روانشناسی 13 تا 15 سالگی

روانشناسی ۱۳ تا ۱۵ سالگی (نوجوانی)

روانشناسی ۱۳ تا ۱۵ سالگی نکاتی اصلی رفتار با نوجوان ۱۳ ساله، ۱۴ و ۱۵ ساله بر اساس جدیدترین روش های تربیتی آورده شده است. چالش هایی که نوجوان شما با آن درگیر است و شما با روش تربیتی مناسب باید با آن روبرو شوید.

آنچه باید در مورد روانشناسی ۱۳ تا ۱۵ سالگی نوجوانی خود بدانید:

فرزند شما اکنون رسما یک نوجوان است. دوره نوجوانی زمانی چالش برانگیز برای شما و فرزندتان است. او تا حدی بالغ شده که از آن قدم های لرزان کودکی گذشته و اکنون می‌تواند با اطمینان زیاد گام بردارد، نوجوانان به روش خاص خودشان عمل می کنند ولی  هنوز به کمک شما نیاز دارند.

از نظر اجتماعی، بیشتر به روابط  با همسالانش متکی است و کمتر وابسته شماست. می توانند روابط پایداری با بزرگسالان و همسالان خود داشته باشند و با اینکه تمایل بیشتری به دوست شدن با جنس مخالف دارند، همچنان دوستی با هم جنسان در آنها رایج تر است.

روانشناسی ۱۳ تا ۱۵ سالگی بیان می کند که تأثیرپذیری از همسالان بسیار شدید است، از نحوه پوشش گرفته تا رفتار و علاقه مندی ها. حد و مرز ها را می سنجد و زمانیکه بزرگتر می شوند و شروع به تجربه استقلال بیشتری می کنند هدفمند شده  و بنابراین احتمالا از دخالت شما بسیار ناراحت می شوند.

ممکن است مکالمات چالش برانگیزی  در مورد امتیازات و اصول اخلاقی داشته باشید مخصوصا وقتی نوجوان درک می کند بزرگسالان نیز کامل نیستند. آنها مستعد رفتار های عجیب و غریب بچه گانه هستند به ویژه وقتی تحت فشار باشند.

روانشناسی ۱۳ تا ۱۵ سالگی نوجوانی

چالش هایی جدی در پیش روی فرزند شما قرار دارد. حس نیرومند هویت در آنها به وجود آمده و بیشتر از قبل  روی خودشان تمرکز می کنند. تمایل شان به  داشتن حریم شخصی شدید تر شده است و همین طرز رفتار با نوجوان پسر در سن بلوغ را دشوار می کند زیرا دوست ندارند که با شما حرف بزنند.

آن ها نیازمند شناخت و بازخورد های مثبتی هستند که در حفظ خودباوری و اعتماد به نفسی که برای مواجهه با چالش های پیچیده تحصیلی، احساسی و اجتماعی  نیاز  دارند، کمک می کند.

آن ها ممکن است درگیر روابط عاطفی کوتاه مدت و زود گذر شوند. علاقه مند به آزادی هستند ولی کاملا آماده برای آزاد بودن نیستند و این موضوع نگرانی های جدی برای آنها ایجاد می کند مخصوصا وقتی در رویارویی با مراحل مهم و کلیدی زندگی مثل ترک مدرسه یا خانه باشند.

این دوره سنی زمانی است است که بیشترین تفاوت بین دختران و پسران دیده می شود. پسرها به سوی بلوغ  می روند و با تغییرات در اندامشان روبه رو می شوند که شامل افزایش رشد موهای زائد و صدای ناهنجار است و ممکن است توجه و دلواپسی زیادی  روی ظاهرخود داشته باشند.

دخترها بلوغ را تجربه کرده اند و چرخه قاعدگی آنها به خوبی برقرار شده و از نظر اندام جنسی بیشتر از پسرها تکامل یافته اند، دختران نیز در این سنین و سنین بالاتر عشق در ۱۳ سالگی را تجربه می کنند.

پیشنهاد مشاور: سکس نوجوان

هم دختر و هم پسر نگرانی زیادی درمورد میزان جذاب بودن از نظر دیگران دارند و میل جنسی در آنها افزایش می یابد، پس بهتر است درمورد این وضعیت با او صحبت کنید (اگرتا بحال این کار را انجام نداده اید) و به آن ها توضیح دهید که عشق در ۱۳ سالگی می تواند چه فواید و ضررهایی را به دنبال داشته باشد.

رشد پسرها و دخترها همچنان  ادامه می یابد و سرعت رشد زمانی که به ۱۶ سالگی می رسند کمتر می شود. شما متوجه بهبود زیادی در مهارت های حرکتی آن ها می شوید طوری که برای انجام فعالیت های فیزیکی سخت،  کمتر دچار سختی می شوند.

روانشناسی 13 تا 15 سالگی نوجوانی

روانشناسی نوجوان ۱۳ تا ۱۵ ساله |عشق در ۱۳ سالگی

متوجه می شوید که فرزند تان برای انتقال تفکرات و احساساتش بهتر عمل می کند. ارزش ها و ایده هایی مترقی دارند و علاقه مندی هایشان به شکل هوشمندی توسعه یافته است. در فرایند حل مساله بهتر شده و در حدود ۱۵ سالگی می توانند درباره مفاهیم انتزاعی فکر کنند و از مهارت تصمیم گیری در وضعیت های اجتماعی تر و تحصیلی استفاده کنند.

وقتی نگرانی و دلواپسی دارند بیشتر تحت تاثیر قرار می گیرند. این سنی است که آنها بیشتر خطر می کنند مخصوصا اگر تحت  تاثیرات منفی از گروه همسالان باشد مثل نوشیدن الکل، مصرف مواد و یا رابطه جنسی.

ممکن است فکر کنید فرزند تان در حال دور شدن از شماست ولی او بیش از هر زمانی به حمایت شما نیاز دارد. او را تشویق کنید با شما صحبت کند، بی طرف بودن  و ارزش نهادن به نظرات و نگرانی های آنها  موجب می شوند بفهمند شما در کنارش هستید.

مهم است در باره هر چیزی  صادق و رو راست باشید  از تغییرات شکل ظاهری گرفته تا چالش ها و خطراتی که برای فرزند تان به وجود می آید. اگر فرزند تان به شما اعتماد داشته باشد، میل بیشتری به گفتگو  با شما در مورد هر چیز مهمی دارد.

دخالت دادن آنها در تصمیم گیری های خانوادگی به آنها کمک می کند چگونه با مشکلاتی  که برایشان پیش می آید دست و پنجه نرم کنند و به آنها اطمینان میدهد انتخاب  های مستقلی در آینده داشته باشند. سنجش حد و مرز ها کاملا طبیعی است، تداوم و واضح بودن این حد مرزها بسیار مهم است.

روانشناسی ۱۳ تا ۱۵ سالگی نشان می دهد که تعادل استقلال فرزند شما در حال تغییر است و همراه با این تغییر رابطه شما نیز دچار تحول می شود. ممکن است وسوسه شود با دوستانش بماند با این حال فراموش نکنید که شما در جایگاه پدر و مادر در بهترین موقعیت برای حمایت و راهنمایی فرزند تان قرار دارید، ترفند این کار این است که تا حدی او را راهنمایی کنید که به او فضای کافی برای بال و پر گرفتن داشته باشد.

روانشناسی 13 تا 15 سالگی نوجوانی

رفتار با نوجوان ۱۳ ساله | نقاط عطف فیزیکی ۱۳ ساله

روانشناسی ۱۳ تا ۱۵ سالگی  با تغییرات عاطفی و جسمی همراه با بلوغ سر و کار دارند، بنابراین طبیعی است که نوجوان شما گاهی اوقات احساس عدم اطمینان، بد خلقی، حساس بودن و خودآگاهی داشته باشد. در این مدت، هماهنگی با همسالان بیش از هر زمان دیگری مهم می شود.

در ۱۳ سالگی، نوجوان شما شروع به رشد قد، افزایش وزن و بالغ شدن از نظر جسمی می کند. دختران در اواسط نوجوانی از نظر جسمی کاملاً رشد می کنند و پسران در اواخر نوجوانی به بلوغ جسمانی می رسند.

رشد جسمانی بسته به نوجوان متفاوت است. «معمولاً دختران بین ۹ تا ۱۴ سالگی و پسران بین ۱۰ تا ۱۵ سالگی رشد می کنند. از طرف دیگر، کسانی هستند که هنوز رشد نکرده اند.»

احتمالاً در این سن طیف وسیعی از تغییرات فیزیکی را مشاهده خواهید کرد. دختران ممکن است رشد سینه و شروع چرخه قاعدگی خود را تجربه کنند، در حالی که پسرها ممکن است در صدای خود، رشد بیضه ها و افزایش توده عضلانی تغییراتی داشته باشند.

بعلاوه، هم در مردان و هم زنان رشد موهای بدن شروع شده و غدد عرقی آن ها فعال تر می شود، حتی برخی از کودکان در این سن به دلیل تغییرات هورمونی شروع به ایجاد آکنه می کنند.

جالب است بدانید که پسرانی که زودتر به بلوغ فیزیکی می رسند اعتماد به نفس بیشتری دارند. اما دخترانی که زودتر به بلوغ می رسند اغلب نسبت به بدن خود حساس تر هستند.

این ظاهر فیزیکی که به سرعت در حال تغییر است می تواند باعث نگرانی آن ها شود. گاهی اوقات نوجوانان با مسائل مربوط به ظاهر، مانند آکنه یا اضافه وزن دست و پنجه نرم می کنند.  مشکلات جسمانی، مانند اختلالات خوردن، ممکن است در طول سال‌های نوجوانی ایجاد شود.

«اختلالات خوردن ممکن است در پسران یا دختران رخ دهد.» اگر متوجه شدید که نوجوان شما قصد محدود کردن غذا، پر خوری، کاهش وزن یا مخفی کردن غذا دارد، باید با دکتر متخصص در مورد آنچه که مشاهده می کنید صحبت کنید.

تغییرات فیزیکی در ۱۳ سالگی | طرز رفتار با نوجوان پسر در سن بلوغ

  • در این سن تغییرات سریع در ظاهر فیزیکی ایجاد می شود.
  • طیف گسترده ای از الگوهای رشد متفاوت بین دختر و پسر مشاده می شود.

نقاط عطف عاطفی و اجتماعی ۱۳ ساله

نوجوانان سیزده ساله با تغییرات هورمونی دست و پنجه نرم می کنند که می تواند به نوسانات خلقی آن ها کمک کند. استرس مدرسه یا مشکلات همسالان را نیز می توان به آن اضافه کرد، به نظر می رسد که خلق و خوی آن ها مدام تغییر می کند. به یاد داشته باشید، نوجوان شما در مسیر تبدیل شدن به یک فرد مستقل است که میخواهد درباره بدن، فعالیت‌ ها و دوستانش تصمیم بگیرد.

در این سن، بیشتر نوجوانان احساس می کنند که دنیا حول آن ها می چرخد. آن ها ممکن است تصور کنند همه به آن ها خیره شده اند یا ممکن است تصور کنند رفتار دیگران به نوعی به خاطر آن هاست.

به عنوان مثال، وقتی دوستی به او پیامک نمیدهد، ممکن است به جای اینکه فرض کند دوستش مشغول است، فکر کند که دیوانه است.

روانشناسی پسر ۱۳ ساله نشان می دهد که نوجوان نوسانات زیادی در عزت نفس خود تجربه می کنند. ممکن است یک روز نسبت به خودشان احساس خوبی داشته باشند و روزی دیگر احساس بی‌کفایتی کنند.
در حالی که بیشتر نوجوانان ۱۳ ساله اسباب بازی های دوران کودکی خود را رها کرده اند، هنوز هم به روش های مختلف با دوستان خود بازی می کنند.

از مهمانی های خواب گرفته تا بازی های رومیزی و فعالیت های ورزشی، در حقیقت بیشتر نوجوانان ۱۳ ساله می خواهند با دوستان خود در ارتباط باشند و باهم بازی کنند.

رفتار با نوجوان ۱۳ ساله | عشق در ۱۳ سالگی

نوجوانان سیزده ساله تمایل دارند زمان بیشتری را با دوستان خود بگذرانند تا با اعضای خانواده. آن ها همچنین در این سن شروع به شکلدهی هویت میکنند و سرگرمی ها، فعالیت‌ ها، لباس ها، مدل مو و موسیقی های مختلف را امتحان میکنند.

نوجوان شما ممکن است شخصیت های متفاوتی پیدا کند یا مراحل مختلفی را طی کند، مثلا انتخاب کند که موهای خود را به روش جدیدی شکل دهد. همچنین ممکن است متوجه دور شدن و فاصله گرفتن نوجوان خود از خانواده شوید.

شاید تماشای اینکه فرزندتان زمان کمتری را با شما سپری می کند سخت باشد اما تفریح ​​با همسالانش می تواند یک خروجی اجتماعی مهم بوده و بخشی جدایی ناپذیر از رشد او باشد. همچنین می تواند در مدیریت استرس به آن ها کمک کند.

رفتار با نوجوان ۱۳ ساله بسیار مهم است و اگر اشتباه کنید ممکن است  اغلب به جای شما به دوستانش اعتماد می کند. به همین دلیل، مطمئن شوید که به طور منظم با فرزندتان ارتباط برقرار می کنید نه تنها برای اینکه بفهمید اوضاع در زندگی او چگونه پیش می رود و در مورد چیزهای مختلف چه فکر می کند،

بلکه برای این که در مورد موضوعات مهمی مانند جنسیت، مواد مخدر، استعمال دخانیات، قلدری و موارد دیگر اطلاع کسب کنید.

این مکالمات اهمیت زیادی دارند زیرا فشار همسالان میتواند به یک عامل اساسی در زندگی نوجوان شما تبدیل شود، به ویژه به این دلیل که اکثر نوجوانان در این سن نگران تنهایی هستند.

جای تعجب نیست که نوجوانان اغلب با تغییر علایق، گروه همسالان خود را تغییر می دهند، بنابراین شناخت دوستان فرزند تان اهمیت بیشتری پیدا می کند. همچنین ایجاد علایق جنسی در این سن امری طبیعی است بنابراین در مورد عشق در ۱۳ سالگی اطلاعات بیش تری جمع آوری کنید.

در این هنگام باید در مورد روابط سالم و رضایت صحبت کنید. همچنین، اگر فرزند شما در حال بررسی هویت جنسی یا گرایش جنسی خود است، مهم است که با ذهنی باز با آن ها صحبت کنید.

حمایت کردن و گوش دادن حرف های آن ها مهم است و اگر سوالی دارید یا نمی دانید کودک شما چه چیزی را تجربه می کند و چگونه باید از آن ها حمایت کنید، با پزشک صحبت کنید.

تحولات اجتماعی و عاطفی |طرز رفتار با نوجوان پسر در سن بلوغ

روانشناسی 13 تا 15 سالگی نوجوانی

روانشناسی ۱۳ تا ۱۵ سالگی نوجوانی |نکات  روانشناسی ۱۳ تا ۱۵ سالگی

در این سن، بسیاری از نوجوانان از طریق شبکه های اجتماعی می توانند به صورت خصوصی با دوستان خود ارتباط برقرار کنند. برای برخی از نوجوانان، این کار باعث ایجاد احساس آرامش می شود، زیرا آن ها اغلب با دوستان خود راحت تر ارتباط برقرار می کنند.

برای سایر نوجوانان ۱۳ ساله، ارتباطات الکترونیکی به معنای فشار و استرس بیشتر است. آن ها ممکن است احساس کنند مجبور هستند در گفتگوها شرکت کنند تا توسط همسالان خود پذیرفته شوند.

علاوه بر این منتظر تغییرات خلقی در این سن باشید. باید سعی کنید طوفان را پشت سر بگذارید و آن را جدی نگیرید، علاوه بر این عشق در ۱۳ سالگی امری رایج می باشد و ممکن است برای تمام نوجوان ها رخ دهد، سعی کنید برای رفتار با نوجوان ۱۳ ساله از مشاور کمک بگیرید تا بهترین برخورد را داشته باشید.

رفتار با نوجوان ۱۳ ساله 

در حالی که نوسانات خلقی معمولا طبیعی است، مهم است که مراقب مشکلات سلامت روان باشید و طرز رفتار با نوجوان پسر در سن بلوغ و برخورد با افسردگی، اضطراب و سایر مسائل مربوط به سلامت روان را یاد بگیرید. همچنین مهم است که با نوجوان خود در مورد تصویر بدن و احساس او نسبت به تغییراتی که تجربه می کند صحبت کنید.

به خاطر داشته باشید که نوجوانان در این سن فقط صحبت کردن را دوست ندارند. زمانی که شما کارهای دیگری مانند پیاده روی، سوار شدن در ماشین یا تیراندازی بسکتبال انجام می دهید، به احتمال زیاد شروع به صحبت می کند.

اگر نوجوان شما چالش‌هایی را تجربه می‌کند، با او در مورد راه‌هایی که ممکن است یک مشکل را حل کنند، فکر کنید. فرزندتان را تشویق کنید تا قبل از اقدام، به چند راه حل فکر کند. این گام ساده می تواند به بهبود قضاوت فرزند شما کمک کند و به او فرصتی بدهد تا مهارت های تفکر انتقادی خود را تمرین کند.

رفتار با نوجوان پسر ۱۳ ساله

همچنین، هنگام صحبت در مورد مسائل حساس مانند مشروبات الکلی، سیگار کشیدن، مواد مخدر در نوجوانی و رابطه جنسی، مطمئن شوید که با کودک خود مستقیم صحبت می کنید . برای اینکه نوجوانتان شما را قابل اعتماد ببیند، مثبت اندکی را که نوجوانان را وسوسه می کند تا این چیزها را امتحان کنند، بپذیرید. چیزی شبیه این بگویید: «کودکان معمولاً فکر می‌کنند وقتی الکل می‌نوشند سرگرم‌کننده‌تر هستند» و سپس عواقب آن را توضیح دهید.

روانشناسی پسر ۱۳ ساله

وقتی صحبت از ایمنی در این سن به میان می‌آید، والدین باید چند نکته را در نظر بگیرند. برای مثال، باید به بچه‌های این سن یادآوری شود که در ماشین از کمربند ایمنی و هنگام استفاده از اسکوتر، دوچرخه یا اسکیت بورد، کلاه ایمنی ببندند.

این سنی است که بچه ها ممکن است رسانه های اجتماعی یا تلفن های همراه خود را داشته باشند، بنابراین مهم است که با آن ها در مورد نحوه ایمن ماندن آنلاین نیز صحبت کنید. در مورد اینکه چه چیزی را به اشتراک بگذارید و چه چیزی را به اشتراک نگذارید صحبت کنید و همچنین قوانین اساسی در مورد استفاده از رسانه های اجتماعی را تعیین کنید.

گفتگوهای سازنده‌ای در مورد نحوه انجام کارها به صورت آنلاین وجود دارد. درباره آسیب نرساندن به مردم به صورت آنلاین و همچنین نحوه برخورد با احساسات دیگران در دنیای مجازی صحبت کنید.

در نهایت، به خاطر داشته باشید که نوجوان شما می خواهد بال های خود را باز کند و مستقل تر شود. پس به دنبال راه های ایمن برای انجام این کار باشید. هنگام تصمیم گیری در مورد آنچه که به آن ها اجازه می دهید به تنهایی انجام دهند، به جامعه خود و سطح بلوغ نوجوان خود فکر کنید.

سعی کنید  بین تنظیم قوانین و  آزادی به شیوه‌ای ایمن و سازنده تعادل ایجاد کنید. او می‌گوید، سرسخت‌بودن گاهی اوقات می‌تواند نتیجه معکوس داشته باشد. مطمئن شوید که در مورد نوشیدن، استعمال سیگار، و رابطه جنسی نیز صحبت‌های سازنده‌ای دارید.

روانشناسی 13 تا 15 سالگی نوجوانی

روانشناسی ۱۳ تا ۱۵ سالگی نوجوانی |طرز رفتار با نوجوان پسر در سن بلوغ

در حالی که همه کودکان با سرعت های کمی متفاوت رشد می کنند، مهم است که مراقب نحوه پیشرفت کودک خود باشید.  برخی از مسائل عاطفی یا مشکلات سلامت روان که در سال‌های اولیه نوجوانی ظاهر می شوند علامتی هستند که باید از دکتر متخصص کمک بگیرید

اختلالات خلقی ممکن است در این سن ایجاد شود و تجربه افسردگی و اضطراب برای روانشناسی پسر ۱۳ ساله غیرعادی نیست. اگر نوجوان شما دائماً خلق و خوی متفاوتی دارد، به چیزها بی علاقه است، بی انگیزه است، بیشتر می خوابد یا حتی به نظر می رسد که حملات پانیک را تجربه می کند، با دکتر او صحبت کنید.

حتی امتناع از دوش گرفتن یا عدم اهمیت مسائل بهداشتی می تواند دلیلی برای نگرانی باشد. در این سن، نوجوانان باید بتوانند از بدن خود بدون نیاز به اصرار زیاد مراقبت کنند.

در همین حال، مشکل تحصیلی فرزند شما ممکن است باعث نگرانی شما شود. گاهی اوقات، ناتوانی های یادگیری یا ADHD تا سال های نوجوانی آشکار نمی شود. اگر نگران این مورد هستید با معلمان فرزندتان صحبت کنید یا موضوع را با روان شناس در میان بگذارید.

مهم است که به نوجوان خود نشان دهید که با کمک روانشناسی ۱۳ تا ۱۵ سالگی، به مدرسه و موفقیت او اهمیت می دهید.

نویسنده: “کودکانه” سایت کودک و نوجوان

منبع: Moving Onwards: Your 13 to 15-Year-Old

 

690 پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تردیدگاه های جدیدتر »
  1. دینا
    دینا گفته:

    سلام ببخشید مزاحم میشم من یه دختر چهارده ساله ام که گاهی از زندگی کردن خسته میشه نمی دونم میشه گفت افسردگی دارن یا نه آخه سراغ خودکشی تا حالا نرفتم ولی وقتی از زندگی خسته میشم فقط میخوام گریه کنم و هیچ کاری انجام ندم جدیدا دارم کتابای فلسفی میخونم و فهمیدم که منم نمیدونم چرا داریم زندگی می‌کنیم و گاهی حس میکنم زندگی ناراحت کننده ست حتی با ا اینکه افرادی هستن که دوستم دارن مدام ناراحتم جدبدا شدتش بیشتر هم شده بخاطر خود گذشته م و مامان بزرگم که جدیدا فوت شده میشه کمکم کنید میخوام یادبگیرم چجوری زندگی کنم که خوشحال باشم و مردمو خوشحال کنم و زندگی کم حسرتی داشته باشم ممنون میشم کمکم کنید

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما دینا جان
      اینکه انسان گاهی از نظر روحی در شرایط روحی پایین تری باشد طبیعی هست اما اگر این خلق پایین و گریه همراه با عدم لذت از زندگی باشد حتی بدون افکار خودکشی می تواند نشان از افسردگی داشته باشد که اگر دو هفته آن را تجربه کنید و بر روند زندگیت تاثیر بگذارد نیاز است که برای بررس شرایط روحیت به روانشناس مراجعه کنید
      درگیری فکری با این موضوعات که هدف زندگی چیست ، من چه چیزی می خواهم ،و.. در سن شما یک امر طبیعی هست چون برای رشد هویت خود به مرور با تجربه و نگاه کردن و مشورت و حتی خواند می توانید به انها پاسخ بدهید و به مرور هویت خود را شکل بدهید بهتر است از عجله و سرزنش کردن خودت خوداری کنی پس به خودت فرصت بیشتری بده .
      در این مسیر اگر این شرایط روحی ادامه پیدا کند نیاز است که برای بهبود شرایط روحی خود به روانشناس مراجعه کنید.

      پاسخ
  2. M
    M گفته:

    سلام دخترم ۱۳ سالمه
    من با اینکه دخترم ولی اخلاقم مثل پسراس از دختر بودن متنفرم خیلی دوست داشتم پسر بودم و همیشه گریه میکنم از اینکه دخترم
    بچه بودم از عروسک متنفر بودم و ماشین بازی میکردم
    الانم که بزرگ شدم رفیق ندارم و وقتی پسرارو میبینم دلم میخواد برم باهاشون بازی کنم ولی خانوادم نمیزارن چون میگن به سنی رسیدی که با پسرا نباید بازی کنی
    از انجام کارهای خونه بیزارم و بیشتر کارهای بیرون و به عهده میگیرم
    خیلی دلم میخواد برم کار‌کنم و دستم تو جیب خودم باشه
    حتی‌یه بار به سرم زد عمل تغییر جنسیت کنم

    اگه میشه کمکم کنید که به دختر بودن حس بیشتری پیدا کنم

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما عزیزم
      در این مورد نیاز است که افکار، احساسات، مسیر رشدی و دیدگاهای که در مورد جنسیت خودتان و یا مرد بودن دارید مورد بررسی قرار گیرد تا بتوانیم در این مسیر به شما کمک کنیم تا بتوانید با شناخت بهتر خود مسیر رشدی خودتان را طی کنید .
      در زمان فعلی که در سن نوجوانی هستید و شما در مسیر تشکیل هویت گام برمی دارید خب پاسخ به این سوالات ذهنیتان از اهمیت زیادی برخودار هست پس بهتر است از پدر و مادر بخواهید شرایط مراجعه شما به روان درمانگر را ایجاد کنند.

      پاسخ
  3. پیام مرادی
    پیام مرادی گفته:

    سلام. من پسری هستم ۱۵, سالمه یعنی متولد نیمه دوم سال۸۶ . خیلی وقت افسرده شدم .خیلی زود عصبانی میشم . دوست دارم با یکی دوست باشم . جوری که همه جا بریم تو شهر دور بزنیم حرف های خوب بزنیم. چندتا دوست ‌. همکلاسی داشتم که از شهرکمون رفتن . و الان هیچ دوستی ندارم. از درس خواندن متنفر شدم . درسمم خیلی خوبه جوری که دارم برای تیزهوشان درس میخونم. و خیلی به درسم اهمیت میدم . اما دوست دارم عاشق یکی بشم که همیشه با هم باشیم. و حرف های خوب و خوشحال کننده بهم بزنه. کمکم کنید

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما آقا پیام
      تجربه این احساسات در شرایط سنی شما کاملا طبیعی می باشد اما در این مسیر رشدی نیاز است که به خودت فرصت بدهی و به اولویت هایی که در این شرایط سنی داری و کمک می کندتا آینده بهتری هم داشته باشی توجه کنی.
      تجربه تمایل به بودن در جمع همسالان و حتی ارتباط با جنس مخالف در دوارن نوجوانی شدت بیشتری پیدا می کند و خب در این مسیر نیاز است که بتوانی روابط دوستی جدیدی را شروع کنی اما اینکه میزان ازادی و ارتباط شماها چقدر باشد خب بستگی زیادی به آزادی و سبک فرهنگی و هنجارهای خانوادگی هر دو طرف دارد پس بهتر است در مورد تفریجات در زمان ارتباط تصمیم گیری کنید.
      اما در مورد روابط عاشقانه خب اگر بخواهی در این شرایط سنی خودت را درگیر بیش از اندازه این روابط کنید خب این می تواند برای شما با مشکلات زیادی همراه شود پس در کنار احترام به احساسات و پذیرش احساسات جدیدی که ممکن است در مسیر رشدی خود تجربه کنید توجه به شرایط سنی و اولویت ها نیز اهمیت دارد.

      پاسخ
  4. Nadia
    Nadia گفته:

    با سلام من دختری ۱۴ سالم تو این سنی که هستم دوست دارم تنها باشم و کمتر در جمع شرکت کنم من صبر زیادی داشتم و بسیار خونسرد بودم اما متاسفانه الان خیلی زود ناراحت و عصبی میشم دوست دارم بیشتر بهم محبت شه مخصوصا از طرف خانوادم مدتیه حس حسادتم نسبت به برادر ۸ سالم زیاد شده چون توجه کردن خانوادم به اون بیشتر هست.زود رنج شدم دوست دارم خانوادم با مهربونی باهام رفتار کنند اما خب اونجوری که میخوام نمیشه .چند ماهه حسی درونم وجود اومده که مطمن نیستم عشق هست یا هوس بچگانه من همیشه سعی داشتم رفتار خوبی با اطرافیانم داشته باشم من رابطم با اطرافیاانم خوبه مخصوصا بچه ها جوری که بچه ها من رو خاله یا ابجی خطاب میکنن اما من توقع دارم خانوام همیشه برخورد خوبی با من داشته باشن علاقه ای که به من دارن به زبون بیارن یا توجه بهم کنن …یه حسی نسبت به پسری که از اشناهامون هستن پیدا کردم اما خب اون شخص کس دیگه ای رو دوست داره خیلی سعی در فراموش کردنش دارم اما خب نمیشه من دختریم که اهل دوستی با جنس مخالف نیستم به پسرا زیاد اهمیت نمیدم و خیلی باهاشون صمیمی نمیشم حتی پسران اشنا اما خب دوست دارم جذاب باشم و به چشم همه بیام مخصوصا پسری که دوسش دارم …مدتیه دوست دارم تو اتاقم باشم سکوت باشه ..ارامش باشه بیشتر وقتم صرف رمان خوندن و گوشی و درس هست مادرم از این موضوع شا کیه اخه من قبلا اینجوری نبودم یه دختر شاد بودم همیشه لبخند بر لب داشتم حتی اگه ناراحت بودم تظاهر به شاد بودن میکردم و نمیزاشتم بقیه ناراحت شن همیشه بقیه رو میخندوندم با خانوادم بیشتر وقت میگذروندم هیجان داشتم اما الان نه…لطفا کمکم کنید خودمم از این حالم خسته شدم دوست دارم بعد مدتها از ته دل بخندم و شاد باشم بشم همون دختر شاد نه این دختر گوشه گیر

    پاسخ
  5. sajad
    sajad گفته:

    سلام من۱۳ سالمه یک چند وقت هست که متوجه شدم نمیتوانم از گوشیم جدا بشم و اینکه پدر و مادر همیشه باهم بحث های خیلی طولانی میکنند و احساس تنهایی میکنم چون هیچ دوستی ندارم خیلی هم دوست دارم دوستی داشته باشم ولی نمیدونم چرا نمیتونم باکسی توی فضای مجازی ارتباط برقرار کنم و حس میکنم که حریم خصوصی ندارم لطفا یک پیشنهادی چیزی بدید

    پاسخ
  6. حسین
    حسین گفته:

    سلام.من با بعضی از مراکز کودک و نوجوان بی سرپرست و بدسرپرست فعالیت میکنم.از سن۵سال تا۱۸یا بیشتر.این بچه ها و نوجوان ها بیشتر در معرض ضربه خوردن و دارای کمبودهای زیاد روحی و روانی و عاطفی هستن.قصد به خودکشی اعتیاد و فرار و..احتمالش بیشتر هست.ممنون میشم من رو راهنمایی بکنید برای فعالیت بهتر و متخصصانه تر در این مراکز.و اینکه اگر کتاب ها یا سایت ها یا مطالب مربوطه ای رو پیشنهاد بکنید خیلی ممنون میشم

    پاسخ
  7. نازی
    نازی گفته:

    سلام من دختر۱۵ساله ای هستم یکی هست که خواستگارم هست متاسفانه اون۱۰سال از من بزرگتره و مهندس هستن ایشون گفته که فقط منو میخان ولی من اصلا ازش خوشم نمیاد چون ایشون با دختر دیگه رل زده بودن قبلا وعاشق پیشه هم بودن ولی من نمیدونم چرایک دفعه عاشق من شده نمیدونم چکار کنم پدرم و خواهرم خیلی ازش راضین ولی من ازش خوشم نمیاد بنظرتون چکار کنم اون منتظره تا من ۱۸سالم بشه خواهش میکنم تروخدا کمکم کنید چکار کنم.

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما نازی جان
      ببین عزیزم در این مسیر در اولین موضوع بهتر است که شما به شرایط سنی خودتان توجه کنید چون در این شرایط سنی بهتر است که درگیر مسئله ازدواج نشوید چون برای ازدواج کردن بهتر است که شما دوران نوجوانی را کامل سپری کنید و بعد در زمانی که هویت شما ثبات بیشتری داشت و از نظر رشدی شرایط کامل تری را تجربه کردید در این مورد تصمیم گیری کنید.
      در مورد این آقا هم خب در هرصورت ممکن است ایشان در گذشته ارتباط دیگری داشته باشند اما خب بهتر است شما به شناختی اعتماد کنید که در زمان تصمیم گیری برای ازدواج دارید مگر اینکه ایشان ارتباط با گذشته خود را هنوز ادامه بدهند و یا تاثیری بر زندگی فعلیشان داشته باشد.
      در صورت بهتر است از دادن هر قولی به ایشان برای آینده خوداری کنید و این موضوع را با خانواده نیز در میان بگذارید چوت اصلا مشخص نیست که آینده معیارهای شما چیست و میخواهید چه مسیری را برای آینده انتخاب کنید.

      پاسخ
  8. نازی
    نازی گفته:

    بله حرف شما درسته ولی این اقا تفاوت سنیشون خیلی از من بیشتره بخدا خیلی ناراحتم دارم سعی میکنم بابامو قانع کنم ولی ایشون میگن نه باید بشی برا این پسره متاسفانه این پسره به گفته مامانم توی کل قوم و خویش جار زده که خون هم بشه باید منو بگیرو اینا دارم افسرده میشم چرا نمیتونم برای زندگیم تصمیم بگیرم من هیچوقت خوشحال نمیمونم کل زندگیمو با بی حوصلگی سپری میکنم.

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      در هرصورت این اقا میتوانند مسیر خودشان را طی کنند اما شما قرار نیست که شما با تهدید خانواده و یا این آقا وارد مسیر ازدواج شوید و خب در این مورد بهتر است که واضح و روشن با پدر و مادر صحبت کنید در مورد این موضوع و احساساتی که دارید صحبت کنید. در هرصورت اجباری در مسیر ازدواج مورد پذیرش نیست و شما هم بهتر است واضح این موضوع را بیان کنید.

      پاسخ
  9. معصومه
    معصومه گفته:

    سلام من دختری ۱۶ساله ای هستم راستش یکی از پسرای قوممون هست اونم هم سن منه راستش سه ساله داره همچنان تابستون میاد پیوی واتساپ من سلام میکنه راستش اولش نمیدونستم که خودشه ولی بعد فهمیدم اون میاد پیوی من بهم سلام میکنه منم جوابشو میدم بعد میگه حدس بزن کیم منم میگفتم نمیدونم اونم میگفت هیچی وللش بای چندین بار با شماره های مختلف پیوی من میاد و همین رو میگفت که همین دیروز اومد پیوی من لینک گروع فرستاد من نمیدونستم که خودشه رفتم تو گروه سلام گفتم دیدم همه پیاممو سین زدن ولی اصلا جواب ندادن که یهو خودش جوابمو داد و بهم گفت سلام خوبی گفتم سلام ممنون شما خوبی گفت مرسی چخبرا گفتم سلامتی اصل میدی گفت امیر ۱۶تهران گفتم تو پسری که گفت آره منو تو قوم و خویشیم گفتم تو کی هستی بازم گفت حدس بزن گفتم پسر عمویی گفت نه گفتم پسر عمه ای گفت آره امیرم گفت اها بعد گفتم ببخشید سوتفاهم شده شما لینکو اشتباهی فرستادی برا من باید میفرستادی برا داداشم گفت من میدونم که خودت هستی راستش دوتا سوال داشتم گفتم بپرس ولی اون هعی بهونه اورد با هزار بدبختی بعد گفت بیا پیوی رفتم پیوی دیدم داره راجب عموم که اومده خونمون ازم سوال میکنه منم میدونستم که الکی داره بهونه میاره چون اصلا عموم براش مهم نیست و دروغ گفت و حرفشون پیچوند گفت اگر مشتاقی شماره همو سیو کنیم استوری همو ببینیم گفتم نه من نمیتونم گفت اشکال نداره و قلب فرستاد بعد مکالمه تموم شد ولی من اصلا نمیدونم چرا سه ساله یه کاری رو تکرار میکنه با اینکه من هعی بلاکش میکنم بهشم گفته بودم بلاکت میکنم گفت برام مهم نیس رفتم برا رفیقم گفتم رفیقم گفت این بازم میاد اگر بازم اومد بگو چی میخاد ازت چکارت داره که نمیگه. اقا یا خانم مشاور احساس میکنم یه چیزی میخاد بهم بگه ولی نمیگه چکار کنم بنظرتون خواهش میکنم بهم بگین ترو خدا این موضوع خیلی برام مهمه و وقتمو گذاشتم تا تایپ کردن و شما راهنماییم کنین ممنون میشم.

    پاسخ
    • مشاور
      مشاور گفته:

      سلام به شما معصوصمه جان
      ببین عزیزم درک میکنم که ذهن شما درگیر این مسئله شده است و حتی برایتان ممکن است جذابیت زیادی داشته باشد اما خب این موضوع اهمیت زیادی دارد که شما به این مسئله توجه کنید تا زمانی که خود این آقا نخواهند در مورد آنچه در ذهنشان تجربه می شود نمیتوان در این مورد نظری بیان کرد.
      اما در هرصورت خب آنچه مشخص می باشد این است که یک تمایل به ارتباط وجود دارد و خب در این شرایط سنی برای هردوی شما این تمایلات طبیعی می باشد اما نیاز است که اگر قرار بر ارتباطی و شناختی هم در این مورد صحبت شود .
      در کنار اینکه خب بهتر است که به شرایط سنیتان نیز توجه کنید چون اگر بخواهید بیش از اندازه درگیر این مسائل شوید خب می تواند برای شما نیز با مشکل ایجاد شود.

      پاسخ
  10. SH
    SH گفته:

    سلام
    پسری دارم که ۱۴ساله و تک فرزند ‌تقریبا رابطه خوبی با پدر و مادر داره وبا من که مادرشان راحتره
    امسال خیلی رفتار ولباس پوشیدن ومدل مو ..عوض شده وبه اصطلاح خودش مدل لباس پوشیدنش مدل دارک شده و دوست داره زنجیر بندازه گردنش و دستبند مدل موهاش رو دوست داره فر کنه من سعی کردم به خواسته اش احترام بزارم هر چند گوشزد میکردم که من دوست ندارم مثل لاتها لباس بپوشی نظرتون راجب این موضوع چیه چجوری برخورد کنم ؟؟؟؟
    سوال دوم به جنس مخالفش خیلی واکنش نشون میده اینکه توی کلاس زبان معروفی هم ثبت نامش کردم که مختلط وجدیدا میگه از یکی از دخترا که اونهم ۱۴ ساله ش خیلی خوشم میاد وتو کلاس صحبت می‌کنند میترسم رابطه اش با اون بیشتر شه بخواد عاشقش شه البته تازه چند جلسه رفته نمیدونم باهاش در این مورد جدی صحبت کنم یا نه؟؟؟
    وسوال آخر که خیلی اذابم میده اینکه دوست داره با دوستاش بره بیرون که همشون همکلاسی های مدرسه هستند ‌بره سینماوالبنه میدونم سینما بهونه اس میخواد خیابون دور بزنند و اینکه میدونم دلش می‌خواد با اونها باشه به خاطر جنس مخالف ببینه یا بخندند نمیدونم باید چه برخوردی کنم ‌البته گفتم هفته ای یک بار دوسه ساعت باشه اما خیلی نگرانم
    خیلی سخته تربیت ‌نگهداری از نوجوان

    پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تردیدگاه های جدیدتر »

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *