کمک به نوجوان افسرده

توصیه هایی برای کمک به نوجوان افسرده ۱


 

 

توصیه اول برای کمک به نوجوان افسرده : مشکل را نادیده نگیرید

افسردگی در زمانی بسیار مخرب می باشد که بدون درمان رها شده باشد از اینرو منتظر نمانید و امیدوار باشید که نشانه های آزار دهنده رفع خواهند شد . اگر شما شک دارید که کودکتان افسرده می باشد ، نگرانی هایتان را در مورد عشق و در روش بدون قضاوت افزایش دهید . حتی اگر شما مطمئن نیستید که افسردگی مشکل نوجوان است، رفتار های مشکل دار و برخی هیجاناتی که شما می بینید، نشانه های مشکل می باشند که بایستی مورد رسیدگی قرار گیرند .

با نوجوانتان سر گفتگو را بازکنید تابدانند چه نشانه افسردگی مد نظر شماست و چرا شما را نگران می کند. سپس از فرزندتان بخواهید تا آنچه را انجام می دهند با شما به اشتراک بگذارند – و برای شنیدن صادقانه صحبت ها اماده و مشتاق باشید. از پاسخ دادن به سئوالات زیاد طفره نروید اما نشان دهید که شما آماده هستید و قصد دارید تا هر نوع پشتیبانی که انها نیاز دارند را فراهم می کنید .

توصیه های برقراری ارتباط با نوجوان افسرده

  • کمتر حرف بزنید و بیشتر گوش دهید . زمانی که نوجوانتان شروع به صحبت میکند از هر گونه قضاوت و انقتاد بپرهیزید. چیز مهم این است که فرزندتان در حال برقراری ارتباط می باشد .
  • مهربان اما سمج باشید. اگر آنها برای بار اول به شما جواب ندادند به راحتی موضوع را رها نکنید. صحبت در مورد افسردگی می تواند برای نوجوانان بسیار سخت باشد. حتی اگر آنها بخواهند ، آنها ممکن است هنگام بیان آنچه حس می کنند، زمان سختی را سپری کنند. به ارامش فرزند خود احترام بگذارید در حالیکه هنوز خود را نگران و مشتاق نشان می دهید.
  • برای احساساتشان ارزش قایل شوید. سعی نکنید تا به نوجوان بگویید از حالت افسردگی بیرون بیاید، حتی اگر احساسات یا نگرانی هایشان احمقانه یا غیر منطقی به نظر می رسد. تلاش های خوش نیت برای توضیح اینکه “همه چیز انقدرها هم بد نیست” این پیام را می رساند که شما احساساتش را جدی نمی گیرید. برای این که احساس آنها  درک گردند و مورد پشتیبانی قرار گیرد ، درک ساده ناراحتی ها و احساساتشان می تواند به انها نشان دهد که درک و حمایت می شوند.
  • به نیروی خود اعتماد کنید . اگر فرزندتان مدعی است که مسئله نبوده اما توضیحی برای علت رفتار افسرده ندارد، شما بایستی به غرایزتان اعتماد کنید . اگر نوجوانتان تمایلی برای گفتگو با شما ندارد، سپردن این کار به شخص ثالث مورد اعتماد را مورد بررسی قرار دهید : مشاور مدرسه ، معلم برگزیده یا کارشناس خبره بهداشت روانی . چیز مهم این است تا آنها با یک نفر صحبت کنند.

توصیه دوم برای کمک به نوجوان افسرده : تشویق برای ارتباط اجتماعی

نوجوانان افسرده تمایل دارند تا از دوستان و فعالیت هایشان کنار بکشند که قبلا از انها لذت می بردند . اما انزواء تنها افسردگی را بدتر می سازد از اینرو هر آنچه می توانید انجام دهید تا به نوجوانتان برای برقراری ارتباط مجدد کمک کنید .

  • زمان برای گفتگوه مستقیم را در اولویت قرار دهید . هر روز زمانی را برای پیاده روی تخصیص دهید – زمانی که شما در کل برای کودکتان اختصاص می دهید ( بدون حواس پرتی یا چند وظیفه ای ) . اقدام ساده برای ایجاد ارتباط چهره به چهره می تواند نقش بزرگی در کم کردن افسردگی نوجوانتان ایفاء کند.
  • مبارزه برای تفکیک اجتماعی: هر آنچه شما می توانید انجام دهید تا نوجوانتان را با دیگران وصل کنید . آنهارا تشویق کنید تا با دوستانتان بیرون بروند یا دوستانتان را دعوت کنید. در فعالیت هایی شرکت کنید که با دیگر خانواده ها ارتباط برقرار کنید و به کودکتان فرصت دهید تا با کودکان دیگر ملاقات کنید و ارتباط برقرار نمایید .
  • کودکتان را در کار ها مشارکت دهید . فعالیت هایی نظیر ورزش ها ، کلوب های بعد از مدرسه یا هنر نظیر رقص یا کلاس موسیقی را پیشنهاد دهید که با علایق و استعداد های کودکانتان جور در می آیند . در حالی که کودکتان ممکن است در ابتدا انگیزه و علاقه نداشته باشد، انها باید شروع کنند احساس بهتر پیدا کنند و اشتیاق خود را کسب کنند.
  • افزایش انگیزه برای مشارکت داوطلبانه . انجام کارهایی برای دیگران یک تقویت کننده ضد افسردگی و عزت نفس می باشد. به کودکتان کمک کنید تا علت علاقه اش را بفهمد و این کار به آنها حس هدفمندی می دهد . اگر شما برای این کار داوطلب شوید ، همچنین می تواند یک تجربه پیوند خوب باشد .

 

برای مطالعه بیشتر:

توصیه هایی برای کمک به نوجوان افسرده ۲

علائم افسردگی نوجوانی

بسته درمان افسردگی (TDCS و بیوفیدبک)

علل افسردگی دوران کودکی

نوجوان من عادی است یا مشکل دار؟

منبع:مرکزمشاوره ستاره ایرانیان

71 پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تردیدگاه های جدیدتر »
  1. toraj
    toraj گفته:

    با سلام متاسفانه ما اطلاعاتمون در مورد بیماری افسردگی بسیار کمه و لازم است بتوسط متخصصین امر و همکاری صدا و سیما جوانان ما که هر روز به طرف افسردگی و در نهایت اعتیاد پیش می روند آموزش های لازم داده شود.واقعا درمانده شده ام و نمیدانم در مورد فرزند افسرده ام چیکار کنم…هیچ جیز او را خوشحال نمی کند؟

    پاسخ
  2. دختر ایرانی
    دختر ایرانی گفته:

    سلام دوست عزیز. به نظرم همه بعضی وقتا افسرده میشن.حالا بستگی به طرف داره که کم باشه یا زیاد.راه درمان افسردگی دست خودمونه.ما باید ببینیم که چی فرد افسرده رو شاد میکنه.علت یابی کنیم.مثلا ورزش، هنر ، نقاشی ، موسیقی، تئاتر و … باید یه نقطه اوجی توی اون فرد پیدا کنیم و اونو تشویق کنیم.بهش اعتماد بنفس بدیم.حتما جواب میده.امیدوارم موفق باشید.

    پاسخ
  3. محسن
    محسن گفته:

    من بعد از دو سال به خاطر قبول نشدن در رشته مورد علاقه ام در دانشگاه دوباره افسرده شدم خواهشا راهنمایی ام کنید.

    پاسخ
    • مسعود
      مسعود گفته:

      ببین محسن جان یه چیزی رو دوستانه بهت میگم …منم سال قبل کنکور دادم اما بعد از اینکه رفتم دانشگاه روحیه ام بدجور ریخت بهم فکر می کردم دانشگاه چیه..خدا شاهده راضی ام برگردم به سال قبل و دوباره دبیرستانی باشم.این رو گفتم واسه خاطر اینکه بدونی دانشگاه هم جای مهمی نیست اگه زندگی ۱۰۰۰ قدم داشته باشه کنکور فقط یکیشه

      پاسخ
  4. ناشناس
    ناشناس گفته:

    قبول شدن در دانشگاه حد آخر آرزو ها نیست موفقیت در جای دیگر نیز می توان به دست آورد ولی با توکل بر خدا یه برنامه مکتوب برای خودتان در نظر بگیرید با کمی تلاش و کوشش بیشتر انشاالله موفق خواهید شد.

    پاسخ
  5. اعظم
    اعظم گفته:

    اصلا به زور به یه موضوعی چنگ انداختن واسه چی؟ من که فهمیدم دکتری سراسری قبول نشدن خوب خدا نخواست حتما سرنوشت بهتری رو در مسیری دیگه و توام با تلاشی دیگه واسم رقم زده.اینجوری نسبت به خدا فکر کن.بله اون بهترین مصلحت رو واسه بنده هاش می خواد راهت رو شاید جور دیگه ای بری یا حتی راهت را عوض کنی.

    پاسخ
  6. ناشناس
    ناشناس گفته:

    حالا مثلا قبول نشدی دکتری چه ربطی به خدا داره خب خواهر من درصدت کم بوده قبول نشدی این حرفا چیه خیلی چیزا دست خودمونه الکی میندازیم تقصیر قسمت واسه راضی نگه داشتن خودمون

    پاسخ
  7. محسن ر
    محسن ر گفته:

    امیدتون رو از دست ندید خدا از هیچ کدوم از بنده هاش ناامید نمیشه پس بنده هاشم نباید از خودشون ناامید بشن.مسلما ذهن و فکر انسان افسرده میشه فکرتو بسپار به خدا و به خدا فکر کن ایشالا خوب میشی راستی سفر کردن هم خیلی خوبه

    پاسخ
  8. میلاد ارومیه
    میلاد ارومیه گفته:

    بعضی چیزها هست که افسردگی رو دو چندان میکنه برای مثال وضع مالی ضعیف،پس همه نمیتونن سفر برن

    پاسخ
  9. ناشناس
    ناشناس گفته:

    من خیلی افسرده ام.الانم یه عالمه گریه کردم.خیلی دلم میخواد برم پیش یک روانشاس یا مشاور.ولی متاسفانه هزینه اون رو ندارم.فکر میکنم تنها راه همون قدرت برتر خدا باشه.ایمانم مدتیه ضعیف شده.میخوام دوباره سمت خدا برم

    پاسخ
« دیدگاه های قدیمی تردیدگاه های جدیدتر »

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *