علائم بلوغ در دختران

علائم بلوغ در دختران

علائم بلوغ در دختران، علائم پایان بلوغ در دختر، بلوغ دختر از چه سنی شروع میشود؟ برای پاسخ به این سوالات این مقاله را از دست ندهید. بلوغ یک مرحله گذران بین دوران کودکی و دوران بزرگسالی است، و از ۳ بخش تشکیل شده است:

  1. بلوغ عاطفی
  2. بلوغ اجتماعی
  3. بلوغ جسمی (که بلوغ جنسی هم گفته می شود)

 

بلوغ دختر از چه سنی شروع میشود

بلوغ طبیعی زمانی است که بدن کودکان شروع به رشد کرده و به بدن بزرگسالان جوان تبدیل می شود. دختران معمولاً بین ۸ تا ۱۳ سالگی دوره بلوغ را طی می کنند. هنگامی که دختر شما شروع به بلوغ می کند، غدد جنسی (تخمدان ها) و غدد فوق کلیوی (غده هایی که در بالای کلیه ها قرار دارند) هورمون ترشح می کنند.

این هورمون ها اولین نشانه های بلوغ را ایجاد می کنند که عبارتند از رشد سینه، بوی بد بدن، موهای زیر بغل، موهای ناحیه تناسلی و آکنه (جوش).

علائم بلوغ جنسی نوجوانان

بلوغ جنسی در واقع دورانی است که صفات ثانویه جنسی تکامل پیدا می کنند و توانایی تولید مثل در فرد بوجود می آید.

در این دوران نوجوان وارد حیات عاطفی خود می شود و با رشد جنسی، احساس بی ثباتی و عدم امنیت در نوجوان ایجاد می شود و اتفاقاتی که در این دوران می افتد هم خود نوجوان و هم والدین را نیز درگیر می کند.

در دوران بلوغ جنسی تغییرات ظاهری در نوجوان ایجاد می شود.

از آن جایی که این تغییرات ممکن است در جهت نا زیبایی نوجوان باشد، باعث می شود حساسیت نوجوان روی بلوغ جسمی بیشتر از بلوغ عاطفی و بلوغ اجتماعی باشد.

علائم بلوغ در دختران

شروع بلوغ در کشورها و مناطق مختلف، متفاوت است و علائم بلوغ در دختران در هر شرایطی متفاوت می باشد.

این تفاوت به عواملی مانند: نوع تغذیه فرد، موقعیت جغرافیایی، عوامل وراثتی و قومی، عوامل اجتماعی و شرایط جسمی نوجوان بستگی دارد.

مثلا در کشور ما در جنوب کشور به دلیل گرم تر بودن آب و هوا بلوغ دختران نسبت به غرب کشور که مناطق سرد و کوهستانی هستند زودتر اتفاق می افتد و علائم بلوغ در دختران را به صورت متفاوت تجربه می کنند.

دختران نوجوانی با اضافه وزن یا بی اشتهایی عصبی نسبت به هم سن های خود بلوغ جنسی را زودتر تجربه می کنند و علائم بلوغ در دختران را به صورت متفاوت و کمی شدید تر تجربه می کنند.

بین متخصصان درباره سن بلوغ همچنان اختلاف نظرهایی وجود دارد ولی می توان گفت که به طور معمول بلوغ دختران بین سنین ۱۶-۹ سالگی اتفاق می افتد.

بلوغ، نشانه ها و رفتارهای جنسی در دختران نوجوان

علائم

علائم بلوغ در دختران شدت متفاوتی دارد و در زمان های مختلفی بروز پیدا می کند بنابراین آگاهی از علائم زیر می تواند به شما کمک کند، بهتراست از قبل این علائم را به فرزند خود بگویید تا خود را برای آن آماده کند:

  • رشد و حساس شدن سینه ها. در مرحله اول، رشد سینه با ظاهر شدن سینه کوچک شروع می شود. ممکن است ۲ سال دیگر طول بکشد تا سینه های او به طور کامل رشد کنند.
  • در طول فعالیت بدنی بیشتر عرق می کنند.
  • ممکن است جوش هایی ظاهر شوند.
  • دختران همچنین افزایش قد و وزن را تجربه خواهند کرد.
  • دخترها ممکن است متوجه شود که بازوها، ران ها، باسن و قسمت بالای کمرش پرتر و پهن تر شده اند. در نهایت اولین قاعدگی او شروع می شود.
  • گرفتگی عضلات، سردرد، سرگیجه یا اسهال هنگام قاعدگی.
  • رشد مو های ثانویه. رشد مو در بازو، پا، زیر بغل و ناحیه شرمگاهی شروع خواهد شد.
  • شروع سیکل های ماهانه
  • تغییرات خلقی ناشی از تغییرات هورمونی است.
  • تخمدان ها بزرگتر می شوند و تولید هورمون ها آغاز می شود.
  • رشد سریع قدی تا قبل از عادت ماهانه
  • بعد از شروع عادت‌ ماهانه روند رشد قد، کند می شود.

دختران نوجوان احتمالاً در مورد تغییراتی که تجربه می کنند سؤالات زیادی خواهند داشت. آن ها ممکن است درک نکنند که دوره قاعدگی آن ها چیست و چرا اتفاق می افتد.

همچنین برای دختران نوجوان مهم است که از تغییراتی که در بدن خود انتظار دارند آگاه باشند. دختران باید بتوانند سوال بپرسند و تجربیات خود را به اشتراک بگذارند تا گذار سالمی به زنانگی داشته باشند.

علائم پایان بلوغ در دختر

هنگامی که دختران به بلوغ جسمی می رسند. موهای ناحیه تناسلی ممکن است تا ران‌هایشان امتداد پیدا کند و برخی از دختران ممکن است یک خط مو تا ناف داشته باشند. بیشتر دختران در سن ۱۶ سالگی به اوج قد خود می رسند، اما برخی ممکن است تا ۲۰ سالگی به رشد قد خود ادامه دهند.

بدن دختران تا پایان بلوغ انحنای بیشتری پیدا می کند. دختران همچنین دارای ترشحات واژن هستند و شروع به مرحله قاعدگی می کنند. قاعدگی همچنین به این معنی است که دختران باید یاد بگیرند که چگونه از نوارهای بهداشتی استفاده کنند.

پیشنهاد مشاور: اختلالات خوردن در نوجوانان

بلوغ دیر رس

اگر دختر خانمی به سن ۱۳ سالگی برسد و صفات ثانویه جنسی به صورت رشد سینه ها و رشد موهای ثانویه اتفاق نیفتد غیر طبیعی است و یا اگر دختر خانمی به سن ۱۶ سالگی برسد و سیکل قاعدگی در او ایجاد نشده باشد نیاز به بررسی دارد.

همه این موادر نشان دهنده تاخیر بلوغ هستند که به آن بلوغ دیر رس گویند.

بلوغ زود رس

بلوغ زود رس زمانی اتفاق می افتد که علائم بلوغ قبل از ۷ سالگی شروع شود. این می تواند طبیعی باشد، اما ممکن است نیاز به ارزیابی توسط متخصص غدد اطفال (پزشک هورمونی) داشته باشد تا درمان های لازم به موقع  شروع شود.

بلوغ زودرس در دختران اثرات منفی طولانی مدتی را روی ذهن آن ها می گذارد و در بیشتر موارد دچار افسردگی، اضطراب و آشفتگی می شوند.

همچنین احتمال سوء مصرف مواد و یا خطر برقراری روابط جنسی زود هنگام در دخترانی که دچار بلوغ زودرس می شوند وجود دارد.

به طور کلی مادران در این دوران خیلی باید مراقب فرزندان خود باشند و نیاز است که از نظر نوع کیفیت تغذیه، چاقی و لاغری و …فرزندان بیشتر مراقب باشند تا بلوغ در سنین نرمال خود اتفاق بیوفتد.

طرز برخورد با دختر در سن بلوغ

در کشور ما به دلیل این که خیلی از خانواده حیا و شرم می کنند سعی می کنند کمتر درمورد بلوغ جنسی فرزندشان با او صحبت کنند و فکر میکنند با صحبت کردن در این مورد باعث از بین رفتن حریم بین خودشان و فرزندشان می شوند.

این در حالی است که خانواده ها باید بدانند، بحث رشد جنسی در نوجوانان یک بحث بسیار مهم است زیرا بلوغ جنسی مقدمه ای بر یک رابطه زناشویی طبیعی در آینده است.

خانواده باید سن بلوغ جنسی فرزند خود را در نظر بگیرند و متناسب با سن و درک فرزند خود، آن ها را راهنمایی کنند. غفلت در این مورد ممکن است آینده زناشویی، آینده باروری و سلامت روحی و جسمی او را به خطر اندازد.

پیشنهاد مشاور: اختلال هویت جنسی در کودکان

علائم بلوغ در دختران

صحبت در مورد علائم بلوغ

  • برای دختران بهتر است از سن ۹ سالگی مادر خیلی صمیمانه برای او توضیح دهد و بگوید در این سن ممکن است در لباس زیر خود چند قطره خون و یا بیشترببینی، اگر چنین اتفاقی افتاد اصلا نباید بترسی و نگران بشی، این خون درواقع به علت شروع عادت های ماهیانه توست و هر ماه قرار است این اتفاق برای تو بیوفتد.
  • به دختر خود این نکته را یاد آوری کنید که این اتفاق اصلا نشانه بدی نیست بلکه نشانه سلامتی توست، در واقع تو خانم و بالغ شده ای.
  • به او بهداشت فردی و استفاده از پد های بهداشتی را آموزش دهید تا با آرامش بیشتری این دوران را سپری کند.
  • از نظر اتفاقات روحی و جسمی این دوران را برای دختر خود توضیح دهید، که ممکن است دل درد یا کمر درد داشته باشی و به علت تغییر هورمونی که اتفاق می افتد ممکن است عصبانی، ناراحت و بی حوصله شوی.

همه این آگاهی ها باعث می شود که دختر شما بداند که تنها نیست و مادرش نیز در این حالت مانند اوست و مهم تر از همه چون این آگاهی از طرف شما به او داده شده احساس راحتی و اطمینان با شما پیدا می کند وخیلی از مسائلش را به شما خواهد گفت به جای این که از دوستان خود و یا افراد دیگر بپرسد که این کار باعث گمراهی بیشتر او می شود و در مواردی نتیجه خوبی نخواهد داشت.

اهمیت آموزش های جنسی

اگر به دختران خود‌ آموزش های لازم در مورد سکس در نوجوانان را ندهیم احتمال انحرافات اخلاقی و ناهنجاری های اجتماعی افزایش می یابد.

آموزش جنسی نوجوان دخترمان باعث می شود که او بتواند غریزه جنسی خود را بشناسد و آن را کنترل کند، آموزش باید در سنین مناسب انجام شود قبل از بلوغ و اوایل آن تا نوجوان بتواند زمان کافی برای شناختن آن را داشته باشد.

آگاه کردن به موقع دختران باعث اعتماد به نفس و عزت نفس آن ها می شود، بنابراین پیش از بلوغ در مورد علائم بلوغ در دختران با او صحبت کنید.

ارتباط بلوغ جنسی و عاطفی

دختران در دوران بلوغ به سمت جنس مخالف خود کشیده می شوند، آغاز بلوغ علاقه به جنس مخالف به عنوان علائم بلوغ در دختران ظاهر می شود.

این کشش به سمت جنس مخالف برآیند بیداری میل جنسی و رشد عاطفی بوده و از علائم بلوغ در دختران است که باعث می شود دختران بدون اطلاع والدین و یا با اطلاع آن ها با جنس مخالف خود ارتباط برقرار کنند.

همین امر باعث می شود که دختران نوجوان وارد گرداب ناراحتی های عاطفی، بحث های خانوادگی، افت درسی و مشکلات اخلاقی و اجتماعی شوند.

از نظر روانشناختی این گونه روابط سالم نبوده و درواقع نوجوان باید یاد بگیرد که برای رسیدن به آسایش و شادمانی بر رفتار جنسی نوجوانان تسلط داشته باشند.

گاهی نوجوان هنوز کنار آمدن با میل جنسی خود را یاد نگرفته و از روی سادگی و بی تجربگی وارد این روبط می شود که خطر هایی نظیر تجاوز جنسی را در بر دارد.

در این مورد نیز آموزش صحبت کردن با دختر نوجوانمان و سعی در درک و همدلی با آن و دادن آگاهی های لازم می تواند کمک زیادی به ما و فرزندمان بکند، برای این منظور بالا بردن آگاهی خودمان در جهت کمک به فرزندمان از اهمیت بالایی برخوردار است.

نویسنده: محسن دادخواه

سوالات متداول

۱ - بلوغ چه زمانی تمام می شود؟

بلوغ فرآیندی است که برای چندین سال طول می کشد. اکثر دختران تا سن ۱۴ سالگی بلوغ را به پایان می‌رسانند، در حالی که بیشتر پسرها در سن ۱۵ یا ۱۶ سالگی بلوغ را به پایان می‌رسانند.

18 پاسخ
  1. Minamon
    Minamon گفته:

    سلام. وقتی یکی عاشق بشع دیگه هیچ چیزی جلو دارش نیست خودتون قطعا میدونین عشق چیه
    و وابسته شدنو به همراه داره
    باید چکار کنیم و چه روشی رو ادامه بدیم و انتخاب کنیم که نابود نشیم‌ که بتونیم یکم بیخیال باشیم چکار کنیم طرف مقابل دوستمون داشته باشه

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما مینا جان
      ببین عزیزم در این موراد نیاز هست که فرد در اول خودش را از نشر شرایط سنی و رشدی و هدفش از این ارتباط و توقعاتی که دارد بهتر بشناسد و در کنار آن توجه داشته باشد که دوست داشتن و عشق به معنای در معرض آسیب خود را قرار دادن نمی باشد .
      عشق و دوست داشتن برای هردو طرف باید سازندگی داشته باشد به این معنا که بجای وابستگی که آسیب زا می باشد دلبستگی که سازندگی دارد قرار گیرد .
      بهتر است در این مسیر سعی کنید که توقعات ، دیدگاها ، هدف از رابطه و مواردی که در بالا اشاره شد رعایت شود تا از آسیب های احتمالی جلوگیری شود.

      پاسخ
  2. سمانه
    سمانه گفته:

    سلام من دوتا دختر ۱۰ و ۱۴ ساله دارم دختر بزرگم بسیار آروم و بدون اذیت و حرف گوش کن بود الان متاسفانه یه وقتایی رو حرفم حرف میزنه بیشتر از دوستاش حرف شنوی داره البته همانطور اروم و اذیتشم کمه ولی یه وقتایی نافرمانی میکنه و دختر کوچیکم کلن خودشه لجبار سرتق بازی گوش حرف گوش نمیده همش میخواد بره بیرون بازی کنه با اینکه ۱۰ سالشه همش در گیر بازی اسلایم و چالش غذا و اینجور چیزاس جبنب و جوشش خیلی زیاده هوشش عالیه ولی اهل درس نیست اهمیت نمیده بزور باید وادارش کنم یه وقتایی هم بی اجازه دست به هر چیزی میزنه حتی اگه خونه کسی باشیم البته بعدش به خواهرش میگه ترو خدا کمکم کنید دیگه نمیدونم چطوری باهاش رفتار کنم البته این رفتارا رو مدیون دوست گرامیشون هستم حتی تو ۸ سالگی سیگار هم کشیده و من نمیتونم از این دوستش جداش کنم خواهش میکنم کمکم کنید و در پایان دو تا دخترام به نماز اهمیت نمیدن و کوچیکه کلن حجاب براش مهم نیست ولی بزرگه حجابش خوبه ولی نماز اصلن نمیخونه

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلبام به شما سمانه جان
      نگرانی شما برای فرزندانتان قابل درک هست اما دقت کنید که اگر فرزند شما دائم بخواهد به شما چشم بگوید و یا دائم برای کارهای خود از شما اجازه بگیرد و تابع بی چون و چرای شما باشد در این حالت باید بیشتر نگران شد چون وابستگی و رشد ممکن است دچار مشکل شود در صورتی که فرزندان شما می توانند به عنوان افرادی مستقل از شما نیازها و احساسات متفاوتی از شما را تجربه کنند و در این مسیر اجبار می تواند باعث جبهه گیری بیشتری در آنها شود پس بهتر است در احترام به احساسات و نیازهای آنها پیش بروید فرزند اول شما وارد دوران نوجوانی شده است و استقلال بیشتری را می طلبد و می خواهد که این استقلال مورد احترام از سمت شما قرار گیرد پس بهتر است سعی کنید که در مسیر تعاملی و بدون سرزنش کردن و یا استفاده از قدرت خود پیش بروید و اجازه بدهید او احساسات و نیازهای خود را بدون ترس از سرزنش و یا از دست دادن شما بیان کند تا بتوانید در مسیر تعاملی بهتری این مسیر رشدی طی شود .
      اما در مورد فرزند دومتان او نیز کم کم وارد پروسه نوجوانی می شود و ممکن است رفتارهای استقلال طلبانه بیشتری نشان بدهد اما در مورد اینکه او به سمت چه مواردی گرایش دارد بیشتر این آموزش و علایق از سمت دوستان و خانواده تقویت می شود و در این مسیر اگر فکر می کنید که روابط دوستی نامناسبی دارد در احترام به او بهتر است این روابط را مدیریت کنید و سعی کنید که با ایجاد فضاهای مناسب تر محیط های جدید و روابط دوستی مناسب شرایط بهتر رشدی را ایجاد کنید تا او نیز بتواند مسیر رشدی بهتری را تجربه کند .
      در مورد بیرون رفتن از خانه نیز با سرگرمی های جدیدی که به آن علاقه دارد این موراد کاهش پیدا می کند در کنار اینکه شما می توانید در احترام به او باهم در مورد آسیب های بیرون رفتن از منزل باهم صحبت کنید و در احترام به او بیان کنید که در صورت بیرون رفتن بدون اجازه مثلا یک هفته پول تو جیبی به او تعلق نمی گیرد و در این مسیر بهتر است اگر قرار است با دوستانش نیز بازی کند در تایم مشخصی آنها را به منزل دعوت کند.
      در مورد پوشش و مذهب نیز بهتر است سعی کنید که به آنها فرصت بیشتری بدهید چون آنها با وارد شدن به دوران نوجوانی برای رسیدن به هویت کامل ممکن است تغییرات زیادی کنند و در این مسیر شما اگر می خواهید به آنها کمک کنید بهتر است به آنها فرصت شناخت بدهید در کنار اینکه در کنار آنها باشید تا هویت کامل را کسب کنند در کنار اینکه خودتان به عنوان یک الگو در این مسیر پیش بروید .

      پاسخ
  3. مهدی
    مهدی گفته:

    سلام خسته نباشید. پسر من ۷ سالشه هیچ گونه مشگل شب اداری یا دستشویی رفتن نداره ولی جدیدآ متوجه شدم تو خونه ادار میکنه در حالی که دستشویی خیلی نزدیک ودم دسته .چند بار تنبیهش کردم قول داده تکرار نکنه ولی چند روز بعدش دوباره متوجه میشم این کار رو تکرار کرده.بخاطر این مشگل من و همسرم خیلی عصبی شدیم ونمیدونیم چطور باید این مشگل رو حل کنیم . دلیلش رو ازش میپرسیم دلیلی نداره حتی شبا تو خواب بلند میشه میره دستشویی .لطفآ راهنمایی کنید

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما آقا مهدی
      در این مورد حتما فرزندتان حداقل به صورت ناهشیار دلیلی برای این کار دارند در این مسیر بهتر است به صورت حضوری او را به روانشناس ارجاع بدهید تا بتوانیم با او صحبت کنیم تا بتوانیم دلیل این رفتار را شناسایی کنیم و کمک کنیم تا بتوانید شرایط بهتری را تجربه کنید .
      دقت کنید که تنبیه و سرزنش های مکرر می تواند مشکلات بیشتری را ایجاد کند پس بهتر است در احترام به او بیان کنید که این کار شما را عصبی و ناراحت می کند اما از تنبیه بدنی خوداری کنید .
      به عنوان جریمه سعی کنید مثلا دیدن فیلم را برای یک روز قطع کنید و یا یک خوراکی و… اما از تنبیه بدنی خوداری کنید .

      پاسخ
  4. صبا
    صبا گفته:

    سلام وقت بخیر
    دوستم با پسری دوست شده است و باید این رابطه تموم بشه ما توی سنی هستیم که انتخاب رشتمون نزدیکه و اون داره به خودش ضرر میزنه احساسی شده چطوری این رابطه رو کمکش کنم تموم کنه

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما صبا جان
      نگرانی شما برای دوستتان قابل احترام هست اما عزیزم تا زمانی که دوست شما اشتباه بودن مسیر خود را نپذیرند در این مسیر صحبت های شما نیز ممکن است به اشتباه برداشت شود شما در احترام می توانید اگر نظر شما را می خواهند نظرتان را بیان کنید در غیر این صورت بهتر است که از هرگونه دخالت در مسیر رابطه خوداری کنید و سعی کنید که تمرکز خود را بر شرایط درسی و اولویت های خودتان قرار بدهید و در این زمینه شما تنها می توانید به عنوان یک دوست نظرتان را بیان کنید و اولویت ها را به دوستتان یاداوری کنید.

      پاسخ
  5. دلارام
    دلارام گفته:

    سلام خدمت شما.چقدر خوشحالم که میتونم اینجا سوالم رو مطرح کنم و بدون هزینه پاسخ بگیرم. زندگیتان پر از نور و امید
    دختری ۱۲ ساله دارم،بسیار مودب و خوش رفتار.مشکل من باهاش این هست که خیلی سطحی تصمیم میگیره،کمتر به عواقب کار فکر میکنه،خیلی در لحظه زندگی میکنه و در پی خوش گذرانی هست،مثلا تکالیف کلاس زبانش رو به آخرین لحظات موکول میکنه،بیشتر دوست داره بره بیرون،تفریح.البته نه تنهایی.مثلا مسابقه ای شرکت میکنه فقط بخاطر اینکه بره یه شهر دیگه، هدفش آنی و سطحی هست.نتیجه مسابقه براش مهم نیست، به مسافرتی که درکنارش قراره بره فکر میکنه، چی بپوشه، چی برداره…ممنون میشم کمکم کنید‌،خیلی نگرانشم

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما دلارام جان
      نگرانی شما برای فرزندتان قابل احترام هست اما عزیزم در این مسیر دقت کنید که او سبک شخصیتی متفاوت از شما را دارد و علایق و معیارهایش هم می تواند با شما متفاوت باشد و در این مسیر نیاز است که شما ها در کنار راهنمایی او برای مسیری که طی می کند به علایق او احترام بگذارید .
      در هرصورت او تنها ۱۲ سال دارد و قرار نیست که خیلی هدفمند به این مسیر نگاه کند و به مرور با کسب تجربیات زندگی و رشد عقلی و عاطفی و اجتماعی بیشتر می تواند این مسائل را بهتر درک کند و برای آن تصمیم گیری داشته باشید .
      اگر این سبک رفتاری برای او آسیب زا باشد و با افت عملکرد او همراه شده باشد خب نیاز است که با خود او صحبت کنیم اما اگر او مسیر رشد متناسب با سنش را طی می کند در کنار اینکه علایق خاصی هم دارد خب این کاملا قابل احترام هست .
      سعی کنید به او کمک کنید تا برای کارهای خود با برنامه ریزی پیش برود تا بتواند در مسیر رشدی با شناخت اولویت هایی که دارد برای آنها وقت گذاری کند.

      پاسخ
  6. سارا
    سارا گفته:

    سلام دختر ۱۱ ساله ای هستم که چند وقت پیش با یک دختر ۲ سال از خودم بزرگتر دوست شدم.اون خیلی میون دوستاش محبوبه و منم دوست دارم مثل اون باشم دوستای اون همیشه استوری میزارن ولی دوستای من ماهی یکبار بیشتر استوری نمیزارن واقعا ازش خوشم میاد ولی فقط حدود۳۰%با هم صمیمی هستیم در ضمن پدر و مادرم اصلا ایشان رو نمیپسندن ولی من ازش خوشم میاد لطفا بگید چیکار کنم که منم محبوب بشم؟
    پ.ن:اون مثلا وقتی توی کلمه ای ت هست ط مینویسه و وقتی ط هست ت مینویسه.منم سعی کردم اینکار رو بکنم که مثلا محبوب بشم ولی هیچکس صحبتم رو نفهمید.

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما سارا جان
      ببین عزیزم درک میکنم که دوست داری مورد توجه بیشتری قرار گیری اما در اول بهتر است که محبوبیت را برای خودت معنا کنی اینکه دوستان او هرروز پست می گذارند ارتباط زیادی با محبوبیت ندارند خب می توانند زمان بیشتری داشته باشند، حتی زندگی هدفمندی نداشته باشند و تایم زیادی را برای فضای مجازی صرف کنند، از گذاشتن این استوری ها هدفی را دنبال کنند و… اما این موضوع ارتباطی به جذابیت این خانم ندارد اما برای اینکه بتوانی در مسیر الگو برداری خودت بهتر پیش بروی در اول دقت کن که هر فردی شخصیت خاص خودش را دارد پس اینکه این کلمات را با تغییر بنویسی خب ممکن است اصلا برای مخاطب های شما جذاب نباشد در کنار اینکه این یک رفتار ساده است و محبوبیت می تواند در بعد رفتاری و شخصیتی در برخورد این فرد با دیگران باشد اما در این مسیر بهتر است که مقداری با دقت بیشتری پیش بروی و سعی کنی که با شناخت و حتی مشورت با خانواده گام برداری و اینکه بیان می کنی خانواده او را نمی پسندن می تواند یک کمک به شما برای شناخت باشد اینکه چه چیزی باعث می شود فردی که شما او را محبوب می دانید خانواده شما او را نپسندند؟ چه میزان شما خودت را قبول داری؟ محبوبیت او برایت در چه زمینه هایی هست که می خواهی الگوبرداری کنی؟ همه یان موراد از اهمیت برخودار می باشد.

      پاسخ
  7. parmis
    parmis گفته:

    سلام نمی دونم درست اومدم اینجا یا نه؟ من ۱۴ سالمه. یه دختری هست که همیشه تو اینستاگرام و یوتیوب فعالیت می کنه و من خیلی دوست دارم مثل اون باشم چون احساس می کنم خودم هم توانایی های اون رو دارم ولی اونا خیلی پولدارن و واسه پست هاش خیلی خرج می کنه در صورتی که خانواده من قشر متوسط به حساب میان.این به کنار. من خیلی دوست دارم دوستام بیان خونمون و باهاشون باشم یا با هم با مامان هامون بریم پارک تازه نمی گم تنهایی ولی مامانم نمیزاره الان میگه کرونا ولی قبلا هم یه چیزی بهانه می کرد. یه چیز دیگه هم اینکه اصلا نمیزاره با دوستام چت کنم من تلگرام و واتساپ دارم ولی انگار هیچ استفاده ای ازشون نمی کنم چون دوست دارم مثلا پروفایل بزارم یا استاتوس بزارم ولی مامان و بابام میگن اینا مال جوونای امروزیه که درس نمی خونن.و اینکه توقع بی جا ازم دارن مثلا بابام میگه باید در آینده حتما رشته ریاضی انتخاب کنی و مهندس یا … بشی. ولی من دوست دارم معلم ابتدایی شم. مادر و پدرم میگن تو عصبی هستی من فقط خیلی زود گریم می گیره اونم توی مشکلات خونه نه توی مدرسه یا جای دیگه میگن باید بریم پیش روان پزشک بهت قرص بده تو ما رو دیوانه می کنی تو باعث دعوا های ما هستی ما حوصله تو رو نداریم و ……

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما پارمیس جان
      داشتن این علایق و تمایل به الگوبرداری در سنین شما کاملا طبیعی می باشد اما عزیزم در این مسیر نیاز است که شما به تفاوت های فرهنگی و خانوادگی نیز توجه داشته باشید در هرصورت اگر بخواهی خودت را دائم در حالت مقایسه قرار بدهی خب این باعث می شود که فشار روحی بیشتری را تجربه کنید.
      اینکه شما بخواهید تامی را با دوستانت باشی اصلا چیز بدی نیست اما اینکه دلیل مخالفت مادر چیست و چگونه برای این درخواست پیش می روید در روند نتیجه گیری اهمیت دارد.
      اینکه دعواهای پدر و مادر حتی اگر بخاطر شما هم باشد یعنی موضوع شما باشید بازهم به شما ارتباطی ندارد و آنها می توانند در این مسیر از تعامل بهتری بجای دعوا استفاده کنند در مسیر تربیتی و رشدی فرزندشان پس بهتر است از سرزنش کردن خودت خوداری کنی.
      اما آنچه مشخص می باشد این است که مسیر تعاملی بین شما و پدر و مادر با مشکل مواجهه می باشد و در این مسیر بهتر است که از پدر و مارد بخواهید شرایط مراجعه شما به روانشناس را ایجاد کنند در این مسیر می توانیم به بهبود شرایط روحی خود شما و کمک به شناخت بهتر مسیر و احساسات و علایقی که دارید کمک کنیم در کنار اینکه روابط شما با پدر و مادر نیز بررسی شود و اگر مشکلی در مسیر ارتباطی وجود دارد آن را اصلاح کنید در کنار اینکه در قالب خانواده درمانی نیاز است که با پدر و مادر شما نیز صحبت شود.

      پاسخ
  8. یاسین
    یاسین گفته:

    سلام وقتتون بخیر
    یه پسر دارم که به تازگی وارد ۱۳ سال شده وبه گفته خودش ناحیه تناسلیش رشد موی زائد داره به تازگی متوجه شدم میره داخل اتاق و پاهاشو کنار هم فشار میده و به آلتش دست میزنه بار اول که دیدم خیلی حالم خراب شد الانم خیلی به هم ریخته هستم نمیدونم چه کار میکنه نمیتونم مدام مراقبش باشم از تنها گذاشتنش میترسم
    میترسم خدای نکرده خود ارضایی کنه
    اصلا نمیدونم تو این سن میتونه همچین کاری انجام بده یانه
    تو رو خدا اگر میشه راهنماییم کنین شایدیه کم آروم بشم

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما دوست عزیز
      خب فرزند شما وارد سن نوجوانی شده است و خب نیاز است که شما با او صحبت کنید و بیان کنید یک سری تغییرات جسمی خواهد کرد مثل رشد اندام تناسلی و رشد موهای بیشتر مخصوصا در ناحیه تناسلی ، همچنین اینکه او ممکن است یک سری نیازهای جدید مثل نیازهای جنسی و یا عاطفی را تجربه کند که کاملا طبیعی است و یا در خواب ارضا شدن را تجربه کند .
      البته بهتر است قبل از دادن اطلاعات به او از خودش سوال کنید که می داند نوجوانی چیست و قرار است با چه تغییرات و احساسات و نیازهایی روبرو شود.
      در هرصورت نیاز است که او آگاهانه تر در این مسیر گام بردارید البته شما خودتان نیز بهتر است اطلاعات درستی در این مورد داشته باشید در اول به نگرانی هایتان پاسخ بهتری می توانید بدهید و دوم اینکه می توانید همراه بهتری برای فرزندتان باشید.
      در مورد نیازهای جنسی خب اینکه او نیاز جنسی را تجربه کند نشان از سلامت جمسی و روانیش می باشد و حتی خودارضایی نیز رفتار عجیبی در این سن نیست تا زمانی که به شکل اعتیاداور تجرب نشود .
      در این مورد اهمیت زیادی دارد که شما فضا را برای صحبت کردن او باز بگذارید تا بتواند اگر با مشکلی روبرو شد در مورد آن صحبت کند.
      در کنار اینکه بهتر است به هیچ عنوان وارد حریم خصوصی او نشوید و از کنترل کردن به این شکل خوداری کنید او نیاز است که بتواند این مرحله را خودش عبور کند .

      پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *