اختلالات کودک و نوجوان می تواند آینده آن ها را تحت تاثیر خود قرار دهد. این آسیب هایی گاهی شناسایی نشده و رابطه آن ها با سایر افراد را تحت تاثیر خود قرار می دهد.
اختلالات کودک و نوجوان شامل:
اختلال نقص توجه و بیش فعالی
اختلال نقص توجه و بیش فعالی یکی از شایع ترین اختلالات در دوران کودکی است و می تواند تا نوجوانی و بزرگسالی ادامه یابد. علائم شامل مشکل در تمرکز و توجه، مشکل در کنترل رفتار و بیش فعالی (بیش فعالی) است.
درمان می تواند بسیاری از علائم این اختلال را تسکین دهد، اما هیچ درمانی وجود ندارد. با درمان، اکثر افراد مبتلا به اختلال بیش فعالی در مدرسه موفق هستند و زندگی پرباری دارند. محققان در حال توسعه درمانها و مداخلات مؤثرتر و استفاده از ابزارهای جدید مانند تصویربرداری رایانهای مغز برای درک بهتر ADHD و یافتن راههای مؤثرتر برای درمان و پیشگیری از آن هستند.
اختلالات رفتاری
این بیماری شامل رفتارهایی می شود که در آن کودک به کودکان دیگر دروغ می گوید، دزدی می کند، دعوا می کند یا قلدری می کند. کودک اموال دیگران را ویران می کند، برای دزدی وارد خانه دیگران می شود یا اسلحه ای با خود حمل می کند که ممکن است استفاده کنند یا نکنند. این کودکان یا جوانان نیز در معرض افزایش خطر استفاده از مواد غیرقانونی مضر هستند. کودکان مبتلا به اختلالات رفتاری در معرض خطر در مدرسه یا پلیس قرار دارند.
مشکلات رفتاری برای کودکان و نوجوانان طبیعی است. اما اختلالات سلوک، مشکلات رفتاری طولانی مدت (مزمن) هستند که به دیگران آسیب می رسانند، مانند:
- رفتار تکانشی یا سرکشی
- مصرف مواد مخدر
- فعالیت های جنایی
کودکان مبتلا به اختلال سلوک تمایل دارند تکانشی باشند، کنترل آنها دشوار است و به احساسات دیگران اهمیتی نمی دهند. از جمله علائم عبارتند از:
- زیر پا گذاشتن قوانین بدون دلیل واضح. رفتار ظالمانه یا پرخاشگرانه نسبت به افراد یا حیوانات (به عنوان مثال: آزار و اذیت، دعوا، استفاده از سلاح های خطرناک، مبارزه جنسی و سرقت)
- مدرسه رفتن را متوقف کنید (غیبت، قبل از ۱۳ سالگی).
- نوشیدن بیش از حد و/یا استفاده بیش از حد از داروهای غیرقانونی.
- برنامه ریزی برای آتش سوزی
- دروغ گفتن برای دریافت منفعت یا اجتناب از انجام کاری.
- فرار از خانه.
- خرابکاری یا تخریب اموال دیگران.
اختلالات اضطرابی
احساس نگرانی یا عصبی بودن بخشی طبیعی از زندگی روزمره است. همه ما هر از گاهی بی قرار یا مضطرب می شویم. اگر اضطراب شدید باشد، علائم بی ارزشی، سردرگمی و نگرانی شدید احساس می شود که با جدیت واقعی چیزی که از آن می ترسیم، تناسب ندارد. حالت غیرقابل تحمل اضطراب که در زندگی روزمره ما اختلال ایجاد می کند، طبیعی نیست.
افسردگی | اختلالات کودک و نوجوان
همه ما گاهی اوقات احساس غمگینی، بی ارزشی و ناامیدی می کنیم، اما زمانی که این احساسات شدید و طولانی مدت باشند، می توانند علائم افسردگی باشند. اختلالات خلقی، مانند افسردگی، از عدم تعادل فعالیت شیمیایی در مغز ناشی می شود و می تواند به طور موثر درمان شود.
اختلال دوقطبی
اختلال دوقطبی (همچنین به عنوان روان پریشی شیدایی-افسردگی شناخته می شود) یک اختلال خلقی شدید است که با نوسانات خلقی چرخه ای از زیاد (شیدایی) تا پایین (افسردگی) مشخص می شود که اغلب به واسطه دوره های طبیعی ایجاد می شود.
اختلالات روانی
این اختلالات زمانی اتفاق میافتند که ایدههای ما عادی نیستند و بر تماس ما با واقعیت تأثیر میگذارند. اختلالات روان پریشی شامل توهم و هذیان است، مانند شنیدن صداها، فکر کردن به اینکه کسی سعی در کنترل ما دارد یا دیدن چیزی که واقعا وجود ندارد. علل مختلف روان پریشی وجود دارد. در موارد شدید، فرد مبتلا به اختلال دوقطبی ممکن است با علائم روان پریشی ظاهر شود. سوء مصرف مواد مخدر و مواد نیز می تواند باعث علائم روان پریشی شود، مانند برخی از شرایط پزشکی پنهان و حتی برخی از داروهای تجویزی.
اسکیزوفرنی |اختلالات کودک و نوجوان
اسکیزوفرنی یک اختلال روانپریشی شدید است و افراد مبتلا به این بیماری باید تا زمان بهبودی در بیمارستان بمانند. این یکی از شایع ترین اشکال اختلالات روانی جدی است که می تواند باعث روان پریشی شود. تقریباً ۱٪ از افراد مبتلا به اسکیزوفرنی هستند.
اختلالات اشتها
زمانی که رفتار غذایی افراطی می شود، چه با ترک خوردن و چه با پرخوری، در معرض اختلال خوردن هستیم. افراد مبتلا به این اختلال اغلب به شدت نگران شکل بدن خود هستند. اختلالات خوردن بیش از یک مشکل در غذا است. فرد از غذا استفاده می کند تا احساس کند سایر مشکلات طاقت فرسا را کنترل می کند.
اختلالات کنترل تکانه
این اختلالات شامل گروهی از بیماریها میشود که با تکانههای مضری مشخص میشوند که فرد نمیتواند آنها را کنترل کند، مانند کپتومانیا که یک میل غیرقابل مقاومت برای دزدیدن چیزی است و پیرومانی که یک میل غیرقابل مقاومت برای آتش زدن است.
اختلال اعتیاد
این اختلال زمانی رخ میدهد که فرد کنترل رفتار خود را هنگام سوءمصرف الکل یا مواد مخدر از دست میدهد، اما همچنین شامل استفاده از اینترنت، قمار یا سایر رفتارهایی است که فرد فراتر از عقل هوس میکند. اختلال اعتیاد ترکیبی از وابستگی جسمی و روانی است و می تواند در خانواده ها ایجاد شود.
اختلالات شخصیتی
آنها زمانی وجود دارند که فرد در درک موقعیت های روزانه و ارتباط با افراد از جمله خودش مشکل داشته باشد. افرادی که دارای اختلالات شخصیتی هستند، بدون توجه به واقعیت پیرامون خود، شیوه تفکر انعطاف ناپذیری دارند.