چرا کودکان باید حتما نشسته دستشویی کنند؟

چرا کودکان باید حتما نشسته دستشویی کنند؟

چرا کودکان باید حتما نشسته دستشویی کنند؟ همان گونه که باید روش درست غذا خوردن و راه رفتن به کودکان آموزش داده شود، روش دستشویی کردن نیز باید به آن ها یاد داده شود. سن مناسب برای آموزش دستشویی رفتن به کودکان بین ۲ تا ۴ سالگی است. یادگیری دستشویی رفتن نقطه عطفی در تکامل و رشد کودک است و زمانی رخ می دهد که مهارت های جدید فیزیکی، کلامی و حتی اعتماد به نفس در آن ها به سرعت در حال پیشرفت است.

از آنجا که ایستاده ادرارکردن، عوارض زیادی برای کودک دارد، والدین باید به آن ها نشسته ادرار کردن را بیاموزند و آن ها به آن تشویق کنند. در این بخش از مقاله به بررسی عوارض ایستاده ادرار کردن و روش هایی برای ترغیب کودک برای نشسته ادرار کردن خواهیم پرداخت.

چرا کودکان باید حتما نشسته دستشویی کنند؟

چرا کودکان باید حتما نشسته دستشویی کنند؟

دلایل ایستاده ادرار کردن کودکان

یکی از مهم ترین دلایل ایستاده ادرار کرردن کودکان به ویژه کودکان پسر، آموزش اشتباه و غلط والدین است، زیرا این والدین تصور می کنند که ادرار کردن در این حالت راحت تر است و در نتیجه او را به ایستاده ادرار کردن عادت می دهند.

ترس از حفره سنگ توالت یکی از دیگر دلایلی است که باعث می شود که کودک از نشستن روی توالت اجتناب کند و ایستاده ادرار کند.

یکی دیگر از دلایل این کار، این است که قد کودک برای نشستن روی توالت فرنگی بیش از حد کوتاه است و او نمی تواند روی آن بنشیند و مجبور می شود ایستاده ادرار کند.

و دلیل دیگر انجام این کار، تقلید کودک از سایر اعضای خانواده و یا دوستانش است.

پیشنهاد مشاور: ۴ راز پرورش کودک با ادب که کسی به شما نمی گوید

عوارض ایستاده ادرار کردن در کودکان

ایستاده ادرار کردن عوارض مختلفی در کودکان ایجاد می کند که در زیر به آن ها اشاره خواهیم کرد:

  • عدم تخلیه کامل ادرار

فشار به بقیه اعضای داخلی شکم برای خروج کامل ادرار از مثانه، لازم است و چون در حالت ایستاده این فشار وجود ندارد در نتیجه ادرار به طور کامل از مثانه خارج نمی شود. ادرار کردن به صورت نشسته، باعث منقبض شدن ماهیچه های شکم شده و به تخلیه کامل ادرار کمک می کند.

  • ایجاد مشکلات انسدادی ادرار در بزرگسالی

همان طور که گفته شد ادرار در کودکی که به ایستاده ادرار کردن عادت کرده است، کاملا تخلیه نمی شود، همچنین خروج ادرار با سرعت بیشتری انجام می شود؛ در این حالت همیشه مقداری ادرار که حاوی املاح معدنی سنگ ساز، سمی و بلورهای اکسالات و غیره در مثانه کودک باقی می ماند و به مرور می تواند باعث ایجاد التهاب در مثانه، عفونت ادراری و یا سنگ مثانه در ا شود. مشکلات مثانه در سن رشد باعث افتادگی مثانه، پروستات و حتی عدم کنترل ادرار در بزرگسالی شود.

  • بهداشت ضعیف

چون پسر بچه ها جهت جریان ادرار خود را نمی توانند کنترل کنند، پس ایستاده ادرار کردن باعث می شود ادرار زیادی به اطراف پخش شود و این اتفاق یک تهدید بهداشتی می باشد.

چرا کودکان باید حتما نشسته دستشویی کنند؟

آموزش نشسته ادرار کردن به کودک

برای اینکه کودک خود را از ایستاده ادرار کردن منع کنید باید در سن پوشک گرفتن و آموزش دستشویی رفتن، به او نشسته ادرار کردن را بیاموزید، در ادامه راه کارهای موثر برای این آموزش را بیان می کنیم.

  • اگر کودک تان از بزرگی و حفره سنگ دستشویی می ترسد، می توانید از لگنی استفاده کنید که محافظ ادرار ندارند یا این محافظ قابل برداشتن است. این لگن کوچک به کودک شما کمک می کند که از بزرگی و حفره سنگ دستشویی نترسد.
  • اگر می خواهید به کودک خود یاد بدهید که روی توالت فرنگی بنشیند و ادرار کند اما قد او برای نشستن روی آن کوتاه است، باید از چهارپایه ای برای او تهیه کنید تا به بتواند به راحتی به ارتفاع توالت فرنگی برسد و روی آن بنشیند.
  • باید نحوه دستشویی رفتن و چگونگی استفاده از آن را چندین بار به کودک خود آموزش دهید.
  • به هیچ وجه نباید جلوی کودک خود ایستاده ادرار کنید، زیرا آن ها از والدین خود تقلید می کنند.
  • کودک را به نشسته ادرار کردن، تشویق نمایید و به تلاش او برای دستشویی رفتنش پاداش دهید.
  • شما نباید کودک را سرزنش کنید، فقط هر چند بار که لازم است روش درست ادرار کردن را به او یادآور شوید.
  • اگر کودک شما به نشسته ادرار کردن تمایلی ندارد، نباید او را به این کار مجبور کنید، فقط آموزش را چند هفته کنار بگذارید و دوباره شروع کنید.
  • اگر کودک شما می تواند معنی تنبیه کردن را درک کند، می توانید به ازای هر بار ایستاده ادرار کردن کودک، او را از یکی از فعالیت های خوشایندش محروم کنید.

پیشنهاد مشاور: کودکی با اعتماد به نفس بالا

اگر استفاده از روش های بالا جوابگو نبود، بهتر است از یک مشاور کودک راهنمایی بگیرید.

حکم شرعی ایستاده ادرار کردن

از نظر شرعی نیز ایستاده ادرار کردن مکروه است و احادیث زیادی از ائمه این کار را نهی کرده است. برخی از این احادیث را در زیر بیان می کنیم که به شما کمک می کند در این مورد تصمیم بهتری بگیرید.

چرا کودکان باید حتما نشسته دستشویی کنند؟

حضرت محمد(ص) در این زمینه فرموده اند:

الْبَوْلُ قَائِماً مِنْ غَیرِ عِلَّهٍ مِنَ الْجَفَاءِ وَ الِاسْتِنْجَاءُ بِالْیمِینِ مِنَ الْجَفَاء

ایستاده ادرار کردن بدون علت (وجود بیماری) از ستمگری بوده و تطهیر نمودن غائط با دست راست از ستمگری است.(لایحضره الفقیه، جلد ‏۱، صفحه ۲۷)

امام علی (ع) در این زمینه فرموده اند:

نَهَی رَسُولُ اللَّهِ (ص) أَنْ یطَمِّحَ الرَّجُلُ بِبَوْلِهِ مِنَ السَّطْحِ فِی الْهَوَاءِ.

حضرت رسول (ص) حالت ایستاده ادرار کردن مرد در هواست را نهی کرده است.(الجعفریات (الأشعثیات)؛ ص۱۳)

نویسنده: “کودکانه”

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *