نقش بازی در تربیت کودک

بازی، به خودی خود برای رشد در زمینه های اجتماعی و شناختی

بازی، به خودی خود برای رشد در زمینه های اجتماعی و شناختی و همچنین رسیدن به تکامل عقلی و احساسی می باشد که خلاقیت کودکان را محک زده و آن را تقویت می کند. همچنین یک نوع روش برای آموزش کودکان می باشد.حتی این روش برای آنان که مشکل گفتاری نیز دارند هم راه گشا و قابل استفاده میباشد. بازی درمانی کودکان به روش های مختلف به کودکان کمک می کند تااز راه بازی کردن یک پشتیبانی خوب دریافت کرده و با استفاده از احساسات و عواطف بسیار اندیشه های خود را بیان کرده و از مشکلات خود بگویند همچنین این روش کمک می کند تا کودکان بیاموزند چگونه روابط خود را کنترل کرده و درهنگام عصبانیت و یا خوشحالی چه رفتاری از خود بروز دهند. در این روش کودکان با استفاده از شیوه های مدیریتی مشکلات خود را حل کرده و اضطراب و استرس را در خود کاهش دهند.

در جلسات بازی درمانی کودک، روانشناسان و روانپزشکان مشاوره کودک، مجموعه ای بسیار از اسباب بازی ها را در اختیار کودک قرار می دهد و با او درباره این اسباب بازی ها صحبت کرده و همبازی میشود تا رابطه نزدیکی را با او پیدا کند سپس با کفتار و صحبت کردن با زبان کودکان مشکلات او را ریشه یابی می کند.
اما نقش والدین در این میان چیست؟!
نقش والدین در این میان پشتیبانی کودک در روند بازی درمانی میباشد سپس تشویق آنان نیز اهمیت ویژه ای دارد. از کودکتان درباره اتفاقات جلسه مشاوره نپرسید و پافشاری نکنید که کودکتان مسئله ای خاص رابیان کند. بازی درمانی زمان ویژه ای بین بازی و کودک و کارشناس می باشد بنابراین دغدغه ها و سوالات خود را در زمان دیگری با کارشناس مربوطه در میان بگذارید.
مرکز مشاوره کودک بابهترین کارشناسان در زمینه بازی درمانی کودکان منتظر شما والدین عزیز است.

ر روند بازی درمانی میباشد سپس تشویق آنان نیز اهمیت ویژه ای دارد. از کودکتان درباره اتفاقات جلسه مشاوره نپرسید و پافشاری نکنید که کودکتان مسئله ای خاص رابیان کند. بازی درمانی زمان ویژه ای بین بازی و کودک و کارشناس می باشد بنابراین دغدغه ها و سوالات خود را در زمان دیگری با کارشناس مربوطه در میان بگذارید.

منبع:فارس پاتوق

69 پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تر
  1. میترا
    میترا گفته:

    بله مشکل محیط همیشه و در همه دنیا بوده است.اما خانواده با به کارگیری مهارتهای تربیتی می تواند مخصوصا از بدو تولد تا بلوغ ، با استفاده از قدرت، محبت و ارضاء نیازهای فرزند توام با قوانین مشخص، همراه با آگاهی بخشی فرزندان را آماده سازی بکندوتا وقتی در محیط قرار می گیرد بهترین ها را جذب کنند.

    پاسخ
  2. مشاور
    مشاور گفته:

    این بازی ها در یک و نیم سالگی خود را نشان می دهند اما آغاز جدی آنها در سه سالگی است.در جریان بازی کودک می تواند یک کاسه آب را به عنوان یک دریای بزرگ جلوه دهد و از یک عروسک با قد ۵۰ سانتی متر، یک جنگجوی شکست نا پذیر بسازد در حالی که در بازی های تقلیدی ، نمایشی و نمادی کودکان از آنچه دیده و تجربه کرده اند الگو بر می دارند.در بازی های تخیلی با استفاده از تجربیات گذشته ، رویدادهای جدیدی که چندان سابقه برخورد با آنها نداشته اند را می سازند.

    پاسخ
  3. ناشناس
    ناشناس گفته:

    آیا بازی دختران و پسران در سنین خیلی پایین باید متفاوت باشد؟و هم بازی آنها بهتر است به چه صورت باشد؟

    پاسخ
  4. مشاور
    مشاور گفته:

    در ابتدای کودکی تفاوت زیادی میان بازی های دخترها و پسرها مشاهده نمی شود.اما با بالاتر زفتن سن، آغاز دوره دبستان و ورود به اجتماع ، مرزبندی هایی میان این دو جنس بیشتر می شود و این مرزها که بسیاری از آنها آموخته شده هستند ، در بازی ها هم خود را نشان می دهند.وقتی این تفکیک نوع بازی های دو گروه شکل می گیرد ، دیگر همبازی شدن دختر ها و پسر ها بی معنا شده و حتی گاهی با تمسخر هم جنسان همراه می شود.پسر ها دوست دارند در جریان بازی ، انرژی بدنشان را تخلیه کنند و سراغ بازی های پر تحرک یا قدرتی می روند.استفاده از ابزارها ، تیر اندازی، باد بادک بازی، دوچرخه سواری، تیله بازی، کشتی، مشت زنی، فوتبال، دوچرخه سواری، کامیون بازی، دویدن و …از بازی هایی است که معمولا پسرها به آنها رغبت نشان می دهند.
    دختر ها بازی های ساکن را ترجیح می دهند و دوست دارند کم تحرک و آرام خود را سرگرم کنند.عروسک بازی ، طناب بازی، تشکیل کلاس درس، بافندگی و خیاطی ، فروشندگی و معما بازی و … از جمله بازی های مورد علاقه دختر هاست.

    پاسخ
  5. elahe n
    elahe n گفته:

    خیلی از کودکان بازی های تقلیدی را بسیار انجام می دهند به نظر شما این گونه بازی ها معمولا از چه سنی شروع می شود؟

    پاسخ
  6. مشاور
    مشاور گفته:

    بازی های تقلیدی از سه سالگی به بعد به دنیای کودکان وارد می شود و در یادگیری مهارتهای تازه و رشد یافتن به آنها کمک می کند.ابتدا بچه ها تقلید را از پدر و مادر خود آغاز می کنند و در بازی هایشان فعالیت هایی را شبیه سازی می کنند که والدین شان در طول روز آنها را ابراز می کنند.یا حتی شغل والدینشان را می گیرند و به شیوه آنها به امور خانه رسیدگی می کنند.

    پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تر

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *