نکاتی برای افزایش عزت نفس کودکان

نکاتی برای افزایش عزت نفس کودکان

راه های ساده برای تقویت عزت نفس فرزندتان:

حس مثبت یکی از بزرگترین هدیه هایی است که شما می‌توانید به فرزندتان بدهید؛ بچه ها با عزت نفس بالاتر احساس مهر ومحبت و شایستگی و خوشحالی می‌کنند. برای کمک به ساختن احساس مثبت فرزندانتان (مثل اینکه او بزرگ شده است) این باید ها ونباید هارا درنظر بگیرید:
به فرزندانتان قدرت انتخاب دهید:

قدرت انتخاب دادن به بچه ها بدون مسولیت تعیین کردن در نقطه ای که قبلا بوسیله ی شما انتخاب شده است کاری می‌کندکه آنها احساس صاحب اختیاری بکنندبرای مثال: در صبحانه شما به فرزندانتان قدرت انتخاب بین تخم مرغ یا نان را پیشنهاد بدهید؛یاد گرفتن برای انتخاب کردن مهم است، انتخاب های ساده  در زمانی که فرزند شما جوان است کمک خواهد کرد تا فرزندتان برای انتخاب های سخت بیشتری که در آینده با انها روبرو خواهد شد آماده شود.

مطالب مرتبط:

بازی ها: تقویت اعتماد به نفس

کمک به کودک برای ایجاد احساس خوب و عزت نفس
همه کار برای او انجام ندهید:

صبور باشید واجازه بدهید کارهایش را خودش انجام بدهد,برای مثالبا وجود اینکه اگر لباس اورا بپوشانید ممکن است سریع تر و راحت ترباشد اما اجازه دهید این کار را خودش انجام دهدوکمک کنید که مهارت های زندگی را یاد بگیرد هرچقدر اوبا چالش های تازه روبرو شود کفایت واعتمادبه نفس بیشتری رااحساس می‌کند.
به اواجازه دهیدبداند که هیچکس عالی نیست: توضیح دهید که هیچکس انتظار ندارد که چگونه باشد. روشی که شما عکس العمل نشان می دهید به اشتباهات فرزندانتان وناامیدی روشی است که او عمل می کند.
تعارف های غیر طبیعی را پیشنهاد ندهید:

بچه ها دریافتن غیر صمیمی بودن تعارف هاوتعریف های بی اساس ماهر هستند،اماخاص باشیددر تعریف کردن تا تعریف از بچه هابا کلمات شما تو خالی نباشند.برای مثال: بجای اینکه کمترین عکس العمل را درمقابل نقاشی بچه هایتان نشان دهیدو او خیلی خوب است،توبهترین هنرمنددرجهان هستی وکلمات شبیه این ……
کار های روزمره خانواده را مناسب با سنش به او واگذار کنید. به بچه ها برای وظایفی مانند:چیدن میز،خشک شویی… بدهید. آنها احساس رقابت وکنترل مهارت حل مسئله را افزایش می‌دهند.
قیاس ها را بین فرزندانتان ترسیم نکنید. بجای ان قدردانی کنید از هویت(فردیت)هرکدام ازآنها و هدیه های مخصوص بدهید.
نام بچه ها را صدا نزنید یا نیشخند نزنید برای گفتن یک مطلب.هرگز احساسات فرزندانتان را تحقیر نکنید.وقتی عصبانی می‌شوید یک استراحت کوتاه بکنید بنابراین چیزی نگویید که بعدا پشیمون شویدوبه یاد داشته باشید که شما می‌توانید فعالیت های بچه هارادوست نداشته باشید بدون اینکه خودآنهارا دوست نداشته باشید، حواستان باشد که تفاوت را به فرزندانتان بصورت واضح توضیح می‌دهید.

منبع:کانون مشاوران ایران

۳ دیدگاه ها

  1. hawre
    سلام پسر دو ساله ای دارم که در خانه خیلی بازی میکنه و شیطنت میکنه ولی وقتی بیرون میریم خیلی ساکت میسینه و با بچه ها بازی نمیکنه وقتی کسی باهاش شوخی میکنه زود گریه میکنه و منم شاغلم از صبح تا غروب سرکارم.چکار کم پسرم از این حالت بیرون بیاد؟
    پاسخ تیر 18, 1396 at 4:20 ق.ظ
    • روانشناس کودک
      با سلام. ممکنه کودک شما کمی اضطراب غریبه داشته باشد که با توجه به سن وی تقریبا طبیعی است. باید روی اعتماد به نفس کودک کار کنید. اگر مادری هستید که زیاد نقاط ضعف کودک را می بینید و به وی گوشزد می کنید و یا روش های تنبیهی زیاد استفاده می کنید باید این رفتارها رو کم کنید. سعی کنید مدام روی تشویق های کلامی خود کار کنید. و تمامی نقاط مثبت کودک را تشویق کنید. هم چنین در طی بازی و ها و فعالیت های خانه بازی های نمایشی اجتماعی انجام دهید. برای اشنایی بیشتر با این بازی ها بر روی لینک زیر کلیک کنید: بازی های نمایشی اجتماعی
      پاسخ تیر 24, 1396 at 4:18 ب.ظ
  2. حسنا
    اعتماد به نفس پسرم که 5 سالشه خیلی کمه.دوست نداره تنهایی جایی بره با اینکه زورش زیاده نمیتونه از حقش دفاع کنه/
    پاسخ شهریور 13, 1396 at 5:32 ب.ظ

گفت و گو با مشاور کودک و نوجوان