گریه های کودک

۱۱ دلایل گریه کودک | تمامی دلایل را پیش از خطر بررسی کنید

دلایل گریه کودک و علت گریه کودک در شب نگران کننده و شاید آزاردهنده باشد. گریه مداوم می تواند دلایل مختلفی داشته باشد که در ادامه به آن ها اشاره شده است.

کودکان نوپا، بیشتر به این دلیل گریه می کنند که سعی می کنند احساسات خود را کشف کنند. به نظر می رسد آن ها بسیار سرسخت و منفی باف هستند و کلمه مورد علاقه آنها “نه” است.

آن ها با مشاهده رفتار والدین به مرور یاد می گیرند که اگر به آنها نه گفته شود و گریه کنند به آنچه می خواهند می رسند. بنابراین ابتدا باید به رفتار خودتان دقت کنید تا دلایل گریه کودک را درک کنید.

۱. مشکلات حسی

کودکان نمی توانند احساسات خود را به خوبی بیان کنند، حتی بزرگسالان نیز ممکن است این مشکل را داشته باشند حتما برای شما پیش آمده است که احساسی داشته اید که با کلمات نمی توانسته اید آن را بیان کنید، همین عدم توانایی جزو دلایل گریه کودک می باشد. کودکان به سادگی با نور، صدا، بو و محرک ها اذیت می شوند اما نمی توانند آن را با کلمات بیان کنند و همین باعث گریه مدرسه می شود.

این دلیل باعث گریه بسیاری از کودکان در مدرسه نیز می شود زیرا نمی توانند محیط را کنترل کنند و این باعث می شود که گریه کنند.

دلایل گریه کودک

۲. خستگی بیش از اندازه | دلایل گریه کودک

اگر از کودک خود می خواهید کفشش را بپوشد یا غذا بخورد اما با گریه و عصبانیت شدید کودک مواجه می شوید احتمالا کودک شما خسته است، در حقیقت خستگی یکی از دلایل اصلی گریه و عصبانیت کودک می باشد. برای مقابله با این مشکل برنامه خواب تقریبا منظمی ایجاد کرده و سعی کنید به آن پای بند باشید.

خمیازه، مالیدن چشم، دراز شدن، ناتوانی در باز کردن چشم ها یا یک سری رفتار خاص ممکن است نشانه خواب کودک شما باشد.

۳. گرسنگی از دلایل گریه کودک

یکی دیگر از اصلی ترین دلایل ناراحتی و گریه حتی در بزرگسالان نیز گرسنگی می باشد، اگر کودک شما تازه از خواب بیدار شده یا مدتی است که چیزی نخورده است و احساس می کنید به مرور عصبی می شود بهترین کار این است که خوراکی درست کنید.

۴. استرس 

کودکان در سنین بالا تر ممکن است استرس زیادی را تجربه کنند و همین دلایل گریه کودک می باشد، شاید باور آن برای شما مشکل باشد اما کودکان بیش تر از چیزی که فکر می کنید درگیر استرس می شوند. تنظیم برنامه برای انجام فعالیت هایی مثل گیتار زدن، نقاشی و کارهای دیگر استرس بگیرند. علاوه بر این کودکان بسیار به والدین خود نگاه می کنند و همین باعث می شود استرس آن ها را از پرداخت قبوض، نقل مکان، مشکلات زناشویی و حتی اخبار درک کنند.

سعی کنید با ورزش یا راهکارهای کنترل استرس، اضطراب خود را مدیریت کرده و آن را به کودک خود منتقل نکنید، کودکان نمی توانند حجم استرس زیاد را کنترل کنند و همین جزو دلایل گریه کودک می باشد.

۵. جلب توجه، دلایل گریه کودک

از مهم ترین دلایل گریه کودک می توان به جلب توجه والدین اشاره کرد، حتما دقت کرده اید که وقتی به اتاق دیگری می روید یا کار دیگری انجام می دهید کودک برای جلب توجه شما گریه می کند.

در این شرایط به کودک خود نشان دهید که با گریه نمی توانند توجه کسب کنند به طور مثال از برقراری تماس چشمی با آن ها خودداری کنید و به مرور به آن ها یاد دهید که با کلمات محبت آمیز با شما حرف بزنند تا به آن ها توجه کنید.

۶. کمبود مهارت ارتباطی

کودکان اغلب نمی توانند حرف های خود را واضح بیان کنند، آن ها خواسته های خود را نمی توانند در قالب کلمات بیان کنند و همین باعث می شود که عصبی شوند یا گریه کنند می توانید به آن ها راه هایی یاد دهید که احساسات خود را با کلمات یا حتی زیان بدن یا اشاره بیان کنند.

۷. مشکلات سلامتی

اگر گریه کودکان با توجه به مسائلی که گفته شد بی دلیل می باشد به احتمال زیاد از برخی مشکلات مربوط به سلامتی رنج می برد که هنوز تشخیص داده نشده است. به همین دلیل لازم است که فوراً با پزشک تماس بگیرید.

دلایل گریه کودک

علت گریه کودک در شب

۱.وحشت شبانه

وحشت شبانه نادر است اما باعث گریه کودک در شب می شود و فقط ۳ تا ۶ درصد از بچه های ۴ تا ۱۲ ساله را تحت تاثیر قرار می دهد. برخلاف کابوس، وقتی وحشت شبانه تمام شد، کودک به سرعت به خواب می رود و آن را به خاطر نمی آورد. وحشت شبانه معمولاً دلیلی برای نگرانی یا نشانه ای از یک موضوع پزشکی عمیق تر نیست. نشانه های وحشت شبانه شامل موارد زیر می باشد:

  • به طور ناگهانی در رختخواب می نشینند
  • فریاد می زنند
  • سریعتر نفس می کشند
  • ضربان قلب سریع تر
  • تعریق
  • گریه کردن 
  • به سختی بیدار می شود
  • روز بعد هیچ خاطره ای از آن ندارند.

۲. کابوس، علت گریه کودک در شب

کابوس از علت گریه کودک در شب می باشد و از دو سالگی شروع می شود. علائم کابوس شامل موارد زیر می باشد:

  • کودک در شب های بعدی از ترس کابوس در به خواب رفتن مشکل دارد.
  • شاید کودک دوست داشته باشد در مورد کابوس صحبت کند تا آرام تر شود.
  • کابوس ها ممکن است مشکلات درونی را منعکس کنند.
  • با گریه و ترس از خواب بیدار می شود.
  • در بخواب رفتن دوباره مشکل دارد.

بازی های ویدئویی خشن، فیلم حتی برخی از کارتون ها ممکن است باعث ایجاد کابوس شود مشاهده هرگونه فیلمی را دو ساعت قبل از خواب ممنوع کرده و سعی کنید داستان های آرامش بخش قبل از خواب بخوانید. بسیاری از کودکان در سنین مدرسه از تکالیف، درس یا محیط مدرسه وحشت دارند و همین باعث کابوس آن ها می شود بنابراین سعی کنید استرس آن ها را به حداقل برسانید.

گریه بچه برای گوشی ، دلایل گریه کودک

بسیاری از والدین بیان می کنند که گریه بچه برای گوشی می باشد و هنگامی که آن ها را از تلفن جدا می کنند کودکشان شروع به گریه می کند، دلیل آن اغلب جذاب بودن و پیچیده بودن دستگاه می باشد با کارهای زیر می توانید این وابسنگی را کاهش دهید.

  • اطمینان حاصل کنید که آنچه کودک شما در گوشی نگاه می کند ناهنجار و نامناسب نمی باشد و آموزشی می باشد.
  • بین برنامه ها و دنیای واقعی ارتباط برقرار کنید و گریه بچه برای گوشی را کاهش دهید.
  • فعالیت های جذابی فراهم کنید تا به همان اندازه ای که از گوشی استفاده می کنند گردش نیز کنند.
  • به یاد داشته باشید که گوشی فرصتی برای یادگیری فراهم می کنند.
  • ساعت های مشخصی را برای گوشی اختصاص دهید و خارج از این ساعات به او گوشی ندهید.
  • مصرف شخصی خود را نیز کم تر کنید تا کودکتان کم تر گوشی را دست شما ببیند.

گریه کودک در جمع

اگر کودک شما در جمع گریه می کند سعی کنید موارد زیر را انجام دهید و با او برخورد تندی نداشته باشید، این کار باعث می شود گریه او شدت بگیرد. صدای گریه کودک می تواند شما را عصبی کند به خصوص دیدن قضاوت و نگاه دیگران اذیت کننده می باشد اما سعی کنید بر خودتان مسلط باشید اگر عصبی بشوید همه چیز بدتر می شود و دیگر نمی توانید موقعیت را کنترل کند.

  • با کودکتان تماس چشمی برقرار کنید
  • او را در آغوش بگیرید یا پشتش را بمالید.
  • با صدایی آرامبخش با او حرف بزنید.
  • به او نگویید « آرام باش» « گریه نکن» « ساکت باش»
  • به او بگویید « چه شده؟» « دوست داری بگی چرا گریه می کنی؟»
  • برای مشکلات آماده باشید ( همیشه خوراکی، اسباب بازی و لوازم مورد نیاز را همراه خود داشته باشید)
  • وانمود کنید که در خانه هستید
  • تمرکز او را تغییر دهید ( شاید عجیب باشد ولی از او بخواهید بر روی چشم، ناف، دست یا پا خود تمرکز کند)

دلایل گریه کودک

علت گریه زیاد کودک ۳ ساله

کودکان سه ساله ممکن است به دلایل متفاوتی گریه کنند که در ادامه به این دلایل به طور خلاصه پرداخته شده است.

هر چه کودک شما اعتماد به نفس و امنیت بیشتری داشته باشد، احتمالاً مستقل تر خواهد بود. شما با تشویق آن ها به رفتار بالغ تر به آن ها کمک کنید تا این احساسات مثبت را ایجاد کنند. به طور مداوم محدودیت های معقولی را تعیین کنید که به آن ها امکان می دهد کنجکاوی خود را بکار ببندند، اما روی رفتار خطرناک یا ضد اجتماعی آن ها خط بکشید. این کار به آن ها کمک می کند سریع تر متوجه شوند چه چیزی معقول و چه چیزی غیرمعقول است.

۱. اضطراب جدایی، دلایل گریه کودک

اگر او را پیش دوستان یا پرستار بگذارید ممکن است عصبانی شوند، پنهان شوند، ناله یا گریه کنند، حتی ممکن است جیغ کشیده و از رفتن و ترک خانه ممانعت کنند.

۲. تمایل به امتحان چیزهای جدید

آیا وقتی کودکتان پیش شماست می افتد، گاز می گیرد یا بداخلاقی می کند ولی وقتی پیش پرستار است مودب و مهربان است؟ ناراحت نباشید فرزند شما می داند که شما او را نجات خواهید داد و او را دعوا نخواهید کرد به همین دلیل دوست دارد در کنار شما چیزهای جدید را امتحان کند و احساس امنیت می کند همین باعث می شود که کنجکاو تر شود، بیش تر رفتارهای غیرقابل پیشبینی و جزو دلایل گریه کودک می باشد.

نویسنده: “کودکانه” سایت کودک و نوجوان

منبع: ۷Reasons Your Child May Be Crying

سوالات متداول

۱ - آیا طبیعی است که یک بچه بی دلیل گریه کند؟

بچه ها تا زمانی که در دبیرستان هستند قادر به تفکر انتزاعی نیستند. گاهی اوقات، آن ها بدون اینکه بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند یا حتی دلیل آن را بدانند، احساساتی را تجربه می کنند که نمی توانند آن را در قالب کلمات بیان کنند.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *