موسیقی درمانی

موسیقی درمانی

یکی از روش های تخصصی و مورد تایید جهانی در زمینه کودک موسیقی درمانی می باشد. این روش در حال حاضر در مجهزترین کلینیک های دنیا به عنوان یکی از روش های اصلی کار با کودک مورد استفاده قرار می گیرد. در این راستا مرکز کودک و نوجوان با به کار گیری متخصص در این زمینه در خدمت والدین کودک و نوجوانان می باشد، برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره های زیر تماس بگیرید:

  • ۲۱-۲۲۳۵۴۲۸۲
  • ۰۲۱-۸۸۴۲۲۴۹۵
  • ۰۲۱-۲۲۶۸۹۵۵۸

موسیقی درمانی یک درمان تخصصی مثبت است که در آن با توجه به نیازهای فیزیکی، اجتماعی، شناختی و هیجانی افراد از موسیقی استفاده می شود. بعد از ارزیابی نقاط قوت و ضعف هر مراجع، موسیقی درمانگر حرفه ای یک پروتکل موسیقی درمانی مشخص را نسبت به نیازهای مراجع فراهم می کند که می تواند شامل خلق موسیقی، خواندن، حرکت با موسیقی و یا گوش دادن به موسیقی باشد. موسیقی درمانی می تواند به ارتقای مهارت های ذهنی افراد به خصوص کودکان بسیار تاثیر گذار باشد.

بر طبق انجمن موسیقی درمانی امریکا موسیقی درمانی می تواند در موارد زیر بسیار کمک کننده باشد:

  • ارتقای بهزیستی افراد
  • مدیریت استرس
  • تسکین درد
  • بیان احساسات
  • ارتقای حافظه
  • بهبود ارتباطات
  • ارتقای توانبخشی فیزیکی

در واقع، به وسیله ابزار الات موسیقی در یک بافت ارتقا یا درمان، مهارت های مراجع قوی تر می شوند، و به دیگر حوزه های زندگیشان منتقل می شوند. موسیقی درمانی هم چنین بستری را برای ارتباط فراهم می کند که این عامل برای افرادی که ابراز هیجانی در قالب کلام برایشان سخت است بسیار مفید می باشد. مطالعات در زمینه موسیقی درمانی تاثیر ان را در بسیاری از حوزه ها نشان داده است از جمله: توانبخشی کلی جسمی، تسهیل حرکات بدن، افزایش انگیزه افراد برای شرکت در درمان، فراهم کردن حمایت هیجانی برای مراجع و خانواده شان، و فراهم کردن مجرایی برای ابراز احساسات و هیجانات.

 

بسته های تابستانی ویژه مرکز:

بسته نوروفیدبک و ارتقای بالینی

بسته موسیقی درمانی

بسته ارتقای مهارتهای کلی و تحصیلی کودک

بسته ارتقای توانمندی های کودک

تمامی بسته ها

 

دیگر خدمات مرکز کودک و نوجوان

گفتار درمانی

کاردرمانی و توانبخشی شناختی

نوروفیدبک و بیوفیدبک

مشاوره و روان درمانی

منبع:مشاوره-ازواج.com

51 پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تر
  1. shokooh
    shokooh گفته:

    با سلام موسیقی چه تاثیری بر روی جنین دارد؟آیا به هنگام بارداری شنیدن موسیقی توسط مادر تاثیر مثبتی بر جنین خواهد داشت؟

    پاسخ
  2. زاهد
    زاهد گفته:

    ساده ترین ابزار موسیقی که دارای ریتم است، قلب انسان است که حرکت منظم و آهنگینی تولید می کند و شنیدن صدای ضربان قلب جنین درون شکم مادرش مبین زندگی تازه و نشانه ای دال بر وجود یک انسان است.مطالعه نشان می دهد، زن سازی توسط مادر در هنگام بارداری اثر مطلوبی در جنین به جا می گذارد و شنیدن صداهای دلنشین برای جنین خوش آیند است و به رشد بهتر او منجر می شود.

    پاسخ
  3. زاهد
    زاهد گفته:

    متخصصین، کودکان را در فعالیت هایی نظیر خواندن آواز، گوش دادن به موسیقی، رقص و حرکات موزون، نوازندگی و دیگر فعالیت های سازنده مرتبط با موسیقی مشارکت می دهند تا قدرت فراگیری آن ها افزایش یابد.آن ها در این میان بر روی گسترش خود آگاهی ، اعتماد به نفس ، مهارت ها ی آمادگی ، مهارت های مدیریتی و رفتارهای اجتماعی کودک کار کرده و تکنیک های تحمل درد را به کودکان آموزش می دهند.یک درمانگر موسیقی در طول دوره درمان کودک در می یابد که کدام سبک یا ابزار آلات موسیقی بیشترین تاثیر و تحریک را بر کودک می گذارد تا به این ترتیب بتواند بیشترین استفاده را از وقت صرف شده بر روی کودک بنماید.آن ها معمولا به صورت یک تیم با تخصص های مختلف کار می کنند.این تیم شامل افرادی نظیر متخصص ، پزشک کودک، روانشناس، متخصص فیزیوتراپی، متخصص گفتار درمانی ، متخصصین هنرو… می باشد.پس از انجام آزمایش های لازم طی هفته ها کار ، آن ها به خانواده ها منابع موسیقی را که کودک باید در خانه از آن ها استفاده کند را معرفی می کنند.

    پاسخ
  4. محمد
    محمد گفته:

    سلام خسته نباشید
    برای موسیقی درمان شدن آیا حتما باید مدرک پزشکی یا روانشناسی داشت؟
    یا با داشتن مدرک دانشگاهی موسیقی هم میتوان موسیقی درمانی کرد؟

    پاسخ
  5. مریم
    مریم گفته:

    سلام خسته نباشید،
    پسرم ۹سال داره، مدتی که برای انجام کارها بهانه میگیره، نه نمی گه ولی انجام نمیده سه ساله ویولن میزنه، خیلی بااستعداد ه ولی تنبلی میکنه، از زیر کارش در میره، همه چیز و اینقدر کش میده تا همه خسته بشن. هر چی باهاش صحبت میکنیم، میگه باشه ولی کار خودشو میکنه، اگه میشه راهنمایی کنید،تنبیه هم جواب نمیده، ممنون

    پاسخ
    • روانشناس کودک
      روانشناس کودک گفته:

      با سلام. مریم جان از سنین پایین پسرتون رو مجبور به آموزش و یادگیری کردی؟ این رفتارها نشون میده انگیزه کمی داره و تو این سنین بچه ها دنبال اینن که انگیزه ها رو خودشون پیدا کنند نه به زور والدین. باید بذارید خودش با انگیزه درونی کاری رو انجام بده نه به زور شما.

      پاسخ
  6. رها
    رها گفته:

    من چند روز پیش مقاله ای خواندم که نوشته بود محققان دانشگاه برکلی معتقدند سن مناسب برای شروع موسیقی ۲ سال تا ۳/۵ سال بوده و سن شروع نواختن سازهای ابتدایی از ۳/۵ سال تا ۵ سال بوده و سن شروع نواختن سازهای جدی از ۵ سال به بالا می باشد. کلاسهای گروه سنی ۲ تا ۳/۵ سال معمولاً فقط جنبه آشنایی با موسیقی دارد و جنبه آموزشی نداد.
    حتی بسیاری از دانشمندان معتقدند که آشنایی کودک با موسیقی از دوران بارداری مادر نیز می تواند آغاز گردد.و اولین دوره موسیقی مناسب برای کودکان شروع دوره ارف هست.
    حالا میخوام بدونم آیا حتما باید موسیقی را برای کودکان با ارف شروع کنیم؟؟؟؟
    من مطالب خوبی راجبش در این سایت خوندم .به نظرم مناسب باشه ی نگاهی به آموزش هاشش بکنید.

    پاسخ
    • روانشناس کودک
      روانشناس کودک گفته:

      با سلام. در موسیقی درمانی هدف آموزش موسیقی نیست، ممکن است یک سال کودکی تحت درمان باشد ولی نواختن را نیاموزد. قصد بر اینست که کودک با همگام شدن با موسیقی و ریتم هم چنین آرامش گرفت با نواختن های بدون ساختار برون ریزی هیجانی داشته و مدارهای مغزی تحریک گردند و کودک در نهایت هیجان مثبت تری را تجربه کند. برای شروع آموزش کودکان ما تخصص لازم رو نداریم که بتونیم در اختیارتون بذاریم. سپاسگزارم از اطلاع رسانی و کامنت خوبتان.

      پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تر

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *