دوران نوجوانی یک دوره حساس در زندگی محسوب می شود و هم نوجوان و هم والدین باید آمادگی لازم را داشته باشند. روانشناسی نوجوانان را می توان به دلایل مختلف و با درمان های متناسب با نیازهای فردی ارائه کرد.

آسیب های دوران نوجوانی

برخی از شرایطی که یک نوجوان برای آن به روانشناس نوجوان مراجعه می کند عبارتند از:

  • افسردگی
  • اضطراب
  • مسائل مربوط به عزت نفس
  • مشکلات رفتاری
  • مشکلات ارتباطی
  • بیزاری از غذا
  • مشکلات خوردن
  • برخورد با حوادث آسیب زا
  • سوگواری درمانی
  • پرداختن به تشخیص پزشکی و درمان پزشکی

اگر نوجوانی مشکلات روانی داشته باشد، پزشک باید ارزیابی کاملی انجام دهد و بر این اساس تصمیم بگیرد که بهترین درمان چیست.

درمان افسردگی در نوجوانان

مطالعاتی وجود دارد که نشان می دهد از هر چهار نفر یک نفر ممکن است قبل از ۱۹ سالگی دچار افسردگی شود. خدمات نوجوانان بخش جوان‌تر جمعیت را هدف قرار می‌دهد، زیرا اعتقاد بر این است که علل افسردگی در افراد جوان با بزرگسالان متفاوت است.

کودک ممکن است به دلیل قلدری، آزار جسمی ، عاطفی یا جنسی یا مشکلات سلامت روان از افسردگی رنج ببرد . هر نوع افسردگی توسط پزشک و تیم روانشناسان نوجوان به طور جدی مورد توجه قرار می گیرد و سطح کمکی را برای کودکان تضمین می کند که برابر با کمک بزرگسالان است. کودک تشویق می شود که به پزشک اعتماد کند تا در مورد مشکلاتی که با آن روبرو است صحبت کند.

در چه مواردی باید به مشاوره روانشناسی نوجوان مراجعه کرد؟

هرگاه جوانی در سنین نوجوانی دچار مشکل عزت نفس ، افسردگی ، اضطراب ، رفتار، ارتباط، غذا خوردن، عزاداری و سوگ ، رابطه جنسی و غیره شود. روانشناس نوجوان می تواند در جلسات خود به بهبود تدریجی همه این موقعیت ها کمک کند.

به همین دلیل توصیه می شود منتظر نمانید و در اسرع وقت به جلسه مشاوره مراجعه کنید تا بتوانید در اسرع وقت به سلامت نوجوانان کمک کنید و در نتیجه از آسیب دیدگی یا آسیب شناسی دیگر جلوگیری کنید.

پیشنهاد مشاور: سایت روانشناسی کودک

چگونه می توانید با چالش های دوران نوجوانی کنار بیایید؟

تمام مشکلاتی که این تغییراتی که نوجوانان می توانند ایجاد کنند، نه تنها بر والدین، بلکه بر خودشان نیز تأثیر می گذارد. جوانان گم شده اند، به خوبی نمی دانند چه بر سرشان می آید . حتی خودشان هم فراز و نشیب های عاطفی شان را درک نمی کنند.

به همین دلیل، ما در اینجا پیشنهاد می کنیم ۹ چالش بزرگ نوجوانی را شناسایی کنیم و چگونه به بهترین شکل به آنها رسیدگی کنیم.

۱. جستجوی هویت خود

بسیاری از هویت در این مرحله ساخته می شود – یا کشف می شود.

تغییرات مداوم، آزمون های سبک های مختلف. آنچه شما به دنبال آن هستید هویت خودتان است . این می تواند باعث شود که خانواده متوجه نشوند که چگونه می توان به راحتی از یک افراط به دیگری یا از یک راه به دیگری رفت.

شما فقط سعی می کنید موقعیت خود را پیدا کنید، بدانید که چه کسی هستید تا شروع به ساختن شخصیت و عزت نفس خود کنید . ارزش های شما چیست و چگونه می خواهید خود را از طریق لباس یا مدل موهای خود ابراز کنید.

درمورد بحران هویت در نوجوانی چه می دانید؟

۲. یک سبک شخصی

میل به استقلال نیاز به ایجاد یک سبک خاص را برآورده می کند، که به نوبه خود همان چیزی است که یک روند را تعیین می کند . مد معیارهای خود را تحمیل می کند و سلیقه ها را جهانی می کند.
تفاوت بر اساس خلق و خو، شخصیت، سلیقه مشخص می شود و از این نظر برای هر سبک گروه هایی وجود خواهد داشت. همان مدل مو، رنگ و طرح متمایز در لباس و کفش غالب خواهد بود. به طور خلاصه، لباسی که خودش را تکرار می کند و به شما هویت همدستی می دهد.
بسیاری از سبک‌هایی که تحمیل می‌شوند « سبک‌های زندگی یا شیوه‌های حضور در جهان را منعکس می‌کنند که نوعی شادی را بر اساس ظاهر آموزش می‌دهند».

«در دوران نوجوانی، فرد تمایل دارد فکر کند که شیوه لباس پوشیدن و هویت منحصر به فردی دارد. با این حال، جوانان تمایل دارند طبق دستور صنعت مد لباس بپوشند.

ویکتوریا توریبیو و دولورس آلوارز

۳. ظاهر

این یکی از چالش های بزرگ دوران نوجوانی و شاید یکی از سخت ترین آنهاست. این دوره ای است که در آن تمرکز زیادی روی ظاهر خود از نظر فیزیکی خواهید داشت، اگر قوانین زیبایی را رعایت کنید، اگر دیگران شما را بپذیرند.

با این حال، این امر می تواند به مشکلات بی اشتهایی و پرخوری عصبی تبدیل شود ، بنابراین دیدگاه خود را از دست ندهید.

اگرچه ما سعی می کنیم خود را با هم هماهنگ کنیم و نگران این باشیم که آیا بدن قسمت های خاصی رشد می کند یا نه، اما وسواس در مورد آن چیز مثبتی نخواهد بود. همیشه افرادی هستند که قبل از دیگران رشد می کنند، مثلاً لاغرتر هستند یا کمر باریک تری دارند. پذیرفتن بدن آنگونه که هست یکی از مهم ترین چالش های دوران نوجوانی خواهد بود(منبع).

۴. نیاز به استقلال

همه ما می خواهیم مستقل باشیم، نه اینکه به ما بگویند چه کار کنیم، آزاد باشیم. اما، نه همه چیز به این آسانی است و نه به این سرعت. استقلال نیز به معنای مواجهه با مخارج زندگی روزمره است. و امروزه یافتن شغل آسان نیست.

با این حال، این بدان معنا نیست که شما مجبور نیستید در تلاش استقامت کنید. همه ما دیر یا زود باید از لانه پرواز کنیم .

۵. علاقه به رابطه جنسی

علاقه به رابطه جنسی نوجوانان را در بر می گیرد. آنها شوخی می کنند و نگرش آنها نشان دهنده عدم بلوغ خاصی در جنبه جنسی است.

صحبت هایی که آنها می توانند در موسسات در مورد سلامت جنسی انجام دهند لازم است ، اما همچنین صحبت هایی که می توانند در مورد آموزش جنسی انجام دهند . در میان موضوعات مختلف، باید در مورد روش های پیشگیری از بیماری های مقاربتی (STD) یا بارداری ناخواسته صحبت کرد.

همچنین پرداختن به مسائل مربوط به میل، احترام، عشق و جنبه هایی برای ایجاد روابط سالم مهم است.

سکس معمولا در شبکه ها و رسانه ها با رفتارهای متجاوزانه یا چالش برانگیز مرتبط است. از این رو بازی ها یا برخوردهایی که در آن بدن و تمایلات جنسی بیش از حد در معرض دید قرار می گیرند، در بین نوجوانان تکرار می شود.

در فضایی که روابط جنسی تبدیل به یک مهمانی آغازین می شود، بزرگسالی عجله می کند. در نتیجه، متأسفانه بارداری یا بیماری های مقاربتی شایع هستند.

۶. تمایل هنگام انتخاب شریک زندگی

این زمان عالی برای کشف عشق است.

با توجه به موارد فوق، نوجوانان مایلند واقعیت داشتن یک شریک زندگی را تجربه کنند و در این زمان است که داشتن یک آموزش جنسی پایه خوب مهم است .

شیوه های مختلف روابط موجود، روابط سالم و خشونت آمیز، هویت جنسیتی، همه چیز هنوز کشف نشده است. و صحبت در خانه و مدرسه لازم است.

۷. مشکلات با الکل

نوجوانان احساس می کنند که کنترل خود را در دست دارند و حتی تحت تأثیر الکل آن را از دست نمی دهند. از این رو نگرش سرکشی در مورد گرفتن کلید ماشین یا اینکه خود را قادر به انجام اقدامات بی پروا یا مخاطره آمیز می دانند.

سپس الکل ماده اصلی یک عصر می شود که اگر با این محرک همراه نباشد غیرقابل تصور می شود . اعتیاد به الکل یک عامل خطر برای سلامت جمعیت به طور کلی و به ویژه نوجوانان است که در مراحل بلوغ و تکامل هستند. این دارو هم در بزرگسالی و هم در نوجوانی بیشترین مصرف را در اسپانیا دارد.

مشکل تشدید می شود زیرا مصرف عادی شده و جزء تفریح ​​و فراغت فرض می شود.

۸. اعتیاد به فناوری

یکی از مشکلات مرتبط با فناوری های ارتباطی، جایگزینی واقعیت است که موفق به تحمیل و ایجاد اشکال جایگزین زندگی می شود که فقط در شبکه ها وجود دارد.
به طور کلی در موارد فزاینده اعتیاد ، انزوای اجتماعی، تحریف دنیای واقعی و مجازی، بی توجهی به سایر فعالیت ها و مشکلات اعضای خانواده، کم خوابی، افسردگی، اضطراب، مشکلات سلامتی و ناکامی در مدرسه.

این امر در صورتی تشدید می‌شود که اتاق به استعاره‌ای از دنیای بیش از حد به هم پیوسته تبدیل شود، در حالی که ارتباط خود را با محیط، حتی از آنی‌ترین، قطع می‌کند.

۹. خطر خشونت

خشونت یک موضوع رایج در زندگی نوجوانان است. بر اساس داده های ارائه شده توسط سازمان غیردولتی بین المللی قلدری بدون مرز ، در کشوری مانند مکزیک از هر ۱۰ کودک و نوجوان، ۷ نفر هر روز و در ایالات متحده آمریکا از هر ۱۰ نفر، ۶ نفر از انواع قلدری رنج می برند . اسپانیا در ۷ ماه واقع شده است. مکان، زیر هند.

چالش‌ها، نزاع‌ها، رقابت‌ها، اختلافات ارضی یا برای کنترل فضاها، در نهایت به ایجاد اشکالی از خشونت پنهان ختم می‌شود که اغلب برای مقامات، معلمان و والدین نامرئی است.

به این موارد، موارد فزاینده آزار و اذیت فیزیکی یا مجازی با هدف از بین بردن عزت نفس و کمک به بحران هویت و افسردگی که در بسیاری از موارد کشنده است، اضافه می شود: «خودکشی سومین عامل مرگ و میر در گروه سنی ۱۵ سال است. تا ۲۹”

آلارم ها چه زمانی به صدا در می آیند؟

تغییرات زیاد، برخی از آنها سرگیجه‌آور، گاهی اوقات با مشکلاتی همپوشانی دارند که ممکن است نیاز به مداخله کامل و به موقع خانواده یا حرفه‌ای داشته باشد. علائمی وجود دارد که باید توجه خانواده و معلمان را جلب کند تا دیر نشده در آن حضور داشته باشند . مثلا:

  • از دست دادن ناگهانی عملکرد تحصیلی.
  • دوستی های جدیدی که عناصر ناشناخته و غیرعادی را معرفی می کند.
  • تحریک پذیری بیش از حد و کنترل یا مدیریت آن دشوار است.
  • بی خوابی شدید.
  • اختلالات خوردن و کاهش وزن قابل توجه.
  • خودکشی به عنوان یک موضوع تکراری و ظاهرا سبک.
  • آسیب به خود
  • شرکت مکرر در دعوا و حتی مشکلات با قانون.

وجود این عوامل نشانه روشنی است که باید برای جلوگیری از قرار گرفتن در وضعیت غیرقابل اصلاح اقدام کرد.

جنبه های عصبی پس از غلبه بر نوجوانی

با توجه به تمام چالش‌هایی که مرحله پیچیده نوجوانی به همراه دارد، می‌توان از شخصیتی صحبت کرد که بر اساس شرایط و شیوه‌های پذیرش و پاسخگویی به خواسته‌های درونی و بیرونی شکل می‌گیرد.

حقایقی که در مغز همزمان با هرس عصبی یا آپوپتوز عصبی عظیم است، که می تواند تا ۲۰ سال طول بکشد و به معنای نوعی است که اتصالات سیناپسی از کار افتاده را حذف می کند تا اتصالات مفید برای بقای آینده را تقویت کند.

این هرس از قسمت‌های خلفی و قدیمی‌تر مغز به سمت لوب‌های پیش پیشانی ، تکامل‌یافته‌ترین ناحیه و مرکز عملکردهای اجرایی اتفاق می‌افتد، « آنهایی که به ما اجازه می‌دهند برنامه‌ای را توسعه دهیم ، آن را نظارت کنیم، تنظیمات را انجام دهیم و از آن پیروی کنیم. “

چالش های خانوادگی در نوجوانی

خانواده در تمام این چالش های دوران نوجوانی از اهمیت بالایی برخوردار خواهد بود. انتقال ارزش های خوب، ارتقای ارتباطات (با صبر و حوصله و احترام به همه طرفین) و صحبت در مورد همه مسائلی که می تواند از ناراحتی، رنج و درد در این مرحله سخت دوری کند، برای گذراندن سالم آن بیش از حد ضروری خواهد بود.

اگر پدر و مادر هستید و مدیریت ارتباط در خانه با پسر نوجوانتان برای شما دشوار است، به یاد داشته باشید که درخواست کمک حرفه ای برای شما معتبر است.

آموزش های مرتبط با دوران نوجوانی