان به مسافرت ببرید. بودن در کنار کودکان بزرگ‌تر و دیدن آن‌ها باعث می‌شود کودک شما نیز از رفتارهای آن‌ها تقلید کند. فقط مراقب باشید رقابت ایجاد نشود یا اگر فرزندتان اختیار خود را از دست داد، مسخره‌اش نکنید.

۵.اجازه ندهید بیش از ۱۰ دقیقه روی صندلی بنشیند

 اگر از کودکتان خواستید روی صندلی توالت بنشیند، اما ۱۰ دقیقه گذشت و او کاری نکرد، مجبورش نکنید تا همچنان روی صندلی بماند. صندلی توالت او را جمع کنید و ساعتی بعد دوباره از او بخواهید این کار را انجام دهد.

پیشنهاد مشاور: آموزش توات رفتن به کودکان

۶.به او اطمینان دهید

 برخی کودکان از مدفوع یا ادرارکردن می‌ترسند؛ چون هنوز نمی‌دانند بدن آنها مواد مضر را دفع می‌کند و فکر می‌کنند قسمتی از بدنشان را از دست می‌دهند. ماجرا را برای آنها توضیح دهید تا ترسشان از بین برود.

۷.لباس‌های راحت تن او کنید

 وقتی توالت رفتن را به کودک آموزش می‌دهید لباس‌های راحت تن او کنید تا بتواند بلافاصله آن‌ها را دربیاورد. فاصله زمانی بین حس کودک برای توالت رفتن و انجام این کار گاهی بسیار کوتاه است. در تابستان فقط یک شورت پای او کنید تا بلافاصله بتواند آن را دربیاورد.

پیشنهاد مشاور: ۷ راه درمان نگه داشتن مدفوع

۸.تشویقش کنید

 برای آموختن پاکیزگی باید کودک را تشویق کرد. تشویق‌های زبانی مثل «تو بزرگ‌شده‌ای» «مایه افتخار هستی» در کنار تشویق‌های عملی!

 مثلاً هر بار که کودکتان ادرار یا مدفوعش را کنترل کرد، به او امتیاز بدهید و بعد از هر ۱۰-۵ امتیاز برایش هدیه بخرید. ولی این تکنیک آموزش دستشویی رفتن به کودکان همیشه جواب نمی‌دهد.

 مقاومت کودک در برابر دستشویی رفتن

۹.پوشک‌های شورتی بخرید

 در طول زمانی که قرار است پاکیزگی را به فرزندتان آموزش دهید، از پوشک‌های شورتی استفاده کنید تا هم مطمئن باشید همه‌جا را کثیف نمی‌کند هم بتواند در صورت تمایل فوراً آن را درآورد.

۱۰.سرزنش نکنید

 توصیه‌ای مهم جهت آموزش دستشویی رفتن به کودکان است. شاید کودک برای چند روز اختیار مدفوع و ادرارش را به دست بیاورد؛ اما بعد از آن دوباره نتواند خود را کنترل کند. در این صورت او را سرزنش نکنید و فقط مرتب توالت رفتن را به او یادآور شوید.

۱۱.ترس‌هایش را از بین ببرید

 اگر کودکتان از ریختن آب بعد از اجابت مزاج می‌ترسد، به او آموزش دهید آب برای شستن و پاک‌کردن است و وقتی روی توالت نشسته آسیبی به او نخواهد زد. نگذارید که دستشویی رفتن کودکان سبب ایجاد ترس از آب یا ادرارکردن شود.

۱۲.عصرها او را کنترل کنید

کودکان در ۳ سالگی تقریباً کنترل ادرار و مدفوع را می‌آموزند؛ اما باز هم کنترل این مسئله طی شب‌کار آسانی نیست و بیشتر کودکان یا آن‌قدر هوشیار نیستند که خود را کنترل کنند یا توانایی برخاستن از خواب را ندارند.

 شب‌ها کودکتان را پوشک کنید و برای چند ماه عصرها که او را می‌خوابانید، مراقب کنترل ادرارش باشید. اگر لباس‌های او هنگام بیدارشدن خشک بودند، یعنی شب‌ها هم می‌شود خیالتان راحت باشد.

پیشنهاد مشاور: سن توالت رفتن کودک

۱۳. به‌تدریج شروع کنید

ابتدا در مورد دستشویی صحبت کنید یا کتاب‌هایی در این مورد بخوانید. حتماً پیش از رفتن به دستشویی به او بگویید تا متوجه شود که والدین او به دستشویی می‌روند. هرچه بیش‌تر در مورد آن صحبت کنید کودک بیش‌تر به این روند عادت می‌کند.

۱۴. وقت زیادی به این روند اختصاص دهید

 زمانی این روند را شروع کنید که بتوانید زمان زیادی اطراف کودک باشید در این روند حضور شما اهمیت زیادی دارد.

۱۵. آن را به یک بازی تبدیل کنید

 کودک عاشق بازی است و بهترین راه برای اینکه او را به هر چیزی علاقه‌مند کنید این است که آن‌ها را به یک بازی تبدیل کنید و قوانین ساده‌ای برای آن تعریف کنید، آموزش را نیز جزوی از این بازی کنید و آن را هیجان‌انگیز سازید.

۱۶. او را روی دستشویی قرار دهید.

 کودکتان هنگام شروع این روند دقیق نمی‌داند که چه زمانی به دستشویی نیاز دارد؛ بنابراین زیاد از آن‌ها بپرسید و اجازه دهید که مدتی را در دستشویی باشد و این روند را چند بار در روز تکرار کنید تا کودک به دستشویی عادت کند.

۱۷.کودک خود را تحسین کنید.

 وقتی کودک خود به شما می‌گوید که نیاز به دستشویی دارد او را تحسین کنید حتی هدیه کوچکی برای بار اول بخرید تا به او نشان دهید که موفقیت‌های او را متوجه شده و جشن می‌گیرید.

 ۱۸. روان‌شناسی معکوس را امتحان کنید.

 اگر متوجه شدید که کودکتان تمایلی به استفاده از دستشویی ندارد و بهانه می‌آورد از روان‌شناسی معکوس استفاده کنید. برای مثال، به‌آرامی بپرسید که آیا ترجیح می‌دهند همیشه در پوشک بمانند، حتی زمانی که پسر یا دختر بزرگی شد؟ به‌هیچ‌عنوان در این روش نباید استرس به کودک وارد شود؛ زیرا نتیجه عکس به همراه دارد؛ بنابراین بدون هیچ استرس و ناراحتی سؤال را مطرح کنید.

۱۹. تنبیه نکنید.

 هنگام آموزش دستشویی رفتن کودک دو ساله ممکن است تلاش‌های شما بی‌نتیجه باشد یا کودک نوپا در برابر یادگیری مقاومت کند. در عوض به آن‌ها اطمینان دهید که به‌مرور یاد می‌گیرند. استرس و اضطراب بیش از اندازه باعث می‌شود در برابر یادگیری مقاومت کنند، علاوه بر این در آینده آن‌ها نیز تأثیر منفی می‌گذارد.

پیشنهاد مشاور: پسرم برای رفتن به دستشویی مقاومت می کند

۲۰. پسرفت

 ممکن است پس از یادگیری کودک شما پسرفت داشته باشد، اصلاً نگران نباشید این اتفاق عادی و بخشی از فرایند یادگیری است تنها باید صبور باشید و روند را ادامه دهید.

۲۱. بهداشت صحیح را در سنین پایین آموزش دهید

 هنگام آموزش دستشویی رفتن کودک پسر نیز به آن‌ها بیاموزید دست‌های خود را بعد از دستشویی بشویند، چگونه خودشان را تمیز کنند و از عفونت جلوگیری کنند. درست است که پسرها به‌اندازه دخترها عفونت را تجربه نمی‌کنند؛ اما آموزش برای آن‌ها نیز لازم است.

۲۲. نشان بدهید و بگویید.

 صحنه «دستشویی رفتن» را اجرا کنید. از عروسک موردعلاقه آن‌ها استفاده کنید تا نحوه دستشویی رفتن را نشان دهید. حتی می‌توانید از فرزندتان بخواهید تا او هم این نمایش را انجام دهد.

آسیب روان‌شناختی

 اگر هنگام آموزش توالت رفتن به کودک او را زیاد تنبیه یا شرمنده کنید، یا هنگامی که خرابکاری می‌کند با او بدرفتاری کنید، به‌احتمال زیادی وی را دچار تروما یا آسیب روانی می‌کنید و باعث مقاومت کودک در برابر دستشویی رفتن نی نی سایت می‌شود.

 سوءاستفاده و خشونت علیه کودک در طول دوره آموزش توالت رفتن در این دوره سنی بیش از هر دوره رشدی دیگر رخ می‌دهد. کودک نمی‌تواند سوءاستفاده و خشونت از سوی یک بزرگسال را از لحاظ روانی پردازش کند. او ممکن است در سنین جوانی شروع به عقب‌نشینی کند، رؤیاهای بد داشته باشد، علاقه به فعالیت‌ها را از دست بدهد و عصبانی و خشن شود.

احساس کنترل در کودک

ممکن است کودک شما از لحاظ جسمی آماده آموزش توالت رفتن باشد اما از لحاظ روانی آمادگی لازم ایجاد نشده باشد. حدود دو سالگی کودک، دوره آموزش توالت رفتن کودک کاملا منفی نگر می شود.

به‌عبارت‌دیگر، او بسیار کلمه “نه” را استفاده می‌کند. برای کودک دو ساله هیچ سرگرمی ای بالاتر از مخالفت با شما نیست، تا قدرت جدید خود را به شما نشان دهد؛ لذا آموزش دستشویی رفتن به کودکان مبنی برای آموزش سایر چیزهاست.

 مقاومت کودک در برابر دستشویی رفتن

علت دیر دستشویی رفتن کودکان

 اگر در این دوره به کودک فشار بیاورید، ممکن است وارد یک میدان نبرد شوید که اگر در آن شکست بخورید، خاطره بدی را رابطه والد – فرزندی باقی می‌گذارید، و رابطه شما با کودک تبدیل به میدان نشان‌دادن قدرت می‌شود تا محل آموزش.

 بهتر است تا زمانی که کودک آمادگی لازم را کسب کند صبر کنید، تا اینکه به او فشار بیاورید و شکست بخورید. نسبت به این مسئله بی‌تفاوت باشید، و وانمود کنید که برایتان مهم نیست. اگر به دلیل عدم استفاده از لگن یا قصری با او برخورد کنید، نتیجه خوبی نخواهید گرفت و باعث مقاومت کودک در برابر دستشویی رفتن می‌شوید.

برای موفقیت کودک ابراز افتخار کنید

 زمانی که کودک آماده است و می‌خواهد که به‌تنهایی توالت برود، ممکن است از اینکه جلوی هم‌بازی‌هایش مانند یک کودک با او برخورد می‌شود خجالت بکشد. به او نشان دهید که چقدر از بابت موفقیت وی احساس افتخار می‌کنید. ارائه این نگرش نتایج آتی خوبی را در پی خواهد داشت. اما اگر به او بگویید که “بالاخره تونستی” یا اینکه بگویید: “فکر نمی‌کردم بتونی”، ممکن است کودک خشمگین شود و جنگ قدرت راه بیندازد.

بعد از آموزش دستشویی به کودک سه ساله به کودک افتخار کنید تا:

  • افزایش اعتماد به نفس
  • آموزشهای بعدی آسانتر شود
  • از مقاومت کودک در برابر دستشویی رفتن جلوگیری کنید.
  • به شما اطمینان کنند
  • حس مثبت از یادگیری داشته باشد
  • مشکلات توالت رفتن کاملا حل شود
  • جلوگیری از پرخاشگری کودک

سوالات متداول

۱ - چه سنی برای توالت رفتن مناسب است؟

در حالیکه ممکن است کودک کاملا در طول روز قادر به نگه داشتن خود باشد، ممکن است چند ماه زمان ببرد تا کودک بتواند در طول شب خود را نگه دارد. سن میانگین برای خشک ماندن در شب حدود ۴ تا ۵ سالگی است. اکثر کودکان تا سن ۵ الی ۶ سالگی زمان می برد تا کاملا در طول شب خشک بمانند

۲ - آموزش توالت به کودک سه سال؟

بهتر است به یاد داشته باشید که هر چقدر کودک بزرگتر باشد آموزش او برای توالت رفتن به تنهایی زودتر نتیجه می دهد. هر کودک سرعت خاص خود را دارد و سن مطلق برای آموزش مد نظر نیست. حدود ۲۵ درصد از کودکان در حدود سن سه سالگی به طور کامل توالت رفتن را یاد می گیرند.

۳ - کودک ناگهانی توالت رفتن را یاد می‌گیرد؟

معمولا بچه ها با مشاهده اطرافیان یاد می گیرند. خیلی از کودکان به راحتی از بقیه یاد می گیرند و با مشاهده رفتار دیگران از والدین می خواهند که مستقل شوند. برخی کودکان سریع یاد می گیرند، و والدین فقط نقش تحریک یادگیری و انگیزشی را بر عهده دارند.

۴ - اگر کودک همکاری نکند چه کار کنیم؟

بگذارید کودک چند ماه بیشتر پوشک بپوشد. در این حالت سعی کنید فعالیت های زیر را انجام دهید: ۱-شعرهای مرتبط با توالت رفتن را برایش بخوانید ۲-عروسکی برای آموزش این کار به کودک بدهید. ۳-کتاب هایی با موضوع توالت رفتن برای او بخوانید. ۴-گاهی اجازه بدهید کودک بدون پوشک در خانه بچرخد.

176 پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تر
  1. سارا
    سارا گفته:

    سلام
    پسرم ۱ماه دیگه سه سالش میشه
    خودش خواست که دیگه پوشک نشه و من پوشکش نکردم
    اما بعد از یه هفته شروع کرده به نگه داشتن ادرار و مدفوع
    حدودا روزی ۲بار فقط ادرار میره
    چند روز یه بار مدفوع
    خودشو نگه میداره من متوجه میشم
    و هرچی هم میخوام که بره میگه ندارم
    این نگه داشتن مشکل و عفونت ایجاد نمیکنه ؟
    یا اینکه پوشکش کنم دوباره ؟

    پاسخ
    • مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان ستاره ایرانیان
      مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان ستاره ایرانیان گفته:

      سلام

      نگه داشتن ادرار و مدفوع در کودکان سه تا شش ساله، یک مشکل شایع است. این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد، از جمله:

      * ترس از دستشویی رفتن
      * احساس درد هنگام دفع
      * مشکلات عصبی یا روانی
      * مشکلات مربوط به سیستم ادراری یا گوارشی

      در مورد فرزند شما، احتمال اینکه این مشکل ناشی از ترس یا احساس درد باشد، بیشتر است. از آنجایی که فرزند شما تازه پوشک را ترک کرده است، ممکن است هنوز احساس راحتی در مورد رفتن به دستشویی نداشته باشد. همچنین ممکن است دفع مدفوع برای او دردناک باشد، که می تواند باعث شود که سعی کند آن را نگه دارد.

      نگه داشتن ادرار و مدفوع می تواند منجر به مشکلات مختلفی شود، از جمله:

      * عفونت های ادراری
      * یبوست
      * مشکلات گوارشی
      * مشکلات رشد

      اگر نگران هستید که فرزند شما دچار این مشکل شده است، بهتر است با پزشک یا یک متخصص بهداشت روان کودک مشورت کنید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا علت مشکل را تشخیص دهید و راه حل مناسبی پیدا کنید.

      در اینجا چند نکته برای کمک به فرزند شما برای ترک نگه داشتن ادرار و مدفوع آورده شده است:

      * با فرزند خود در مورد احساساتش صحبت کنید. سعی کنید بفهمید که چرا از رفتن به دستشویی می ترسد یا درد می کشد.
      * به فرزند خود اطمینان دهید که رفتن به دستشویی یک کار طبیعی است و هیچ چیز شرم آوری در آن نیست.
      * فرزند خود را به طور منظم به دستشویی ببرید. حتی اگر احساس نمی کند نیاز دارد، او را تشویق کنید که برود.
      * اگر فرزند شما مدفوع را نگه می دارد، سعی کنید به او کمک کنید تا آن را دفع کند. می توانید از داروهای بدون نسخه یا درمان های خانگی استفاده کنید.
      * در صورت لزوم، از یک متخصص بهداشت روان کودک کمک بگیرید.

      اگر فرزند شما را دوباره پوشک کنید، ممکن است این مشکل را تشدید کند. پوشک کردن می تواند به فرزند شما این پیام را بدهد که رفتن به دستشویی کار بدی است. در عوض، بر روی کمک به فرزند خود برای غلبه بر ترس یا درد خود تمرکز کنید.

      پاسخ
  2. سارا
    سارا گفته:

    سلام پسر ۳ساله دارم هنوز یاد نگرفته بره دستشویی برای جیش خودم باید ببرمش برای پی پی که اصلا حاضر نیست بره الکی میگه ندارم بعد کثیف میکنه چکار کنم؟

    پاسخ
    • مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان ستاره ایرانیان
      مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان ستاره ایرانیان گفته:

      سلام و درود. درک می‌کنم که این موضوع برای شما نگران‌کننده باشه. مهمه که بدونید این مشکل، مشکلی شایعه در کودکان سه‌ساله هست. در اینجا چند نکته برای کمک به پسرتون برای یادگیری استفاده از توالت آورده شده است:

      ۱. با پسرتون در مورد اهمیت استفاده از توالت صحبت کنید. بهش توضیح بدید که استفاده از توالت، یک مهارت مهمه و باعث میشه که او احساس راحتی بیشتری داشته باشه.
      ۲. به پسرتون یاد بدید که چگونه از توالت استفاده کنه. بهش نشان بدید که چگونه روی توالت بشینه و چگونه دستشویی خودش رو بشوره.
      ۳. به پسرتون کمک کنید تا یک برنامه منظم برای استفاده از توالت ایجاد کنه. می‌تونید بهش یاد بدید که بعد از هر وعده غذایی یا زمانی که از خواب بیدار میشه، به توالت بره.
      ۴. پسرتون رو هر دو ساعت یکبار به توالت ببرید. این کار بهش کمک می‌کنه تا یاد بگیره که چگونه حرکات روده و مثانه خودش رو کنترل کنه.
      ۵. پسرتون رو به خاطر استفاده از توالت تشویق کنید. می‌تونید بهش جایزه بدید، باهاش بازی کنید یا بهش بگویید که چقدر بهش افتخار می‌کنید.

      پاسخ
  3. فاطمه
    فاطمه گفته:

    سلام وقتتون بخیر
    پسر من سه سالشه از چند ماه پیش پی پیش رو میگفت و بعضی وقتا میبردمش دستشویی ولی اکثر مواقع حوصلش نمیشد با وجود این که هی تشویقش میکردم و میگفتم اگه بریم تو دستشویی پی پی کنی برات جایزه می‌خرم فلان چیز رو می‌خرم بازم میگفت من تو پوشکم پی پی کنم بعد میریم دستشویی؛ الان چند روزه کامل از پوشک گرفتمش ولی متاسفانه اصلا کنترل ادرارش رو نداره
    هر ربع ساعت جیش میکنه
    به هر طریقی هم که شده میبرمش دستشویی ولی همین که میایم بیرون میشینه زمین میبینم دوباره خودش رو خیس کرده
    حتی یک بار هم تنبیهش نکردم
    ولی به هزار بهونه و بازی میبرمش تو دستشویی

    پاسخ
    • مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان ستاره ایرانیان
      مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان ستاره ایرانیان گفته:

      سلام

      اول از همه باید بگم که نگران نباشید، بی اختیاری ادرار در کودکان سه تا شش ساله بسیار شایع است و معمولاً تا سن هفت سالگی از بین می‌رود.

      با توجه به اطلاعات شما، به نظر می‌رسد که پسر شما هنوز آمادگی کامل برای کنترل ادرار را ندارد. ممکن است این امر به دلایل مختلفی از جمله موارد زیر باشد:

      ۱. عدم بلوغ کامل مثانه و عضلات کنترل‌کننده آن
      ۲. سابقه خانوادگی بی اختیاری ادرار
      ۳. مشکلات خواب، مانند آپنه خواب
      ۴. مشکلات روانی، مانند اضطراب یا استرس

      در حال حاضر، بهترین کاری که می‌توانید انجام دهید این است که صبور باشید و به پسرتان کمک کنید تا کنترل ادرار خود را به دست آورد. در اینجا چند نکته برای کمک به او وجود دارد:

      پاسخ
  4. زهرا
    زهرا گفته:

    سلام خسته نباشید من یه دختر شش سال و نیم دارم که خودش رو هم برا ادارار هم مدفوعنگه میداره و شب ادراری هم داره .بنظرتون باید چیکار کنم و همچنین یه سر دوسال و نیم دارم که نزدیک دوسالش که بود خودش نگذاشت دیگه پوشکش کنم .و اوایل خیلی خوب خبر میکرد ولی الان ادرار رو خبر نمیکنی مدفوع رو خبر میکنه و خوش میره ولی برا ادرار خودش رو خیس میکنه .

    پاسخ
    • مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان ستاره ایرانیان
      مرکز تخصصی مشاوره کودک و نوجوان ستاره ایرانیان گفته:

      سلام

      شب ادراری در کودکان تا سن ۷ سالگی مشکلی جدی محسوب نمی‌شود و معمولاً با گذشت زمان برطرف می‌شود. اما اگر شب ادراری کودک شما همراه با علائم دیگری مانند سوزش ادرار، تکرر ادرار در طول روز، یا خارش مدام مقعد یا آلت تناسلی باشد، باید حتماً به پزشک مراجعه کنید تا علت اصلی مشکل مشخص شود.

      در مورد دختر ۶ سال و نیم شما، اگر شب ادراری او همراه با علائم دیگری نباشد، می‌توانید با آرامش و حمایت او، به او کمک کنید تا این مشکل را برطرف کند. در این زمینه می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

      با او در مورد شب ادراری صحبت کنید و به او توضیح دهید که این مشکل طبیعی است و اغلب با گذشت زمان برطرف می‌شود.
      او را برای ادرار رفتن در طول شب بیدار کنید.
      او را تشویق کنید که در صورت احساس نیاز به ادرار، فوراً به توالت برود.
      از او انتظارات واقع‌بینانه داشته باشید و او را به خاطر خیس کردن بستر سرزنش نکنید.
      در مورد پسر دوساله و نیم شما، ممکن است او هنوز برای کنترل ادرار خود آماده نباشد. در این صورت، می‌توانید کارهای زیر را انجام دهید:

      او را برای ادرار رفتن در فواصل منظم به توالت ببرید.
      او را تشویق کنید که در صورت احساس نیاز به ادرار، فوراً به توالت برود.
      از او انتظارات واقع‌بینانه داشته باشید و او را به خاطر خیس کردن بستر سرزنش نکنید.
      اگر پس از انجام این کارها، مشکل فرزند شما برطرف نشد، می‌توانید با یک متخصص اطفال یا روان‌شناس کودک مشورت کنید.

      پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تر

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *