درمان های عصبی: نوروفیدبک و بیوفیدبک

درمان های عصبی: نوروفیدبک و بیوفیدبک

نورفیدبک یکی از متداول ترین روش های درمانی مورد استفاده برای ارتقای مهارت های شناختی، کاهش مشکلات توجهی و دیگر کارکردهای شناختی، به ویژه در کودکان، می باشد. این روش بدون عوارض بوده و علاوه بر درمان در جهت ارتقا کارکردهای کودکان نیز مورد استفاده قرار می گیرد. بیوفیدبک نیز ابزاری بسیار متداول در جهت ارام سازی جسمی و عضلانی می باشد.

مفتخریم با ارائه درمان و خدمات مبتنی بر نوروفیدبک و بیوفیدبک برای کودکان و نوجوانان، زیر نظر متخصصین دوره دیده، به ارتقا و بهبود مهارت های کودک شما کمک کنیم. برای کسب اطلاعات بیشتر و گرفتن وقت مشاوره می توانید با شماره تلفن مراکز درمانی ما تماس حاصل فرمائید:

  • ۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸
  • ۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲
  • ۲۱-۸۸۴۲۲۴۹۵

 

هم چنین بدانید:

نوروفیدبک چیست؟

نوروفیدبک[۱] یک سیستم آموزش جامع است که سبب پیشرفت رشد و تغییر در سلولهای مغز میشود.این علم بیرون از آزمایشگاه وتوسط متخصصین سلامت ایجاد شده است. نوروفیدبک تکنولوژی است که به روان درمانی[۲]،توانبخشی شناخت،عملکرد ضعیف مغزپاسخ می دهد. کاربرد نوروفیدبک در درمان افسردگی ،اضطراب، اختلال استرس پس از سانحه[۳]، اختلات شخصیت، اعتیاد واختلالات هیجانی حل نشده موفقیت آمیز بوده است و یک درمان موثر برای اختلات دوران کودکی مثل اختلال نقص توجه و تمرکز[۴] ، بیش فعالی، اختلال نافذ رشدی[۵] ،اختلال دلبستگی نا ایمن[۶] ،آسپرگر[۷] ،اختلال وسواسی جبری[۸]،است. بیش تر از سی سال است که نوروتراپی، به درمان مشکل صرع و تشنج پرداخته است. می توان گفت نوروفیدبک نوعی بیوفیدبک است که اساس پسخوراند آن را امواج مغزی تشکیل می‌دهند. بنابراین، قبل از توضیح نوروفیدبک، مختصری از تاریخچه و کاربرد بیوفیدبک ارائه می‌شود.

بیوفیدبک

واژه بیوفیدبک یا پس‌خوراندزیستی عبارت کوتاه‌تری برایمفاهیم فیدبک خارجی سایکوفیزیولوژیک است. این تکنیک با بکارگیری مفاهیمی از علوم مختلف در دهه ۱۹۵۰ مورداستفاده قرار گرفته و به تدریج رواج یافت و نهایتاً‌ در ۱۹۶۹ به این نام شناخته شد. بیوفیدبک پروسه یادگیری کنترل عملکردهای فیزیولوژیکال با استفاده از ابزار است. آموزش بیوفیدبک نیازمند وصل کردن حس گرها به بدن برای بدست آوردن سیگنال های بیولوژیکال مثل سیگنال های که توسط عضلات ، غدد عرق ، دمای بدن ، ضربان قلب  تولید می شود.

بیوفیدبک براین نکته تأکید دارد که انسان قادر است به طور ارادی بر عملکرد سیستم خودکار جسمش تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، در طول چند روز می‌توان بهفرد آموخت که بدون ایجاد انقباض عضلانی حرارت یک دستش را به ۵ تا ۱۰ درجهسانتی‌گراد بیشتر از دست دیگر برساند. این مثال، یکی از روش‌های بیوفیدبکبرای کنترل سردردهای میگرنی از طریق هدایت خون بیشتر به محیط و کاهش جریانخون در سر می‌باشد. اما آنچه بیوفیدبک را از روش‌های آرام‌سازیوتمرکزی متمایز می‌سازد و از اجزای اصلی آن به حساب می‌آید استفاده ازابزار و ماشین‌های مختلفی است که به دریافت فیدبک و داشتن درک بهتر ونهایتاً‌ اِعمال کنترل بیشتر بر فرآیندهایی نظیر انقباض عضلات، دمای پوست،ضربان قلب، فشار خون و غیره کمک می‌نمایند.

 

بسته های تابستانی ویژه مرکز:

بسته نوروفیدبک و ارتقای بالینی

بسته ارتقای مهارتهای کلی و تحصیلی کودک

بسته ارتقای توانمندی های کودک

تمامی بسته ها

دیگر خدمات مرکز ما:

موسیقی درمانی

بسته مشاوره و روان درمانی فردی

کاردرمانی و توانبخشی شناختی

گفتار درمانی و توانبخشی کلامی

 

 

[۱]-Neurofeedback

[۲] -Psychotherapy

[۳] -POST traumatic strees disorder

[۴] -Attention deficit hyperactivity dysorder

[۵] -Pervasive developmental disorder

[۶] -Reactive attachment disorder

[۷] -Asperger disorder

[۸] -Obsessive-compusive disorder

منبع:ساینس دیلی

95 پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تر
  1. مشاور
    مشاور گفته:

    – کودک می اموزد چطور رفتارهای مغزش را تغییر دهد و در نهایت عملکرد های مربوط به بیش فعالی را از بین ببرد.
    – کودک شما می تواند به مغز خود بیاموزد که بیش فعال نباشد.
    – کودک می آموزد که چطور می تواند بیشتر توجه و تمرکز داشته باشد.

    پاسخ
  2. مشاور
    مشاور گفته:

    * کودک می آموزد که چگونه امواج مفید مغز خود را افزایش دهد.
    * کودک کاملا می اموزد که چطور امواج مغز خود را کنترل کند.
    * علاوه بر بهبود توجه و تمرکز در کودکان، علائم دیگر بیش فعالی نیز در کودک کمرنگ می شوند.

    پاسخ
  3. زهرا صالحی
    زهرا صالحی گفته:

    طبق گزارش سال ۲۰۱۲ آکادمی پزشکان متخصص بیماریهای روانپزشکی اطفال آمریکا نوروفیدبک و بیوفیدبک در راس درمان های موثر در کودکان بیش فعال و کم توجه قرار دارد

    پاسخ
  4. مامان ارنیکا
    مامان ارنیکا گفته:

    کسی هست تو اینجا که از این روش استفاده کرده؟
    برای دخترم کمی بیش فعاله می خواستم ببرم گفتم بینم کسی رفته راضی باشه؟

    پاسخ
  5. shok
    shok گفته:

    من دیروز تو کلاسمون یه چیزایی ازش شنیدم.واسه آرامش و این چیزاست.ی سیمهایی وصل میکنن به سر بعد اون امواج مغز رو تو مانیتور نشون میدن بعد واسه بچه ها به صورت بازی بچه سعی میکنه اون امواج رو تعادل بده.وفته رفته ریلکس میشه.

    پاسخ
  6. sargoll
    sargoll گفته:

    این روش چندین ساله که داره اجرا میشه.ولی یه نکته ای رو دقت کن که بیش فعالی قرار نیست کاملا خوب بشه بلکه فقط کنترل میشه.ولی اگه تشخیص دکتر ۱۰۰ درصد هست درمان رو رها نکنید.بچه های بیش فعال تو دوران نوجوانی و جوانی در صورت عدم درمان مشکلات دیگه ای پیدا می کنند.

    پاسخ
  7. ایمان
    ایمان گفته:

    ایا نوروفیدبک برای درمان وسواس و فقدان حافظه و تمرکز و بی خوابی و مانیادر بیماران اختلال دوقطبی هم کاربرد دارد یا بی فایده است. لطفا توضیح دهید.ایا امواج الکتریکی روش نوروفیدبک بر شیمی مغز یعنی ترشح سروتونین و نورااپی نفرین تاثر میگذارد وطول جلسات درمان چند روز است و ایا روش نوروفیدبک به تنهایی کافی است یا روش مکمل با دارو درمانی است البته منظورم در درمان بیماری دوقطبی میباشد وتاثیر این روش درمانی دایمی است یا خیر.متشکر میشوم به تفضیل پاسخم را بدهید.

    پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تر

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *